Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: schimbare reguli in timpul desfasurarii OJI2008  (Citit de 2835 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
Cristian_B
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Februarie 01, 2008, 12:40:37 »

In precizarile postate pe site-ul edu.ro referitoare la calificarea oni2008 se spunea (inaintea defasurarii probelor)  ca se vor califica primii 40 de la fiecare clasa(5-8) in ordinea descrescatoare a punctajului. Pe data de 31 dupa afisarea rezultatelor s-au calificat 42 de la clasa a V-a, 49 de la clasa a VI-a,  43 de la clasa a VII-a, si 23 de la clasa a VIII-a, au fost descalificati 5 elevi de la clasa a VIII-a, desi au obtinut cel putin 10 puncte, motivul a fost ca trebuiesc luati cei cu peste 50 p de la restul claselor!!!(subiecte diferite la clase diferite). Cu toate acestea au ramas 4 locuri libere din cele 160 disponibile. Cum vor proceda si cu acelea? Traim in Romania si asta explica totul?! 

Memorat
CezarMocan
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Februarie 01, 2008, 14:06:44 »

Nu! Poate sunt putin egoist, dar mie nu mi se pare normal sa se califice la ONI toata lumea care face puncte... adica daca ai facut 10 puncte la OJI nu e tocmai firesc sa te numesti olimpic national, chiar daca ai fost in primii 40. Au fost calificati de la a 8-a cei care au avut punctaje "decente", adica peste 30, si s-au suplimentat locurile la clasele mai mici.
Memorat
c_sebi
Client obisnuit
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Februarie 01, 2008, 19:24:57 »

Problema s-a rezolvat.  Smile
Memorat
flmanea
Client obisnuit
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Februarie 02, 2008, 13:56:57 »

Cateva precizari referitoare la primul post de pe acest thread:
- Faptul ca traim in Romania este o explicatie valida pentru multe lucruri, insa nu se poate aplica si in acest caz. Nu inteleg de ce ar fi normal ca un elev care a facut 1/20 dintr-un examen (oricare ar fi acela) sa il promoveze. Realitatea este ca acei elevi, la acel moment, nu au fost suficienti de pregatiti, deci nu aveau de ce sa mearga la ONI. Decizia ca ei totusi sa fie acceptati a fost luata mai mult pentru a-i incuraja sa lucreze/invete mai mult, si sa mai participe la olimpiada si in viitor, in nici un caz pentru ca punctajul i-ar fi calificat.
- Nu trebuia ca toti cei care au luat peste 50 de puncte sa mearga la ONI (la clasele 5,6,7), dar avand locuri ramase libere de la clasa a 8-a, unde, repet, nu au existat 40 de elevi cu punctaj decent macar, am decis sa redistribuim acele locuri. Pentru asta am ales o limita comuna la toate cele 3 clase (cea de 50 de puncte), si am tras linia. De ce 50 de puncte? Pentru ca pare un punctaj rezonabil. Pe scurt: nu s-a decis mai intai sa mearga toti cu peste 50 de la clasele 5-7, si apoi am umplut cu ce a ramas de la a-8a, ci invers: nu am putut strange 40 de elevi de la a 8-a si apoi am redistribuit locurile ramase la ceilalti.
- In loc sa ne lamentam ca nu ne-am calificat pentru ca traim in Romania e preferabil sa lucram mai mult, sa ne imbunatatim performantele. Probabil daca nu locuiam in Romania, linia s-ar fi tras la 100 sau mai sus, si am fi avut un ONI cu 50 de elevi in total: cei care au dovedit in proba ca sunt capabili de performanta.
- In fine, trebuie sa mai intelegem un lucru. Nu am reusit la o proba acum, nu e nici o problema: sanse mai sunt. Trebuie insa sa lucram mai mult, sa ne pregatim mai bine, si nu in ultimul rand, sa ne pregatim si psihic pentru a face fata tensiunii unui concurs gen olimpiada. Poate printre cei care nu au facut bine la OJI sunt oameni care au rezultate bune in general, insa ei trebuie sa fie pregatiti sa faca bine si in ziua concursului: doar asa vor putea spera la performante cunatificabile in premii, medalii, etc.
Memorat
wefgef
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

razboinicu' luminii

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Februarie 02, 2008, 14:00:22 »

Mie mi se pare ca ar trebui spus in regulament pe undeva faptul ca alegeti aproximativ 40 de elevi, in functie de rezultate, iar cut-off-urile se stabilesc de comisie.

Sunt de acord ca 10-20 nu ar trebui sa fie punctaj calificant la ONI, dar regulile sunt reguli, chiar si la Olimpiada.
Memorat

omului i-au fost date instinctele pentru a supravietui, nu pentru a fi sclavul lor.
Marius
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Februarie 03, 2008, 13:46:33 »

Nu cred ca poti scrie "cut-off" in regulamentul de care spui tu.
Memorat

Faceti lucrurile simplu: pe cat de simplu posibil, dar nu mai simplu.
recviem
Client obisnuit
**

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Februarie 16, 2008, 23:12:43 »

Mie mi se pare ca ar trebui spus in regulament pe undeva faptul ca alegeti aproximativ 40 de elevi, in functie de rezultate, iar cut-off-urile se stabilesc de comisie.

Sunt de acord ca 10-20 nu ar trebui sa fie punctaj calificant la ONI, dar regulile sunt reguli, chiar si la Olimpiada.

10-20 de oni?  Shocked intr-a 9-a nu m-am calificat cu 80 de puncte ( da, stiu, am dat-o in bara cu ordinea lexicografica 0/100 pentru ca nu erau ordonate, in a 10-a nu am mai gresit, dar nu asta era ideea ). Si eu sunt de acord ca locurile acelea sa fie redistribuite  Ok
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: