Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: probleme cu un hdd daca stie careva va fac statuie si va venerez  (Citit de 7150 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : August 08, 2006, 15:45:40 »

am un hard maxtor de 20 de gb....(la vremea lui era baza....)...numele lui complet e diamond plus 8 ; ata133. acum cateva zile dupa ce am instalat un slackware mi s-a busit.... biosul mi-l recunoaste ca fiind un n40p de 40 de gb iar restul utilitarelor nu mi-l recunosc (powermax,maxblast,partition magic,partition table doctor, win, linux nimic..) . hardul nu are o problema fizica... are o problema (din cate am inteles din fabricatie) in primele 12 sectoare.. in zona firmware.. presupun ca odata ce am sters lilo s-a dus cu tot cu firmware... cum pot sa il scriu iar de la 0 fara minunatele oferte de pana la 800$ de pe net? aveam cateva date importante pe el  sad ... (care stiti dau o bere Very Happy ) . daca vreti va rog sa ma ajutati si pe mine adresa de mail [email protected] sau lasati reply  Cry  Brick wall Fighting Think
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : August 10, 2006, 10:04:41 »

Salut, ai incercat sa il pui si la alte placi de baza (eventual cu BIOS diferit)? Toate ti-l detecteaza ca n40p?
Poti sa incerci sa il duci la un centru de recuperare si sa ii intrebi pe ei daca pot face ceva.. era unu prin Bucuresti destlu de bun (dar nu mai tin minte unde.. sa vad daca pot sa aflu).
Btw, de unde ai aflat ca problema este in primele 12 sectoare?
Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : August 10, 2006, 13:11:52 »

Salut, ai incercat sa il pui si la alte placi de baza (eventual cu BIOS diferit)? Toate ti-l detecteaza ca n40p?
Poti sa incerci sa il duci la un centru de recuperare si sa ii intrebi pe ei daca pot face ceva.. era unu prin Bucuresti destlu de bun (dar nu mai tin minte unde.. sa vad daca pot sa aflu).
Btw, de unde ai aflat ca problema este in primele 12 sectoare?

nu am incercat inca sa il pun si pe alte placi de baza.multa lume are probleme cu tipul asta de hdd. am citit pe forumuri siteuri etc.

read

http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t56375.html
http://www.opentechsupport.net/forums/archive/topic/29079-1.html
http://forums.actionfront.com/showthread.php?t=339

e cunoscuta problema.prea multe intrebari , 0 raspunsuri  Fighting.  pentru un model de maxtor mai vechi au gasit utilitare foarte misto pentru firmware fix. oricum nu e vorba de hard ca il dau doamne iarta-ma cu 20 de gb ai lui ce dzeu..  Bruce Lee Boxing . ma intereseaza sa salvez o parte din ce e pe el  Exclamation - niste poze si niste muzica f veche de'a lu taica-miu . ca altfel ii dau un low-level format si asta e.... any solutions? poate unii din voi ati avut aceeasi problema... ms pt reply   Thumb up
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : August 10, 2006, 13:27:00 »

Pai in cazul asta singura solutie este sa il duci la un centru de recuperare a datelor. Un prieten de familie a dus acolo un hdd caruia i s-a ars controllerul si au reusit sa ii scoata datele.. nu mai stiu exact cat costa., dar nu cred ca a costat extraordinar de mult.. sa vad unde l-a recuperat

LE: intre timp, uite ce am mai gasit: http://www.softtex.ro/recuperare.html
« Ultima modificare: August 10, 2006, 13:29:38 de către svalentin » Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : August 10, 2006, 13:35:51 »

15$ pe ora  Brick wall ... mai bine incerc sa il pun pe alta placa de baza  Whistle Annoyed. oricum 10x for the effort Very Happy . ce diagnostic ii pui? am luat powermax un utilitar de pe www.maxtor.com si face 4/5 teste reusite pe hard merge cablu, merge alimentarea, controller etc. are probleme la o chestie unde testeaza partitii. mi-a zis un prieten ca are structura logica dusa
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : August 10, 2006, 13:56:59 »

De recuperare date mai sunt si astia: http://www.quartzservice.ro/
Nu costa mult sa ii suni sa ii intrebi cat te costa sa recupereze datele de pe hardiscul tau. Preturile sunt variabile in functie de problema, dar tu stii problema si poti sa ii intrebi mai exact Smile Sau poti sa te duci pe la ei cu hddul ca am inteles ca evaluarea e gratis
Dar sa nu te astepti la preturi mici, recuperarea datelor costa in general mult! (dar repet.. nu strica sa intrebi Smile )

problema ta e simplu de descris: la fel cum ai zis si tu, s-au stricat sectoarele din zona firmwareului; mai exact, cred ca Q-listul
(oricum, ceva in zona firmware/ structura logica SIGUR)

Ce e Q-list: e zona in care sunt marcate sectoarele stricate. asta se face automat de catre SMART si alti algoritmi, totul desfasurandu-se pe "ascuns" de catre controllerul hardiscului + firmware. Acele sectoare se marcheaza ca fiind stricate si sunt "inlocuite" cu unele de la sfarsitul platanului, dintr-o zona speciala, special facuta pentru asta. Deci hddurile au mai multe sectoare decat sunt raportate, dar restul sunt de "backup". Acest lucru se face ca sa pastreze LBAul la fel si logica de accesare sa ramana aceeasi.

http://www.dataclinic.co.uk/maxtor-hard-disk-recovery.htm

Sa il pui pe alta placa de baza tot nu cred ca va schimba ceva.. dar daca ai alte modele la indemana, nu strica sa incerci!
Daca ai putea, ar fi interesant sa incerci sa il configurezi tu din BIOS, dar asta inseamna sa stii parametrii hardului. Oricum, incearca sa nu mai folosesti hardul, decat daca il montezi read-only! si chiar si asa, operatiile interne de maintenance tot se executa (SMART and the like). Un firmware prost poate face multe rele..

