Tot timpul aud povesti despre elevi ce in ani precedenti iau premii si diverse distinctii si in anul urmator, la OJI iau 0 puncte ca incurca fisierele.
Asta am patit eu, dar sincer, nu imi vine sa dau vina pe "comisie" sau pe subiecte.
A fost un moment de "neatentie" daca pot sa ii spun asa, si trebuie sa recunosc ca a fost vina mea, si ca nu ar fi normal sa am pretentii de premiu la nationala daca pot face asemenea greseli la oji.
Este o opinie personala, foarte subiectiva, trebuie sa recunosc.
Dar ar trebui sa ne asumam responsabilitatea mai mult. Stiu ca nu e ok aceast aspect, dar ar trebui sa existe o relatie de incluziune oarecum intre OJI, ONI si Interuri.
Teoretic exista.
Practic sunt cam total diferite. ( si din punctul de vedere al evaluarii si al subiectelor, si al ce iti cer efectiv

)
- un acces la internet si evaluari periodice pe baza unui token ca la IOI
- fiecare candidat sa aibe preinstalat pe calculatorul lui un evaluator cu cateva date de test cu care se se poata autoevalua singur
E interesanta ideea. Ar fixa din discrepanta dintre etape .. ar introduce lucruri noi, interesante.
Dar intervine o problema: eu, personal nu sunt deacord cu sistemul de calificare la nationala.
Cel mai bun argument auzit de mine pana acum legat de corectitudinea acestui aspect a fost: "E ok asa pt ca da o sansa elevilor din provincie. Daca nu ar fi fost asa eu nu as fi ajuns la oni."
E un argument bun, recunosc, dar tot ar trebui imbunatatit sistemul de calificare.
Si referitor la acest lucru.
Gandeste-te ca exista multi elevi care nu au experienta.
Nici cu informatica, dapai cu olimpiadele?
Ar fi o discrepanta prea mare pt ei daca ar veni de la problemele de la scoala si ar da de "tokenuri" daca doamne fereste s-ar califica la nationala.
Din ce ai spus, pot sa imi dau seama ca ai idee despre cum sta treaba cu olimpiadele astea.
Sper sa nu ma iei in nume de rau, iti admir ideile, dar nu suntem pregatiti inca.
Ar trebui sa gasim ceva mai apropiat de noi.
- o alta solutie este evaluarea intermediara, la finalul celor 3 ore de OJI sa se evalueze o data, si candidatii sa aibe sa zic, 5 sau 10 sau 15 sau 20 sau 30 de minute pentru a "fixa" codul lor. Se va lua maximul punctelor dintre prima evaluare si "fixarea" evaluarii
E o idee buna.
Eu am mai descoperit bug-uri pe final si am incercat sa le corectez. Curgea apa pe mine ca pe o cascada si am inceput sa ma pierd in cod .. desi am ceva "experienta" in algoritmica.
Dar acest aspect nu prea exista la concursuri in general.
La CF .. topcoder .. si cele autoctone.
Ar fi doar ceva nou pt toata lumea, si ar trebui sa te adaptezi pe moment.
Nu mi se pare prea ok, desi ar scadea sansa de a face greseli stupide.
Desi e ok acest lucru, cum spuneam, ar trebui sa invatam sa fim mai atenti la aceste lucruri. Nu cred ca doar eu am avut momente in care am gresit un + in loc de - sau un min in loc de max de la un copy-paste.
OFFtopic: Ma face sa ma simt fericit ca si altcineva, desi sub anonimat, se implica in acest subiect.
Sper sa se ajunga la ceva bun din asta

La ceva mai bun, macar.
LE: Desi exista sansa de greseli din neatentie. De copiat la concursurile online, persoanele BUNE sunt tot timpul pe locuri fruntase. Acele persoane despre care avem certitudinea de 80% ca o sa prinda un IOI sau un CEOI

sau in general o medalie buna la un inter.
Ar trebuit luat si acest aspect in calcul.
-Sorin, sper sa facem o reforma in acest domeniu pe cale amiabila, academica si civilizata. Fara sa starnim pe parcurs probleme/ discutii altora.[/list]