Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2007-02-18 20:16:24.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Tutorial infoarena

Citirea problemelor

Toate problemele care au fost date la concursuri pe parcursul celor 3 ani de functionare a site-ului infoarena se afla intr-o arhiva de probleme ce contine deja peste 300 probleme.

Accesul problemelor din arhiva se face mergand la sectiunea Arhiva de probleme. De asemenea, fiecarui concurs i-a fost daruit cate o pagina pe site-ul infoarena ce poate fi accesata la sectiunea Concursuri online.

Odata ajunsi pe o astfel de pagina va aparea o lista cu probleme alaturi de link-uri catre rezultatele concursurilor, respectiv clasamentul arhivei. Selectati problema al carei text doriti sa il cititi.

Trimiterea solutiilor

Pentru a trimite o rezolvare trebuie mai intai sa va logati. Daca nu aveti inca un cont personal accesati sectiunea inregistrare. Odata logati mergeti la Trimite solutii, unde veti avea de completat urmatoarela informatii:

  • problema pentru care veti trimite sursa ( aceasta va fi aleasa din lista corespunzatoare )
  • fisierul de trimis ( veti specifica calea de pe hard-disk a fisierului )
  • compilatorul pe care doriti sa se foloseasca ( acesta se completeaza automat in functie de extensia sursei in mod normal ).

Acum sunteti gata, apasati butonul Trimite soltuie si asteptati mesajul de confirmare.

Vizualizare clasament

Fiecarui user i se atribui un rating ce reflecta performanta utilizatorului in regim de concurs. Afla mai multe aici.

Clasamentul utilizatorilor dupa rating poate fi vizualizat in sectiunea Clasament. De asemenea, se poate accesa clasamentul utilizatorilor dupa numarul de probleme rezolvate in arhiva cu ajutorul tab-ului din sectiunea Clasament.

Pentru concursurile online aceasta sectiune va fi disponibila pe pagina corespunzatoare concursului doar dupa incheierea concursului si evaluarea solutiilor.

Pentru a afla informatii detaliate despre punctajele primite pe o anumita sursa puteti merge la Monitorul de evaluare si sa alegeti sursa pentru care doriti borderoul. Afla mai multe despre Monitorul de evaluare aici

Articole infoarena

infoarena ofera o multitudine de articole despre diversi algoritmi, structuri de date sau solutii la problemele date in concursuri, scrise de catre utilizatorii site-ului. Acestea pot fi vizualizate accesand sectiunea Articole de pe site. Fiecare utilizator infoarena are posibilitatea de a modifica si a imbunatatii articolele existente sau de a crea articole noi. Pentru a crea articole noi este suficient sa fii logat si sa scrii http://infoarena.ro/nume-articol in address bar-ul browserului. Pentru a scrie articole sunt necesare cateva cunostinte despre Sintaxa textile. Inainte de a scrie un articol va rugam sa cititi si pagina despre Conventiile de formatare.

Alte resurse

Pentru discutii despre o anumita problema sau alte lucruri care tin de domeniul informaticii accesati forumul infoarena.

infoarena pune la dispozitie o multitudine de download-uri legate de algoritmica pe pagina de Downloads. Sunt disponibile problemele si testele la cateva concursuri importante, cateva articole si cateva utilitare.

De asemenea, infoarena pune la dispozitie o lista de site-uri referitoare la olimpiade sau diverse site-uri de pregatire la sectiunea Links.