Eu de asta prefer hdduri Seagate ca se strica mai greu. Ca o dovada in plus este si peroada de garantie mai mare pe care o au. (eu nu ma uit la garantie ca durata exacta a unui produs, dar o garantie mai lunga a unui produs inseamna in general o durata de viata mai mare)
« Ultima modificare: August 10, 2006, 14:06:00 de către svalentin » Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : August 10, 2006, 14:10:38 »

tot din cate am inteles pe niste forumuri (apropo...multa lume abereaza aiurea  Thumb down Shame on you) daca ii fac low-level format ar trebui sa mi-l aduca la starea initiala..... dar nu pot sa ii fac low-level format la primele x sectoare?  Annoyed
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : August 10, 2006, 14:25:09 »

In primul rand, low level format nu prea se mai practica la modelele noi de harddiscuri cu "auto-intretinere". Se face odata din fabrica si apoi teoretic nu ar trebui sa aibe nevoie..
S-ar putea sa mearga, deoarece l-ar forta sa reconstruiasca Q-listul. (daca asta e problema). Si trebuie facut pe tot hardul ca sa isi recalculeze el tampeniile lui interne. Nu stiu prea multe detalii despre cum functioneaza un harddisk la nivel atat de jos.. dar am o idee in mare.
Dar.. problema in sine nu cred ca e Q-listul. Ci un efect secundar al coruperii acestuia. Adica poate s-a stricat partea aia si el in incercarea de a se repara (dupa metoda marcheaza bad, gaseste inlocuitor) sa strice altceva. ex: sa ii dea peste cap niste hash-checkuri la firmware si alte prostii d'astea. Deci s-ar putea chiar sa se fi stricat firmwareul.. si asta nu il poti pacali cu un low-level format..

Am aflat cat l-a costat pe prietenul acela: in jur de 60$ Smile Dar si-a recuperat toate datele (nu si hardul, desigur) Si pretul asta pot sa iti zic ca e unul acceptabil pentru acest domeniu! Pe tine s-ar putea sa te coste mai putin daca vrei sa recuperezi mai putine date. El avea proiecte pentru firma la care lucra si il interesa foarte mult sa le recupereze..
Dupa cum vezi aceste servicii nu se adreseaza tocmai "end-userilor", mai mult firmelor - unde informatiile de pe hdduri valoreaza mult.

Poti sa incerci pana una alta sa il pui la alta placa de baza (cu BIOS diferit, ca altfel nu faci nimic Smile ) sau alte "smecherii" care mai gasesti. Dar, repet, incearca sa nu scrii pe el nimic - monteaza read-only daca poti. Din Windows e mai dificil.. si pe langa asta, sistemul de fisiere NTFS mai are si el "automatizari" (jurnalizarea de exemplu) care il fac sa acceseze hardul chiar si fara sa ii spui tu.
Daca il faci sa ti-l detecteze cum trebuie din BIOS, copiaza datele de pe le cat de repede poti.

Hardul oricum nu mai e bun; chiar daca reusesti cu low-level format sa il faci sa mearga din nou, o sa se strice repede la loc!
Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : August 10, 2006, 14:37:47 »

chiar daca as vrea sa mai scriu ceva pe el nu pot sa il accesez ca nu il vede nimic  Boxing
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : August 10, 2006, 14:47:11 »

Da mai, dar ideea este si sa il montezi read-only. Tocmai datorita acelor automatizari care le face NTFSul sau alte sisteme de fisiere

Am confirmat banuielile, la Quartz si-a scos datele acel prieten..

Sa scrii daca reusesti sa faci ceva cu el Smile (chair daca "ceva" inseamna sa il desfaci si sa joci freesbe cu platanele Very Happy )
Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : August 10, 2006, 19:55:34 »

Yahoo!  Yahoo! freeeeezbyyyyy  Winner 1st place Dancing Ok Angel ok deocamdata aplic metoda take off power cable si maine de dimineata low-level format....nu merge, cu el pe geam .... sau dupa cum bine ai spus cu intelepciune   Har har freeeezzbyyyy
Memorat
svalentin
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #11 : August 10, 2006, 20:57:17 »

da stai.. tu ce incerci exact sa faci? sa recuperezi datele de pe el? daca da, low-level formt nu e chiar actiunea desteapta Smile
ai putea da un low-level format apoi un data-recovery software (in caz ca merge ok hardul).. dar se cheama low-level format dintr-un anumit motic Smile nu stiu daca o sa mai recuperezi ceva de pe el cu programe..
Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #12 : August 11, 2006, 10:33:42 »

pai din cate vad nu mai pot sa mai recuperez nimic de pe el  Fighting asa k....... nu stiu sa vedem... maine poimaine il duc la un service  Whistle  Brick wall  Thumb down....sa vedem.... until then FREEEEZZBEEEEYYYYYYY  Ok Yahoo!
Memorat
razor
Strain

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #13 : August 11, 2006, 10:34:21 »

ce care e problema...imi place freezby  Whistle
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: