Afişează mesaje
Pagini: [1]
1  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Object Orientation : Aprilie 21, 2004, 20:35:55
Citat din mesajul lui: wickedman
(completare)

OO webdevelopment rules!


Imi pare bine ca aici am cazut de acord... Smile
2  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursuri : Aprilie 21, 2004, 20:32:59
Sunt total de acord ca se intampla sa mai ai probleme sub Linux... Asta se intampla cu orice sistem de operare. Dar sincer probleme cate am avut sub Windows n-am avut nicaieri (adica am mai folosit niste versiuni de Linux). Si in momentul in care apare un bug sub Windows, dureaza pana cand e reperat, daca este. Sub Linux, alta poveste. In comunitatea Open-Source intotdeauna se va gasi cineva care poate scrie repede un patch. Pentru moment. Dar, scuza-ma... asta-ti zice oricine. Trecem la altceva. Vad ca zici ca Linux`ul ar fi nesigur. Scuza-ma, total de acord, daca nu sti sa faci niste setari ca lumea. Pai stiu si eu nu stu cati care abia siau instalat un sistem Linux si si-au nush c parola la root gen 12345678. Pai... sti ceva... e ca si cum ai pune o pancarda mare pe care scri "parola mea e...". Cu setarile bine facute iti garantez un sistem super sigur. Impenetrabil, nu. Dar nu`mi zice mie ca un Windows ar fi... Si la cate bug`uri in domeniul securitatii sunt in Windows... Nu`ti amintesc de vestita faza cu pingu d 64k, dar in Windows sunt multe erori... Cauta pe un site gen hackers.com la articole... O sa gasesti multe la categoria Windows. Poate intr-adevar e mai greu de gasit un bug din Windows, decat la Linux, din moment ce sursele nu sunt publice... dar asta nu inseamna ca nu exista si ca nu o sa le gaseasca cineva pana la urma. Sub Linux e alta treaba. Orice se poate uita in kernel, desigur mai putini or sa inteleaga, dar acestia vor gasi eventualele bug`uri. Si printre ei vor exista oameni care sa scrie patch`uri. Pentru cineva care este interesat, sigur poate sa`si faca sis sigur. Cauta pe net patchuri pt Linux, sa vezi cate o sa gasesti. Crezi ca daca exista mai putine pentru Windows, inseamna ca e mai sigur. Cred ca cunoastem toti persoane care din fun se folosesc de bug`uri din windows ca sa le dea sis peste cap. Cat despre interfata... grrrr... cand tia facut tie KDE`u fitze? Sunt curios... Despre Gnome nu stu ca nu folosesc... Si... cu ce ma rog e de vina Linus Torvalds (parca asa il chema nu) ca programatorii de la Y! nu`s in stare sa scrie un soft cu putine buguri. Scuza`ma ca te iau iar cu auzitelea, dar cica kernelu 2.6 (oops, sper ca n-am gresit, asta-i ultima ver, nu?) ar fi scris super. In Chip am citit despre ce`i nou pe acolo. Ai probleme cu driverele... sorry... nu mi s-a intamplat... se gasesc pe net (asa am facut eu cel putin). Si... sa nu uitam ca Linux`ul e la inceput... si avanseaza mult mai repede decat Windows`ul. Programe de birou... pentru mine OpenOffice`u e tot ce vreau... Cat despre .NET... eu tot zic ca e o incercare de a imita platforma Java. Dar nu stiu daca se compara. Trecem peste portabilitate. Nu stiu prea multe despre .NET asa ca sunt chiar interesat daca ai timp sa-mi zici. Eu trec la Java:
-Java 2D API: un API cu care poti sa faci grafica destul de interesanta, desi nu foarte avansata
-Java Sound API+Speech API: tot ce vrei de la sunete. Sun nu ofera vreun Speech Recog Engine, sau sintetizator dar se gasesc pe net fara probleme... primele pe care le-am gasit mi-au placut indeajuns de mult incat sa nu ma mai uit peste altele (prostia mea, recunosc).
-Java 3D API: comunica cu DirectX sau OpenGL pentru grafica 3D. API e super cool, usor de folosit
-Java Advanced Imaging: mi se pare cam greu API, se poate invata, si chiar poti sa faci tot ce vrei cu grafica...
-Java Criptography Extension si Secure Socket Extension: securitate, nu mai implementezi singur algoritmii de criptare
-Java Database Connectivity Tech - merge sa folosesti aproape orice baza de date.
-Java Communications API: faci softuri pentru voice mail, fax etc-uri de genu
-API`u pentru XML
-API`u pentru SOAP
-JavaMail
-Web Services-nu`ti aduce aminte de .NET (parca asa tin minte). Oricum... idea prima oara am vazut`o la Java

Zi`mi si mie cam ce are .NET`u. Vreau si eu sa invat C# si... vreau sa stiu cat de entuziasmat sa fiu... Parerea mea e ca toate chestiile alea (btw lista am scosa uitandu-ma pe java.sun.com si scotand cei mai folositor) ajuta mult programatorul care vrea sa scrie un soft folositor. Aaa.. asta nu inseamna ca trec sa fiu fan Solaris... Java merge pe orice... am verificat doar pe Windows si Linux adevaru e... si pe mobil Smile... .NET nu e o platforma doar pentru Windows??? Correct me if I'm wrong... Aaaa.. oops.. era sa uit... eu am mari probleme cu Windows`u... face fitze urate sistemu.. e adevarat ca l`am forjat... dar... ar trebui sa reziste.. Red Hatu in schimb merge frumos (are un kernel cu care se poate mandri, nu?).
3  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursuri : Aprilie 20, 2004, 20:30:57
Ahh, wickedman, imi pare rau dar trebuie sa ma bag si eu in discutie de partea cealalta. MS face standardele??? Le facea, mai mult decat de acord. MS a inceput, ma indoiesc amarnic ca o sa continue. Nu pot sa inteleg cum cineva considera o tehnologie proprietara superioara uneia open-source... MS a fost cel mai tare. Acum se chinuie... e cam la egalitate... De ce?

Windows`ul: sistem pentru cei ce NU stiu operare, cei ce vor sa invete, si cei pasionati de jocuri (pentru cei din urma nu pentru mult timp).
Linux`ul: sistemul pentru cei ce inteleg cei aia informatica, programare mai ales, si networking (caci pentru asta a fost scris).

Vrei argumente? Np... caci adevarul este opusul a ce zici u:
- Multe companii folosesc Windows. Acum multe trec la Linux? De ce? Nu-mi zice ca n`au bani... Oare nare IBM`ul bani? Ultima oara cand am verificat si ei treceau la Linux.
- Te-ai facut de rusine cu faza cu ministeru. De cand cei de la minister sunt mari programatori si hackeri???
- Oare degeaba cei din comisia de la ONI vor sa treaca la Linux, iar cei de la IOI au trecut deja. Nu`mi zice... n`au bani...
- Pentru programare mai bun WIndows`ul??? ma dau cu capu de pereti... Oare toti am uitat ca C`ul a fost scris tocmai pentru a scrie Unix`ul in el...
- MS in urcare??? Urunca`m`as de la etaj... .NET supertehnologie??? Vrei sa`ti zic ce`i .NET`ul?? O incercare umila, varza si cu putine sanse de castig, a MS`ului de a combate platforma Java. Oare C#,J#,VB si VC++ sa bata Java? parerea mea: file-ar rusine pentru faza cu J# si C# (C# aduce mai mult a Java decat a C sau C++, iar J#...). Chiar si asa, o tehnologie proprietara n-are cum sa bata una open-source. Sti de ce e MS`ul sus acum??? Din cauza lu badea ion din nush c sat care tocmai sa mutat la oras si vrea computer. Ce-o sa ia?? iti zic yo... mult MS (sau m***, oricum e aceeasi chestie). Sunt absolut total de acord ca MS este in cadere libera. Tu compari Red Hat cu Windows??? Au... Nu`mi zice... toti hackeri n`au nici o treaba cu computerele cum n`au nici programatorii profesionisti... Sti de ce firme de programare mai folosesc solutii MS si tech proprietare??? Pentru utilizatoru al prost si de rand folosesc 98 sau XP (NT ma indoiesc). Recunosc... d`acolo ne scoatem banii pentru painea cea de toate zilele... dar... hey... nu stiu cat o sa dureze. Poate cineva sa fie atat de naiv incat sa zica ca MS este viitorul??? Chiar crezi asta... Te invit cu cea mai mare caldura sa`mi dai argumente... Si ce ma rog are .NET`ul? Ah.. nu`mi zice.. e facut pentru produse MS... haha... si ce??
4  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Object Orientation : Aprilie 20, 2004, 19:50:20
Nu ma refeream neaparat la C++. N`a fost nici primul, nici ultimul, si sub nici o forma cel mai bun limbaj OO. Si nici nu m`am referit la algoritmica. Ma refer la programarea in general. Oare totusi nu este mai folositor C++`ul decat C`ul? Crezi ca e mai simplu sa scri structurat un program decat orientat pe obiecte? Atunci cand structura programului iti da clar de inteles ca o ierarhie de obiecte face programul mult mai clar? Chiar vreti sa ne referim la cat cod este scris? Oara cateva zeci de randuri in plus inseamna ceva in cadrul unui program de cateva mii? Sau poate inseamna mai mult cateva ore de debugging castigate? Oarecum asta era intrebarea mea. Desigur m`ar interesa foarte mult sa aud parerile voastre (detaliate daca aveti timp de pierdut) in legatura cu limbaje precum C++ (si o discutie privind diferenta C/C++ ar fi interesanta, nu credeti), Java (in primul rand, dupa parerea mea), C#, Ada si orice altceva va mai place (poate ne referim si la limbaje de scripting orientate pe obiect).
5  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / PreONI 9-10, Ziua 1 : Martie 27, 2004, 16:27:16
la problema loto numere naturale include si pe 0?
6  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Object Orientation : Martie 12, 2004, 22:20:25
Sunt interesat sa vad care sunt parerile in privinta programarii orientate pe obiect.
7  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursuri : Martie 12, 2004, 21:22:07
Chestia e ca exista o dif pretty mare in g++, gcc, fp si mediile de la Borland. Intrebarea mea: daca tot ne laudam cu informatica din invatamant atat de mult, de ce folosim antichitatile alea??? Adica, ok, sa zicem ca o scoala prefera sa cumpere licente pentru Windows (chiar nu stu daca scolile cumpara sau nu licente... au ceva reduceri?) decat sa foloseasca un sistem mai bun si... foarte foarte ieftin (adica gratis) bazat pe kernel-ul Linux. Or avea ceva personal cu Open-Source`u, who knows, sau intr-adevar, ver mai noi de sisteme de op bazate pe Linux au cerinte mari in hardware... dar compilatoare mmmmmmmmmmmuuuuuuuuuulllllllttttt mai bune exista si pentru Windows... chiar si de la Borland daca tot e atat de indragita firma asta... Cat despre medii integrate... hai sa fim seriosi ca doar se gasesc editoare open-source sau freeware care sa se integreze cu un compilator... Si intrebarea mea: de ce se folosesc acestea???
8  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Pascal to C++ : Martie 12, 2004, 21:00:53
C-ul este un limbaj extraordinar. In ciuda a tot ce cred multi C-ul nu este atat de mult legat de Windows, cat este de Unix. C-ul (sau New B, numele initial) este o varianta imbunatatita a B-ului care la randul sau este o varianta simplificata a BCPL (Basic Combined Programming Language). C-ul a fost scris pe la inceputul anilor 70 tocmai pentru a scrie sis de operare devenit apoi cunoscut drept Unix in el. Kernelul Linux este in mare parte scris in C (restul in assembler). Sa ne mai miram ca acelasi limbaj a fost ales pentru a scrie "dragele" noastre sis de operare Windows???

C++-ul este cica o varianta imbunatatita a C-ului. Cica ok. Adauga cateva chestii destul de interesante precum OO (Orientarea pe obiecte), template-uri si exceptii. Problema: lasa multe probleme de-ale C-ului nerezolvate. Dupa parerea mea, cea mai mare dintre ele este sintaxa absolut ORIBILA a declaratiilor. Mai ales daca bagam pointere... Este superb de simplu sa faci un program imposibil de inteles (uneori cand ma plictisesc, complic un program simplu in asa hal incat nici nu mai tin minte ce facea). Totusi este un libaj foarte puternic, flexibil si relativ portabil (java le intrece totusi pe toate in domeniul portabilitate).

Cat despre Pascal. Limbaj intr-adevar puternic si bun... dar din 65 daca nu ma insel. O fi el primul limbaj structurat, dar programatorii sai puteau totusi sa-l faca si OO. Eu am invatat Java inainte de C++ si deci nu mai pot fara obiect Smile. Da poti folosi Object Pascal... dar... sa fim seriosi... nici C-ului nu-i sta prea bine cu obiecte in varianta sa numita C++. Pascalul nu a fost scris pentru asa ceva... Trebuiau sa se inspire si ei putin din Smalltalk ca doar a fost scris inainte... Dar asta e. Parerea mea: invata C si Java. Varianta de mijloc ar fi C++, dar are sintaxa si mai "draguta" decat a C-ului. Dar... u hotarasti ce o sa faci... Eu pot doar sa-ti dau niste sfaturi din punctul meu de vedere... Ah.. am uitat... Ai putea sa inveti Ada... Ada are ca stramos Pascalul si este orientat pe obiecte. Este un limbaj superb... Iar combinatia Ada+Java este a killer... Wink
Pagini: [1]
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines