Pagini: [1]   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Diferenta intre C si C++  (Citit de 8056 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
TFifes
Strain
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« : Iunie 17, 2009, 17:09:15 »

Am o intrebare...........Sunt incepator...
Care e diferenta dintre C si C++
De ce unii folosesc  #include<iostream> si altii #include<stdio.h> ca biblioteca standard?De ce unii
folosesc printf()
si altii cout<<?
 Brick wall
Memorat
miculprogramator
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #1 : Iunie 17, 2009, 17:38:22 »

Pe Wikipedia zice asa:

Citat
Limbajul de programare C++ a fost iniţial derivat din C. Totuşi, nu absolut orice program scris în C este valid C++. Deoarece C şi C++ au evoluat independent, au apărut, din nefericire, o serie de incompatibilităţi între cele două limbaje de programare [1]. Cea mai amplă revizie a limbajui C, C99, a creat un număr suplimentar de conflicte. Diferenţele fac să fie greu de scris programe şi biblioteci care să fie compilate şi să ruleze corect în calitate de cod C sau C++, şi produce confuzii celor care programează în ambele limbaje. Diferenţele fac ca fiecare din cele două limbaje de programare să împrumute din caracteristicile celuilalt limbaj de programare.

Bjarne Stroustrup, creatorul limbajului C++, a sugerat de nenumărate ori [2] să se reducă incompatibilităţile pe cât de mult posibil pentru a maximiza interoperabilitatea dintre cele două limbaje de programare. Unii au argumentat că C şi C++ sunt două limbaje de programare distincte, compatibilitatea dintre ele fiind utilă dar nu vitală; potrivit acestei opinii, eforturile de a reduce incompatibilitatea nu trebuie să reducă eforturile de a aduce elemente noi în mod independent celor două limbaje de programare.

Acum,din cate stiu eu se foloseste mai mult C++ .
Memorat
alexandru92
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #2 : Iunie 17, 2009, 19:28:04 »

http://www.faqs.org/qa/qa-117.html
C++ include, incomplet, C.
O carte buna in aces sens ar fi Totul despre C/C++ Very Happy
Uni folosesc print/scanf ...etc deoarece sunt considerate  mai rapide in unele cazuri, nu pot generaliza .
C++ vine de la C+clase+stl  (sper ca nu ma  insel).
Citat
Acum,din cate stiu eu se foloseste mai mult C++ .
Nu neaparat, aici doar cineva care lucreaza in domeniu poate spune sigur.
Nucleu de la linux este creat in C, nu?

« Ultima modificare: Iunie 24, 2009, 18:44:24 de către alexandru » Memorat
miculprogramator
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #3 : Iunie 17, 2009, 19:38:09 »

Asa-i,acum ma gandesc ca depinde si de preferinte. Mie imi e mai usor sa scriu cout<< decat printf(). Altuia invers.  Smile
Memorat
Mishu91
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #4 : Iunie 17, 2009, 22:52:08 »

Nucleu de la linux este creat in C, nu?
Este vorba despre kernel, si intr-adevar este creat in C++ (ca de altfel si kernelul windowsului, din ce stiu eu)
Asa-i,acum ma gandesc ca depinde si de preferinte. Mie imi e mai usor sa scriu cout<< decat printf(). Altuia invers.  Smile
Se pare ca pe ultimele compilatoare citirea cu streamuri (cin) este mai rapida decat citirea standard (scanf), in timp ce afisarea standard (printf) pare a se misca mai repede decat cout.
Memorat
Selony
Strain
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #5 : Iunie 24, 2009, 14:54:17 »

care este mai vechi..C sau C++?..
Memorat
toni2007
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #6 : Iunie 24, 2009, 15:00:51 »

C++ este extensia cu clase a C-ului. Tot ce este in C este suportat si in C++, deci C++ este mai nou. Din cate stiu eu, C-ul a aparut in 1970, iar C++ prin anii '80.
Memorat
devilkind
Echipa infoarena
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #7 : Iunie 24, 2009, 20:23:46 »

C++ este extensia cu clase a C-ului. Tot ce este in C este suportat si in C++, deci C++ este mai nou. Din cate stiu eu, C-ul a aparut in 1970, iar C++ prin anii '80.

Nu sunt asa sigur. Adica e adevarat ca initial asa a fost. Insa nu mai stiu unde am citit ca dezvoltarea C-ul a continuat independent de cea a C++ -ului, deci e posibil sa existe chestii in C care sa nu existe in C++. Totusi ceea ce zic acuma e din aducere dintr-un articol citit de pe wiki acum ceva timp, deci e posibil sa zic prostii Smile.
Memorat
Selony
Strain
*

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #8 : Iunie 25, 2009, 09:05:50 »

Pai eu sunt dus un pic in deruta.Adica intr-un fel vreau sa folosesc C in alt fel C++, de aia intreb. Tongue
Memorat
miculprogramator
Nu mai tace

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #9 : Iunie 25, 2009, 10:09:02 »

Le poti folosi pe oricare cand rezolvi probleme pe infoarena.Este acceptat si C si C++. Smile
Memorat
tvlad
De-al casei

Deconectat Deconectat

Vezi Profilul
« Răspunde #10 : Iunie 28, 2009, 10:08:26 »

Pai eu sunt dus un pic in deruta.Adica intr-un fel vreau sa folosesc C in alt fel C++, de aia intreb. Tongue
Nu te chinui atat de mult sa alegi intre ele, concentreaza-te mai degraba pe algoritmi decat pe limbaj. Daca nu stii pe care sa-l alegi foloseste C++ caci sunt slabe sanse sa-ti trebuiasca la nivelul problemelor de pe IA ceva care exista numai in C.

LE: filtrul pentru cuvinte urate cenzureaza si nume Very Happy
"Citat din mesajul lui: Sam**el Dolean din Iunie 25, 2009, 09:05:50"
Memorat
Pagini: [1]   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul: