Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: limbajul c#  (Citit de 5747 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
andrei.pacala
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 3



Vezi Profilul
« : Iunie 05, 2017, 16:20:55 »

Salutare care credeti ca este viitorul limbajului c#?
M am apucat acum o saptamana de c# si la prima vedere pare un limbaj destul de usor de invatat si din ce am auzit este si bine platit!
As vrea sa ma apuc de asa ceva dar mie putin teama ca va disparea in viitor deoarece e dependent de runtime-ul .NET
As dori sa va intreb si tot odata sa primesc raspunsuri de la cei care chiar stiu cunosc prieteni care lucreaza sau care au rude in acest domeniu:C# va fi oare la fel de bine platit si de folosit in viitor?Ce credeti va disparea?Daca mi ati da si niste firme unde se utilizeaza c# inafara de microsoft!V as multumi din suflet!
« Ultima modificare: Iunie 05, 2017, 16:28:39 de către Andrei Pacala » Memorat
IancuVlad
Strain


Karma: 0
Deconectat Deconectat

Mesaje: 13



Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Septembrie 01, 2017, 10:56:08 »

Eu învăț C# de prin martie si am ajuns cu el dintr-un punct de intermediar-avansat, stiu chestiile de bază pilonii oop, delegări evenimente.Dar si unele lucruri mai migăloase ca Windows Forms, AppDomain-uri, threading, LINQ etc. si am sa încerc să fiu cât de obiectiv pot.

N-ai cum să te legi de limbajul C# fără să te legi si de arhitectura .Net care îl susține si la randul ei care are calitati si defecte.
O calitate ar fi aceea că oferă o librărie de tipuri de date completă cu care poți face aproape orice îți propui.
Pe de altă parte .Net se axează mai mult pe window decât pe alte sisteme de operare, are si o versiune numită portabile .net care merge si pe linux,android sau ios dar e cu mult mai restrânsă decât versiunea pentru windows.  Dar nu îți face prea multe griji, limbajul C# mai targeteaza o altă arhitectura numită Xamarin cu ajutorul căreia poți construi aplicații cu user interface cam la fel cum poți face și pe windows.
Cat despre cine folosește acest limbaj pot să îți spun că aplicații ca Eltrans sau MarketWatch au fost scrise în C#, ca să nu mai spun de faptul că game engine-ul Unity  folosește în mod extensiv limbajul C#.
Acum probabil o să vezi în răspunsuri fel de fel de comentarii care încearcă să compare C++ cu C# ceea ce se întâmplă pe mai toate forumurile când începe o discuție despre acest limbaj. Si acum îți spun: C++ si C# nu trebuie si nici nu merita sa fie comparate, pentru că cele două limbaje au scopuri diferite. În timp ce C++ este bun pentru aplicații ce necesită viteza de rulare sau lucruri ca server socket-uri în timp ce C# este făcut pentru aplicații de business și de ce nu si jocuri.
Cât va trăi limbajul C#? Pai destul de mult din moment ce e unul dintre cele mai eficiente ,productive si ușor inteligibile din ziua de astăzi care rulează cu o viteză hai sa spunem decenta (puțin mai repede decât marele său rival Java). Așa că eu îi mai dau vre-o douăzeci de ani de succes după care o să fie la fel de popular cum e si VB acum. Sper ca te-am ajutat
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines