Pagini recente » Istoria paginii runda/no_feed2 | Istoria paginii utilizator/uaic_burduja_citea_pavaloi | Profil vexxato | Istoria paginii runda/road_to_ioi_7 | Diferente pentru documentatie/textile intre reviziile 66 si 65
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
h1. Tutorial de Textile
== include(page="documentatie/sidebar")==
h2. Introducere
h1. Introducere
_Textile_ este un limbaj de markup ce va ajuta sa editati paginile web. Ce inseamna aceasta? In loc sa scrieti tag-urile specifice de html pentru a edita o astfel de pagina, _Textile_ va pune la dispozitie o serie de elemente de sintaxa prin care puteti edita mai simplu si mult mai rapid aceste pagini. In continuare sunt prezentate notiunile care trebuiesc cunoscute inainte de a incepe scrierea unei pagini html folosind _Textile_.
h2. Paragrafe
h1. Paragrafe
Un text este structurat pe mai multe paragrafe. Atunci cand folositi Textile, paragrafele trebuiesc separate de o linie alba ( goala ).
h1. Primul header
h2. Modificatori
h1. Modificatori
Pentru a scrie un text cu diferite efecte ( ingrosat, inclinat, subliniat, taiat ) sau in diferite pozitii ( puteri sau indici ) se scrie textul care se doreste a fi modificat intre modificatorii corespunzatori. In tabelul de mai jos este prezentat modul de folosire al acestora:
In cazul in care rezultatele produse de limbajul de markup nu sunt cele asteptate, se poate forta folosirea acestor modificatori prin caracterele { si } puse la inceputul si respectiv la sfarsitul secventei. De exemplu, @{**Text fortat**}@ are ca rezultat {**Text fortat**}.
h2. Liste
h1. Liste
Pentru a crea o lista numerica cu Textile, este suficient sa inseram # inainte de fiecare paragraf:
** Capitolul 1.1
* Capitolul 2
h2. Referinte externe
h1. Referinte externe
Pentru a crea o referinta catre un alt site ( un _link_ ), textul descriptiv va fi plasat intre ghilimele duble ("), urmat imediat de caracterul : si de URLul dorit: @Link catre "infoarena":http://infoarena.ro@ va fi interpretat ca Link catre "infoarena":http://infoarena.ro. Daca un link este folosit de mai multe ori in acelasi document sau daca se doreste o mai buna organizare a textului, este posibil ca URLul sa fie specificat oriunde in document: intre paranteze patrate se va afla identificatorul unic asociat linkului, dupa care urmeaza adresa propriu-zisa. In momentul in care dorim sa inseram in document acel link este suficient in loc de adresa completa sa introducem doar identificatorul pe care l-am asociat adresei:
!documentatie/textile?logo.jpg!
h2. Tabele
h1. Tabele
Tabelele simple pot fi construite separand campurile lor prin caracterul |.
<tex> d = \sqrt{(c_{2}-c_{1})^{2} + 1 } </tex>
h2. Fragmente de cod
h1. Fragmente de cod
Atunci cand dorim sa inseram un fragment de cod in pagina curenta, putem sa folosim sintaxa:
}
==
h2. Aplicarea stilurilor CSS
h1. Aplicarea stilurilor CSS
Este posibil sa atasam cod CSS elementelor in felul urmator:
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.