Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Pregatire pentru Olimpiada  (Citit de 8875 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
TheDarkLord
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 2Vezi Profilul
« : Ianuarie 12, 2018, 18:17:26 »

Se apropie faza municipala a Olimpiadei de Informatica si m-am gandit sa ma pregatesc putin. Asa ca am intrebat pe ici, pe colo, cam ce trebuie sa invat ca sa fac si eu ceva acolo, eventual, cine stie, sa ma si calific.
Si am aflat ca, pentru clasa a 10-a, trebuie stiut Lee, Fill si functiile pentru caractere/siruri de caractere la perfectie ( +spontaneitate in cazul in care pentru problemele care pica nu iti foloseste nimic din astea ).
In sfarsit, motivul pentru care scriu aceste randuri este o intrebare. Una adresata olimpicilor in special. Cum ati ajuns acolo unde ati ajuns? La fazele nationale, internationale? Cu ce s-a predat la scoala? Meditatii?
Am vazut din thread-urile similare ca trebuie multa, multa munca. Unii au recomandat rezolvarea a cat mai multe probleme pe infoarena, topcoder, campion etc. Poate fi asta de ajuns? Intreb pentru ca, inainte de trece la rezolvarea unei probleme, trebuie sa ai o idee minimala legata de ceea ce trebuie sa faci. Dar daca, oricat ai incerca, nu iti vine niciuna? Asta se poate intampla din mai multe motive, printre care cel mai frecvent lipsa de documentatie. Cum sa afli distanta minima de la un punct la altul daca nu stii algoritmul lui Lee (stiu ca mai sunt si alte metode, dar pentru a 10-a e cea mai usoara metoda, nu?). Si de aici alta intrebare. Algoritmii de unde ii invat? Scoala, preparator, net sunt 3 variante accesibile. Aici voiam sa ajung. Ce variante F2P au cei care vor sa faca performanta?

P.S. -> Sunt nou pe forum, la fel ca si in domeniu, si sper ca nu am postat unde nu trebuie sau facut spam Whistle .
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines