Afişează mesaje
Pagini: 1 ... 20 21 [22] 23
526  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Downloads / Stii URL-uri interesante legate de informatica ? : Octombrie 15, 2004, 02:29:48
Spune-ne aici cateva si, daca e cazul, iti oferim acces catre interfata de administrare a resurselor web (link-urilor).

Webmaster-ii sunt incurajati sa ne spuna despre site-urile lor legate de informatica.
527  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Arhiva / Propune un nou articol! : Octombrie 15, 2004, 02:12:28
Daca vrei sa scrii un articol pentru a fi publicat pe site, fa un topic nou in forum-ul "Articole" si explica-ne despre ce vrei sa scrii.
Daca ajungem la un acord comun iti putem oferi acces la sectiunea de propunere a unui nou articol.

Nu trebuie sa faci singur tot! Te vom ajuta sa scrii articolul de la inceput pana la sfarsit. De asemenea, poti lucra numai cand ai timp si cand vrei tu. Articolul se editeaza in interfata de administrare, ramane salvat si de abia cand va fi terminat il vom publica.
528  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Despre site! : Septembrie 11, 2004, 13:09:30
Citat din mesajul lui: L337_Krew
Am observat o problema la site. Cateodata dupa ce am trimis o problema imi da scorul apoi daca dau back se reseteaza si am din nou 0 puncte.


pai daca dai back iti incarca pagina din cache care avea scrisa in ea scorul vechi (in cazul tau 0).
ideea e sa reincarci pagina sau nici macar sa nu te uiti la scorul pe care ti`l zice pagina de "trimite problema". uita-te direct in monitorul de evaluare. tot acolo vezi erori de compilare samd.
529  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / 010 Stramosi : August 12, 2004, 01:33:32
multi au luat 80-90 de puncte la aceasta problema pentru ca au spart linia de cache de prea multe ori (eg. in loc sa mearga in principal pe linii si dupa aceea pe coloane - asa cum ai citi dintr-o carte sau, mai bine zis, din RAM  :lol: ) au mers cu indicii rasturnati.
530  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Cum imi recuperez parola : Mai 23, 2004, 09:20:39
pana vom face un script de recuperare a parolei, da-mi un email (la cristi858 at yahoo dot com) cu datele personale, de pe adresa pe care te-ai inscris si iti voi reseta parola.
531  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / propuneri de probleme : Mai 07, 2004, 18:48:09
Citat
ma aude oare cineva? (jos cenzura!)


sistemul de propus probleme este semi-automatizat. nu dureaza foarte mult sa punem o problema atat timp cat o primim in formatul corect. de indata ce vom avea niste timp disponibil (adica dupa baraje si ce mai urmeaza  Cool, BAC-uri si admiteri) vom prezenta o solutie publica de propus probleme. pana atunci nu se pot propune probleme... sorry
532  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursuri : Mai 04, 2004, 18:29:36
Citat
Spuneai mai sus "ca sa faci bani din software development..." - ei bine, nu vreau pestele cel mare si scump; uneori, simt nevoia de un peste mic dar gustos.
Imi place sa cred ca voi putea avea o cariera in care sa nu ma loveasca frontal "pie slice"-ul userilor impatimiti de Windows. Nu vreau glorie si mertzane, nu vreau sa moara toti utilizatorii de Windows, vreau doar sa traiesc in felia mea a pietii stiind ca poate nu sunt cel mai castigat, dar nu trebuie sa imi vand sufletul pentru a trai. (Poate am exagerat cu ultima fraza - a se interpreta "nu vreau sa ma adaptez la majoritate, daca exista o minoritate -cat de mica ar fi ea- in care sa ma simt bine.")


In final totul se reduce la sistemul de valori & stuff...
Cred ca mai important este sa aduci valoare in societate prin munca ta decat sa faci bani pur si simplu.
In alta ordine de idei, daca tu chiar simti ca esti privat de o oarecare libertate adoptand solutii si standarde impuse de altii (care iau decizii cu "placinta" in fata ochilor) atunci chiar te incurajez sa te indrepti acolo unde dispare acest sentiment. Personal vad in solutiile MS ceva mai mult decat niste compromisuri comerciale si chiar nu ma simt ingradit folosindu`le. Mai mult decat atat, am un sentiment ca sunt "aliat" cu cei mai buni (economic si statistic bineinteles).

Concluzia este ca nu putem trage nici o concluzie si ca ambele solutii sunt la fel de viabile in functie de scopurile persoanei in cauza.
Succes!
533  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Tribute... : Mai 03, 2004, 20:44:59
M nu e Mihai Stroe. Mai incercati...  Very Happy
534  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / Răspuns: 000 A+B : Mai 01, 2004, 19:05:49
prietenul tau se descurajeaza repede. trebuia sa trimita un email ca sa se lamureasca.
eroarea de sistem apare din cauza faptului ca userID-ul lui contine " " (spatiu). e adevarat ca ar fi trebuit sa restrictionam acest lucru in momentul inregistrarii dar deocamdata (din lipsa de timp) ne multumim sa-l facem atunci cand evaluam.
concluzie: re-inregistreaza-te!
535  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / idee : Aprilie 30, 2004, 23:28:28
buna idee. am trecut`o la TODO. cand va fi timp o sa implementez.
 Cool
536  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Concursuri : Aprilie 20, 2004, 22:49:34
Citat
Nu pot sa inteleg cum cineva considera o tehnologie proprietara superioara uneia open-source... MS a fost cel mai tare. Acum se chinuie... e cam la egalitate... De ce?

ce e greu de inteles? citeste post`urile anterioare, vezi ex. cu Oracle vs MySQL/PGSQL. cum ai dedus ca se chinuie sau ca e la egalitate?

Citat
Linux`ul: sistemul pentru cei ce inteleg cei aia informatica, programare mai ales, si networking

pai cum vine asta? Delphi nu e programare? windows 2003 advanced server nu e networking? autocad/3dsmax sunt pentru cei care nu inteleg informatica?

Citat
caci adevarul este opusul a ce zici u

hai sa ne limitam la a face speculatii. nu suntem in masura sa deliberam

Citat
Multe companii folosesc Windows. Acum multe trec la Linux? De ce? Nu-mi zice ca n`au bani... Oare nare IBM`ul bani? Ultima oara cand am verificat si ei treceau la Linux.

si asta cum vine? ce inseamna "IBM trece la Linux"? IBM face o gramada de treburi, de la comercializare de sisteme de calcul si pana la sw pentru Windows si firmware pentru masini de spalat. Ce sa inteleg? Renunta la departamentul de sw pentru Windows? Renunta la a mai scrie driver-e pentru Windows? Aah... poate isi trec pagina web pe un server linux. Posibil, dar asta inseamna pentru tine ca "trece la Linux"? Ce vrei sa ma convingi ca ai citit? Da-mi un link.

Citat
Te-ai facut de rusine cu faza cu ministeru. De cand cei de la minister sunt mari programatori si hackeri???

 Embarassed De unde se deduce treaba asta din ce am zis eu pana acum? Sigur m-am facut de rusine?

Citat
Oare degeaba cei din comisia de la ONI vor sa treaca la Linux, iar cei de la IOI au trecut deja. Nu`mi zice... n`au bani...

Nu are absolut nici o relevanta ce face IOI in discutia despre standarde industriale. O explicatie buna este: GCC e un compilator foarte bun si open-source-ul este vesnic prezent in mediile universitare.

Citat
- Pentru programare mai bun WIndows`ul??? ma dau cu capu de pereti... Oare toti am uitat ca C`ul a fost scris tocmai pentru a scrie Unix`ul in el...

Relatia de cauzalitate invocata de tine este deplasata (in viziunea mea).

Citat
Vrei sa`ti zic ce`i .NET`ul??

Nu, multumesc!  Rolling Eyes

Citat
Sti de ce e MS`ul sus acum??? Din cauza lu badea ion din nush c sat care tocmai sa mutat la oras si vrea computer.

Asta am spus si eu (intr-adevar, in alte cuvinte). Si asta este un motiv foarte puternic pentru ca majoritatea companiilor de sw sa produca in continuare sw pentru Windows.

Dar nu NUMAI de asta e MSul sus. Minimizezi exagerat de mult lucrurile cu adevarat bune facute de MS. NT-ul e super tare ca server si ca platforma de programare. Eu mi-am sustinut parerile si cu niste exemple concrete din (scurta mea) experienta pe care am reusit sa o acumulez pana acum. Adu si niste exemple pe masura afirmatiilor pe care le sustii cu vehementa.

Uite inca un exemplu concret. Acum post-ez mesajul acesta din RH9. Degeaba mi-am download-at recent Mozilla FireFox ca tot nu pot selecta un text si sa dau click pe butonul de "quote" ca merge eronat. XMMS-ul nu are plugin de mpeg layer 3 (stii tu, cu licenta). Nu am gasit plugin in 5min pe net asa ca m-am secat si mi-am pus mpg123. Nu mi se pare normal ca atunci cand "cant" o melodie cu mpg123, toate celelalte sunete pe care ar trebui sa le aud SA NU SE AUDA si sa intre intr-o coada de asteptare pentru ca sa fie toate "cantate" cand se termina mp3-ul. Sa vezi ce silos e cand se aduna cateva zeci de sunete de la Y! Msgr.  Dintr-un motiv sau altul, imi merge interfata grafica doar la prima lansare, dupa care trebuie sa sterg un fisier de configurare ca sa functioneze din nou. Iar nu mi se pare normal. Dupa aceea... am 50 de mii de utilitare si accesorii care mai de care mai inutile si dubioase. Nu stiu de ce, cand imi da cineva "SendFile" pe Y! Msgr mi se inchide aplicatia.
Ideea pe care o subliniez este ca interfata grafica este o mare tampenie. Este superprost gandita! Un sistem de operare care vrea sa se impuna trebuie sa puna la dispozitie si un GUI avansat pentru ca suntem deja in mileniul 3. Si asta nu numai pentru gheorghe de la sat ci si pentru progamatori. In ce sa fac eu o aplicatie desktop (vizuala) pentru Linux? In GTK+ si C folosind Glade ca generator de cod? Se compara asta cu arsenalul de unelte pus la dispozitie de MS prin .NET?
Mie imi place Linux`ul, il folosesc. info-arena e 100% linux. Pentru anumite lucruri chiar il prefer in fata Windows-ului. Dar numai in consola. Pentru site-uri web chiar e o alternativa buna dar pentru aplicatii desktop e varza. Nici pana acum nu exista un browser la fel de bun ca IE (chiar daca nu are feature-uri mai multe ca FireBird/Opera, e mult mai functional si mai compatibil). Daca vreau sa fac IM pe Yahoo am doua posibilitati (majore): una e sa-mi download-ez Yahoo Messenger pentru Linux care -trecand cu vederea ca nu are "SF"-uri precum webcam/audio conversation etc.- este super varza (deocamdata cel putin) chiar si la facilitatile de baza (pot sa dau detalii la cerere). A doua solutie e sa folosesc GAIM. Nici asta nu ma incanta pentru ca nu inglobeaza toata functionalitatea yahoo-ului. Aplicatiile de tip Office (StarOffice, KDE, whatever) nu pot fi comparate cu MicrosoftOffice 2003. StarOffice e unul dintre cele mai "puturoase" programe pe care le cunosc. Dar asta nu ar fi o problema daca ar face la fel de multe sau macar la fel de bine ce face MSO.

Exemplele pot continua la nesfarsit. Linuxul nu este o alternativa viabila pentru "gheorghe" - adica utilizatorul de rand al unui PC, cel pentru care scriem noi aplicatii. Eu pot sa impun ca sursele pe care le trimite lumea la infoarena sa compileze in GCC (linux) pentru ca lucrez cu o nisa care jongleaza usor cu aceste lucruri si pentru ca e aplicatie web. Dar ca sa faci bani din software development in ziua de azi trebuie sa faci sw pentru windows (indiferent daca esti companie sau angajat). De aici vine "industry standard". Si sw pentru windows se face in ...windows Cool Si chiar nu e nimic rau in treaba asta. MS-ul face treaba multa si buna. Si e imposibil sa faci ceva de asemenea dimensiuni flawless. Bineinteles ca ies la iveala si bug-uri. Impactul (si frecventa) acestora va fi intotdeauna mai mare decat a celor de pe Linux tocmai pentru ca sunt mult mai multi care folosesc MS. Si pentru Linux apar exploit-uri cu duiumu`. Am destui prieteni (si banuiesc ca aveti si voi) care au ca hobby "scanarea de ruturi". E o indeletnicire simpla de practicat intrucat nu trebuie decat sa folosesti niste programe gata facute de altii. Cu "ruturile" sparte se scaneaza si mai mult si eventual se "fludeaza" dusmanii de pe IRC. suna cunoscut, nu?

btw... citisem niste statistici de folosire a aplicatiilor IM. cica Yahoo are ~2.7 milioane de utilizatori  (WOW! chiar e ceva), tocmai a depasit AOL-ul si este acum pe locul 2, dupa MSN care are ~17 milioane. Raportul de sisteme de operare e si mai abrupt in favoarea Windows-ului. PHP-ul e inca departe (in urma) de ASP (parerea mea este ca totusi PHP va fi inaintea ASP-ului nu peste mult timp) ca numar de server-e. Statistici din acestea exista cu duiumul. Toate arata un singur lucru: Linuxul are doar o mica parte din "placinta" utilizatorilor.

Pe mine lucrurile astea ma fac sa cred ca MS va mai sta mult si bine in varful piramidei. Ma supara oamenii care au fost si sunt "vesnic impotriva MS-ului" din auzite. Nu vorbesc  de tine ci de tona de "hackeri" care vorbesc pe dinafara.

Citat
pentru utilizatoru al prost si de rand folosesc 98 sau XP

pai cum altfel sa fie? si tocmai ca pentru utilizatoru` ala de rand se scrie sw.  Cool
537  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Object Orientation : Aprilie 20, 2004, 21:15:12
(completare)

OO webdevelopment rules!
538  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / gimnaziu : Aprilie 11, 2004, 07:48:29
vom avea in arhiva probleme de tot felul. rabdare...  Very Happy
oricum, nobody cam are dreptate.  cu putin curaj puteti sa va bagati la probleme de liceu altfel in clasa a 9a veti fi putin surprinsi...
539  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / ONI : Aprilie 09, 2004, 08:24:09
Very Happy  invsort rules!!!  Very Happy aah... si au mai fost faine: sea si couch
540  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Raspuns: Probleme cu site-ul : Aprilie 01, 2004, 19:35:19
Citat
Poate ca evaluatorul (de fapt calcu' de server) merge mai lent cand are atata de evaluat.


lucrul acesta s-a mai discutat si pe alt topic. exista momentan o problema in masurarea exacta a timpului de executie a unei surse. problema a fost localizata, avem si solutie pentru ea, mai ramane sa ne facem rost de timp sa o aplicam.  Cool
541  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Despre site! : Martie 31, 2004, 14:49:47
Citat din mesajul lui: Emperor
1. Oameni, deja sunt 38 de probleme in arhiva. Cand o sa fie o suta ce faceti? Trebuie sa ma plimb prin ditamai lista sa-mi caut programul (si eventual imi scapa mouse-ul si dau click pe alta si ma mir dupa aia ca iau 0 puncte). Mai bine dati un cod fiecarei probleme, si apoi un form in care trebuie introdus acest cod.


ai foarte mare dreptate. e prioritate mare pe chestia asta in todo-ul nostru. pana cand vom avea mai mult timp disponibil ai putea sa tastezi primele litere ale numelui problemei pe care o cauti  wink, dar probabil faci asta deja...
542  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / propuneri probleme? : Martie 31, 2004, 14:38:47
dupa ONI si dupa .campion (si poate chiar dupa BAC Smile) vom pune in aplicare un master-plan de submitat probleme  Cool
e destul de complicat, dar vom avea dupa aceea muuulte probleme (frumoase).  Very Happy
543  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / 002 Jocul Flip : Martie 30, 2004, 02:09:43
Citat
Eu tot fac flip pana cand suma numerelor negative (in valoare absoluta) devine mai mica decat suma nr pozitive de pe orice coloana si linie...]


pai nu trebuie sa fie doar mai mica ci cat mai mica intrucat iti cere suma totala maxima

nu stiu exact ce si cum faci dar poate te ajuta sa-ti spun ca problema se face cu backtracking in complexitate O(2^N). succes!
544  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / problemele de la preONI au fost... : Martie 29, 2004, 16:01:50
votati aici dificultatea problemelor date la preONI
545  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / Despre site! : Martie 29, 2004, 01:51:18
Citat
Incerc si eu, ca tot omu' sa vad ce probleme am trimis , cat am luat pe bucata, pe ce loc sunt in general .... da nu ma descurc. trebuie sa deschid toate linkurile, sa imi imaginez ce au vrut autorii sa zica prin Statistici pentru problema .... stau si ma uit asa  , gandid ca ar fi mai bine sa  (ies).
Totusi, nu vreau. Doresc sa vad pana unde poate merge imaginatia unora.


exista doua explicatii posibile pentru faptul ca nu te descurci. una din ele este aceea ca nu prea ti-ai dat interesul. trebuie *putina* rabdare la inceput ca sa intelegi ce fac toate acele chestii care au fost totusi gandite inainte sa le pun acolo. intra pe http://www.topcoder.com/ (unanim recunoscut ca un site meserie) si spune-mi daca te prinzi ce ai de facut in 15min. oricum, sa stii ca rabdare fara interes nu prea se poate...
a doua explicatie o pastrez pentru mine.

parerea mea e ca tu chiar te plictiseai in momentul in care ai post-at mesajul acela pentru ca altfel nu inteleg de ce vrei cu orice pret sa pornesti un flame spunand chestii total deplasate.   Evil or Very Mad

Citat
Nu vreau sa mai lungesc vorba. Vreau sa discut cu voi despre toate acestea! Am dreptate sau doar m-am trezit eu cu fata la cearceaf?


 Rolling Eyes whatever...

...

Citat
Interfata chiar e scarboasa, asta este, wickedman zice ca dupa oni o sa mai lucreze.


este prima parere de genul acesta pe care o aud despre noua interfata, de aceea te rog sa-mi dai o parere mai detaliata. ce anume ti se pare asa de "scarbos"? criticile constructive sunt foarte apreciate. le notez undeva si cand am timp o sa vad ce pot face. repet, cand am si timp!
546  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Raspuns: Probleme cu site-ul : Martie 29, 2004, 01:32:32
Citat
Warning: move_uploaded_file(../upload/arhiva/cifra/Stefana): failed to open stream: No such file or directory in /home/www/ftp.devnet.ro/devnet.ro/infoarena/include/user/submit/form.inc on line 96


erorile acestea au aparut intr-o perioada de cateva ore de tranzitie la noul host. dupa cum unii stiu, ne-am schimbat host`ul si incercam sa ne descurcam cat mai bine cu noile probleme care apar. acum totul ar trebui sa functioneze ok. mersi pentru feedback!
547  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Informatica / problema cu gcc : Martie 28, 2004, 02:46:14
...not quite! Cool

1. <conio.h> este inventia celor de la Borland, deci nu exista in GCC/G++. daca vrei o alternativa (ca si functionalitate, dar nu compatibila) te poti orienta spre curses.h/ncurses.h . cauta pe net documentatie.

2. sqrt() in GCC exista dupa standardele SVID 3, POSIX, BSD 4.3, ISO 9899, deci nu ANSI (chiar daca in documentatia de DJGPP zice altceva). asta inseamna ca in GNU C (nu in DJGPP) nu exista sqrt(), insa in GNU C++ exista.
548  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / super idee... : Martie 27, 2004, 11:01:15
preONI e plasat strategic Very Happy la ora 16:00 ca sa nu se suprapuna cu simularile de BAC si capacitate.
549  infoarena - concursuri, probleme, evaluator, articole / Arhiva de probleme / 007 Datorii : Martie 26, 2004, 19:27:53
citirea se incadreaza sigur in timp. parca mergea in timp si cu stream-uri. totul tine de algoritm.
pentru ca altfel ar fi o problema usoara, toate testele au M si N imens, adica spre maxim. Twisted Evil
o complexitate O(MlgN + NlgN) e de ajuns.
550  Comunitate - feedback, proiecte si distractie / Off topic / Probleme cu gnu++ : Martie 24, 2004, 10:39:11
fii mai explicit. da un paste la sursa ta sa vedem de ce nu iti compileaza. te lamurim, numai arata-ne.
optiunile de compilare sunt aceleasi insa exista o diferenta intre versiunile de gcc folosite. poate aici apar probleme.
Pagini: 1 ... 20 21 [22] 23
Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2013, Simple Machines