Afişează mesaje
Pagini: [1] 2 3 4
1  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Idei proaste :) : Martie 20, 2012, 09:35:46
Prin clasa a 9-a cand am participat si eu la InfoEducatie ne-am aduant vreo 3 oameni sa facem site-ul scoli. Dar cum doi dintre noi nu aveam atata de multa experienta, am zis hai sa incepem cu altceva sa omogenizam echipa. Asa ca am creat un Library Manager pentru biblioteca scolii. Era destul de misto(web based) pentru ca bibliotecarii au inceput sa il foloseasca si nu mai isi notau pe foi informatiile. Cu acest proiect am ajuns pe nationala alaturi de cei 2 colegi si am luat premiul I. Totusi a fost nasol ca nu putea merge decat un reprezentant al echipei, iar eu vara respectiva lucram si am renuntat la a merge la Galaciuc. Totusi am inteles ca a fost misto(asa mi-a spus colegul care a fost).
2  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Master - in tara, in afara sau deloc : Martie 12, 2012, 09:07:25
dupa mine rezumatul acestui articol este urmatorul:
1.ai bani? vei face master in strinatate.
2.nu ai bani? te multumesti in romania.
 Annoyed

totusi propun ca cineva cu experienta sa scrie un articol despre a continua studiile cu un job full-time. m-ar interesa cum ajunge acel om sa isi organizeze timpul. pana la urma e o nevoie enorma de bani. sau doar sunt eu mai gurmand.
3  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Rezultate ACM ICPC 2011 SouthEastern European Region : Octombrie 17, 2011, 00:52:10
Felicitari!
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 227 Geometrie : Octombrie 13, 2011, 00:46:33
rog pe cineva care are putin timp sa se uite peste sursa mea. in mare parte am segmentation fault si incorect. merge pe exemplu.
 Thumb down
5  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 015 Arbori indexati binar : Iulie 14, 2011, 18:56:57
pai... asta ziceam. ce rost are atunci acel "minim" din enunt? daca s-ar schimba conditiile ar avea.

sau?
6  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 015 Arbori indexati binar : Iulie 14, 2011, 17:44:58
atunci care caz ar putea fi cand avem pozitii distincte pentru aceeasi suma?
7  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 015 Arbori indexati binar : Iulie 14, 2011, 16:47:11
rezolvand problema initial nu am verificat ca acel K sa fie minim si luam 100. Ma gandesc ca ar fi ok sa puneti un test cu acel caz in care sa fie o valoare de 0.
8  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Răspuns: Linux : Iulie 05, 2011, 20:19:00
Eu de aproximativ 4 ani de cand folosesc linux am folosit cam toate distributiile mai cunoscute de linux.

Sa incep cu Suse:
- are package manager, dar are un repository destul de slabut, cam putin programe
- totusi, e bazat pe rpm, deci e posibil sa poti instala package-uri de fedora sau red hat.
- eu l-am folosit cu kde la un moment dat, nu aveam suport la driver-ul de video, si am trecut pe altceva, deci nu pot sa zic mai mult de atat.
- are support time-ul destul de mare din cate tin eu minte

Fedora:
- pe fedora am stat majoritatea timpului
- are un repository in care gasesti majoritatea programelor si librariilor de care ai nevoie
- se poate configura foarte usor pt server, majoritatea tutorialelor sunt pt red hat, iar fedora fiind bazata pe red hat se configureaza la fel.
- nu incercati varianta pe 64 de biti. Cel putin atunci cand am folosit-o eu lipseau ceva librarii, si nu puteai instala unele programe decat daca instalai din sursa toate librariile alea.
- avea suport pt placa mea video si se misca relativ cursiv compiz-ul la maxim, pe cei 128 de mega de video.
- are suport mai slabut decat cel de la ubuntu, si mai putine tutoriale pe partea de user experience. pe partea de server am scris mai sus.
- are package manager-ul mai lent decat cel de la ubuntu

Ubuntu:
- pe ubuntu lucrez de vreo cateva luni. aveam dual boot fedora si ubuntu, mi-am crashat ceva in initializarea gdm-ului si pana acum mi-a fost lene sa repar. M-am simtit confortabil cu ubuntu pana acum.
- aparent multa lume zice ca ar fi mai usor de invatat sa lucrezi pe el decat pe fedora sau alta distributie, eu zic ca e la fel.
- are package manager-ul cu cele mai multe programe si librarii, totusi unele deprecated de mult, si la care au aparut versiuni mai noi.
- am reusit sa instalez macbuntu perfect pe el (pe fedora am avut mici probleme cu instalarea, care era configurata pt ubuntu, si a trebuit sa instalez din sursa ceva chestii).
- se foloseste la oni Smile)

Arch Linux:
- mi s-a parut de departe cel mai stabil si mai fun distributie de linux.
- am folosit-o la un moment dat pe un server pt un proiect de-al meu.
- are un package manager foarte bun, dar cu destul de putine pachete. Totusi se poate instala AUR (Arch User Repository), si gasesti cam orice acolo.
- cand l-am folosit eu cel putin, avea cel mai nou kernel, care totusi nu era bug-uit, cum am intalnit pe fedora sau ubuntu mai nou. (la ceva librarii de sistem, legate de siscall-uri).

Gentoo, Slackware:
- totul se instaleaza din surse, si are avantaje si dezavantaje:
  - avantaj: ultimele versiuni de programe / librarii, compilate special pt hardware-ul tau
  - dezavantaj: Gnome-ul de exemplu, se compileaza in aproximativ o zi jumate. Iti trebuiesc cam 2 saptamani de lasat calculatorul noaptea la compilat, ca sa ai un sistem calumea. In schimb, dupa o sa mearga super bine, fiind optimizat pt hardware-ul existent.

Cam atat pot sa zic despre aceste distributii de linux. Parerea mea e sa o alegeti pe aia care vi se misca cel mai bine. Dupa cum am zis Arch si Suse nu le-am putut folosit la intreaga capacitate din cauza incompatibilitatilor cu hardware-ul meu.

din cat am lucrat eu cu Debian Sequeeze in ultima saptamana:

- sistemul de pachete aptitude nu prea te ajuta la nimic. daca vrei sa instalezi ceva mereu e o biblioteca Unavailable sau Unsatisfied. Ultima categorie e rezolvabila, prima nu. deci automat nu ai cum sa iei soft-ul prim aptitude.
- mai are inca un manager de pachete synaptic pe care inca nu l-am instalat din lene pentru ca nu merge cu apt-get. si pentu ca sunt foarte multe pachete mi-a fost lene sa le instalez manual.
- nu pot spune ca e "out of the box" . nu are prea multe lucruri. Protocolul de pppoe l-am instalat manual, la fel si compilatoarele de c/c++. nu are instalat nici macar sudo. deci carora le place sa il construiasca de la 0 cred ca e un sistem ok.

oricum din primele 2 zic ca nu se merita folosit.

Daca aveti vreo solutie la sistemul de pachete din debian ziceti-mi si mie.
9  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Linux : Iulie 04, 2011, 23:57:09
momentan incerc ma folosesc de Debian. urmeaza zilele urmatoare sa pun Fedora nu din curiozitatea mea, ci ca mi se cere in fine. Dar in final o sa ma uit peste Gentoo. Despre Arch am auzit ca trebuie configurat si ca e foarte configurabil. Dupa ce ma mai joc cu astea poate dau si pe la Arch.

Sincer ma asptetam ca acest subiect sa fie mai dezbatut.  Mad
10  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Răspuns: Linux : Iulie 04, 2011, 20:06:40
Nu stiu ce sa spun in legatura cu ubuntu. Personal si din experienta altora are cateva scapari. In versiunea 10.04 avea probleme la eliberarea mesajelor din Cozile de Mesaje si azi am observat la un coleg ca a avut aceeasi problema cu 11.04. Tot in 11.04 sunt cateva erori bugguri gen blocarea unor controale(eu le-am avut).

Pe langa acestea minore am inteles ca ubuntu nu furnizeaza update-uri pe termen indelungat asupra versiunilor. Lansad la fiecare 6 luni alta versiune de linux renuta la celelalte in scurt timp, fiind mereu obligat sa faci update la noua versiune de linux pentru a te bucura de anumite depanari.

In schimb am auzit lucruri opuse despre Gentoo.
 
11  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Linux : Iulie 04, 2011, 16:25:53
Ce distro de linux folositi si de ce? Sau care vi se pare cel mai bun si de ce si alte detalii din astea?  Think

(Fedora, Debian, Gentoo, SUSE sau... )
12  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / determinati : Martie 21, 2011, 16:29:09
stiti cumva o solutie optima pentru a determina determinatul unei matrici de grad n?  Think
13  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / RMMS 2011 / Răspuns: Light2 : Februarie 25, 2011, 10:39:53
sa inteleg ca daca un elev care are un nr "di" va schimba starea tuturor becurilor multiplu de "di"?
14  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Algoritmiada 2011 / Răspuns: 1102 Turnuri2 : Februarie 20, 2011, 16:05:36
rezultatul partial e pe exemplu?

15  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 021 Invers modular : Noiembrie 22, 2010, 15:39:24
Daca puterea la care apare P in N! este mai mare care puterea la care apare in K!*(N-K)!, atunci raspunsul e 0 (rezultatul e divizibil cu P).

Altfel, calculezi a = N! % P, b = K! % P si c = (N-K)! % P, fiecare in O(N). Rezultatul e (a * b-1*c-1) % P, unde b-1 e inversul modular a lui b fata de P, iar c-1 e inversul modular a lui c fata de P.

daca N are valoarea 1000 cum calc fact? fac modulo n la un anumit interval de elemente?
16  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Blog / Răspuns: Problema saptamanii - Scorpion : Octombrie 06, 2010, 19:57:54
puteti da niste un exemplu? poate chiar 2. ma refer la niste date de intrare si rezultatul la ele.  Huh
17  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 006 Factorial : Aprilie 09, 2009, 17:54:09
pe pagina 4, respectiv 5 vei afla ca trebuie sa folosesti cautare binara in intervalul [1 .. MAX]. In cautarea binara vei introduce formula de calculat zero-uri.
18  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 836 Palindrom : Aprilie 07, 2009, 13:43:44
iau 55 pct cu incorect pe restul.
Cod:
if(q == n-i){
if(q > l){l = q; unu = 0; doua = 1;}
q = pi[q];
}
if(q == n-i+1){
if(q > l){l = q; unu = 1; doua = 0;}
q = pi[q];
}
in KMP pun doar acele doua conditii, si ma folosesc de varibila l pentru a afisa palindromul. variabilele unu si doua reprezinte nr de varfuri. Pe exemplele mele merge, mai sunt conditii?
19  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 005 Potrivirea sirurilor : Aprilie 07, 2009, 11:38:20
ahhh... scuze. Ai dreptate, cu toate ca am stat 3 ore sa inteleg de ce algoritmul KMP din cartea aia nu merge pe o problema realizand in final ca e gresit, fiind nevoit sa implementez solutia de pe infoarena.
20  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 836 Palindrom : Aprilie 07, 2009, 00:07:31
cand apar solutiile oficiale? sau macar spuneti-mi se poate folosi kmp la problema asta a.i. sa scot 100?
21  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 005 Potrivirea sirurilor : Aprilie 06, 2009, 15:00:03
Puteti sa imi explicati si mie cum functioneaza KMP ca citesc aici in cartea lui Cerchez de vreo 4 ore si nu inteleg ce se face cu functia aia prefix, ce isneamna valorile din vectorul respectiv s.a.m.d.
22  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: Have fun @ ONI. : Aprilie 03, 2009, 14:51:55
Pai sincer nu numai handbalul, baschetul feminin iar e puternic. Din cate stiu ICIM ARAD face furori si e daca nu gresesc pe primul loc in tara(daca nu li s-a intrerupt secventa de campioane).
23  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Răspuns: ONI 2002 : Martie 31, 2009, 20:06:38
Bine dar din cate am vazut au si variantele finale postate pe site, adik fara greseli, deci aveti vreo mica idee?
24  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / ONI 2002 : Martie 31, 2009, 19:50:40
Imi puteti da si mie un hint, va rog, la problema labirint de la barajul din 2002.(clasele XI-XII) Huh
25  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva educationala / Răspuns: 018 Cautare binara : Martie 25, 2009, 17:12:00
Solutia de 100 de puncte oferita de voi nu pare sa fie corecta. Sa luam exemplul urmator:

5
12 12 12 12 12
1
0 12

Programul oferit de voi afiseaza 3, raspunsul corect fiind 5.
Pagini: [1] 2 3 4
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines