Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Downloads / Răspuns: download Limbajele de programare : Iulie 16, 2007, 13:27:04
Borland C++ 3.1 este abandonware, iar se foloseste pretutindeni in licee. Nu-l pot gasi niciunde. De ce nu-l puneti pe site?
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Header in C++: cu sau fara ".h" : Iulie 16, 2007, 13:18:22
Astept parintii sa vina acasa si comand toate cele 3 volume.. fortza C++aua  Yahoo! (btw, nus stelist)


Exista diferente de performanta intre cout/cin si printf/scanf? (parca printf/scanf are mai multe optiuni, ii mai customizabil)
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Header in C++: cu sau fara ".h" : Iulie 15, 2007, 22:19:04
Apropo.. o carte antica? Care m-a invata C++ a la Borland C++ 3.1. Caci consider ca fiind newb nu prea pot detecta diferentele.. adik.. damn romanian high schools.. adik.. am nevoie de o carte veche, dar buna.
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Header in C++: cu sau fara ".h" : Iulie 15, 2007, 22:09:00
Un hub poti sa-mi zici?
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Header in C++: cu sau fara ".h" : Iulie 15, 2007, 21:23:17
Alte diferente exista, de care trebuie sa fiu constient? Adica dupa cum vad in cartea lui Bruce Eckel se foloseste peste tot versiunea standard.

Apropo: de unde pot sa iau Borland C++ 3.1? Am cautat peste tot, insa ori siteuri chinezesti gasesc, ori subiecte de pe forumul softpedia nerezolvate, s.a.m.d. Se pare ca se foloseste numai in liceele romanesti  Applause
6  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Header in C++: cu sau fara ".h" : Iulie 15, 2007, 20:41:36
In cartea "Thinking in C++" (2nd revision) peste tot se foloseste headere fara .h, si zice ca standardul exclude .h.
In cartea respectiva hellowordul incepe in modul urmator:
Cod:
#include <iostream>
using namespace std;
si nu
Cod:
#include <iostream.h>
/* nu apare precizarea namespaceului */
Am incercat sa compilez hello worldul c++ cu GCC de sub FreeBSD, si cu Dev-C++ de sub Windows, ambele urlau ca conform sectiunii 17.nu.stiu.nr.subcapitolului din standardul C++, trebuie sa folosesc headerurile in forma <X> in loc de <X.h>.
Thinking in C++ zice ca headerele C X se includ sub forma de <cX> in loc de <X.h> deci, de exemplu:
Cod:
#include <cstdio>
Eu acum am terminat clasa a VIII-a, iar aveam un profesor de informatica caruia nu prea ii pasea daca invatam.. ne lasea sa joacem.. cine juca.. incercasem la el.. Ii ziceam ca ar fi mai bine, dar zicea ca numai eu vreau, si daca restul clasei nu vrea, el lasa sa facem ce vrem.
Intre timp, de la clasa a V-a am invatat o gramada de limbi web de la HTML la Ruby, la care, zic eu, ma cam pricep, chiar daca nu pot sa creez algoritmi mai complexe - datorita lipsei de ore reale de informatica.
Totusi, considerand ca incepand cu clasa a IX-a primim un profesor nou, care antreneaza si olimpiconi, as vrea sa incep cu C++.. Am incercat C parca in clasa a VI-a, cu cartea Ritchie, si Kernighan (nu mai stiu daca-i "K-e-r-n-i-g-h-a-n"), si ceva-ceva am retinut, totusi acum consider ca era prea avansat atunci pentru mine.
Am rezultate bune la olimpiade de chimie, fizica, mate (si nu numai, dar acestea sunt mai la tema), deci "ar trebui" sa fac ceva si la informatica anul urmator.
Liceul unde am cvalificat are laburi destul de avansate (Pentium D 820-uri cu 512 mb sau 1 gb memorie), dar pentru dezvoltare C++ se foloseste Borland C++ (versiunea ala veche, de la sfarsitul anilor '80, sau inceputul '90) care nu accepta headeri in forma <X>, ci numai <X.h>.

Eu as dori sa folosesc limbajul ales cat se poate corect, deci vreau sa aflu ca la olimpiade ce compilere se folosesc (sau aleg eu?), incepand cu judeteana. Nu stiu daca cu un trecut asemanator am multe sanse, insa sper.. si, in primul rand, vreau..
La 27-29 am o olimpiada nationala de stiinte (fiz-chim-bio), iar dupa aia ma apuc 24/7 de C++.
Niste sfaturi, va rog.
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines