Blog infoarena
O noua aparitie editoriala!
Echipa devNet va recomanda cartea "Fundamentele programarii, clasa a X-a" , autori Dana Lica si Mircea Pasoi. Culegerea respecta programa scolara a claselor a X-a de informatica si isi propune sa reprezinte un instrument util atat in munca de initiere in programare cat si in cea de performanta, cuprinzand peste 90 de probleme pentru concursuri si olimpiade.
Cartile le puteti gasi in Bucuresti la:
- Libraria 88 (Langa Universitate, in spatele librariei Eminescu)
- Libraria Papirus (in Piata Romana)
- Libraria 74 In Piata Romana, la coloane
- Libraria Mihail Sadoveanu (langa cinema Scala)
Cuprins
- Capitolul 1: Tipuri structurate de date
- Sir de caractere
- Teste cu alegere multipla si duala
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Inregistrare - structura
- Teste cu alegere multipla si duala
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Probleme de concurs ce proceseaza date structurate
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Sir de caractere
- Capitolul 2: Subprograme definite de utilizator
- Subprograme implementate in maniera iterativa
- Teste cu alegere multipla si duala
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Subprograme implementate in maniera recursiva
- Teste cu alegere multipla si duala
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Probleme de concurs
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Subprograme implementate in maniera iterativa
Concursul Happy Coding
Suntem bucurosi sa anuntam concursul Happy Coding, o competitie inedita gazduita de infoarena!
Un amplu studiu efectuat in laboratoarele infoarena releva un fapt socant: strictetea evaluatorului si necesitatea de a preda o singura solutie buna per problema provoaca riduri vizibile concurentilor dupa numai 2h de competitie, fiind de departe cele mai semnificative surse de stres si hipertensiune pentru concurenti. :)
Happy Coding si de ce ii spunem noi asa
Concursul se va desfasura online incepand cu ora 10:00, Sambata (10 septembrie) pana Duminica la ora 22:00 (11 septembrie). Timpul disponibil este asadar de 36h. Timpul recomandat (dar nu obligatoriu!) de lucru este de 4h.
Se vor propune 6 probleme de dificultate medie ce acopera intreaga programa de informatica pentru clasele 9 - 12. Problemele presupun aplicarea tehnicilor clasice de programare si implementarea unor solutii simple, fara greseli. Propunator unic pentru setul de probleme este Mugurel Ionut Andreica, student la Univsersitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatizari si Calculatoare.
Inedit la Happy Coding este prezenta evaluatorului on-line pe tot parcursul concursului. In alte cuvinte, poti testa mai multe solutii pana esti multumit de punctajul obtinut! Nu mai trebuie sa iti faci griji daca daca programul compileaza pe Linux, daca te incadrezi in limita de memorie sau daca solutia ta e suficient de rapida..
Happy Coding inseamna programare cu zambetul pe buze, pace, idei, placere si distractie pura! :)
Te asteptam asadar pe infoarena incepand cu ora 10:00, Sambata (10 septembrie). Si daca tot vorbim de distractie, nu uita sa-ti inviti si prietenii! Avem conturi pentru toata lumea. :)
Asteptam intrebarile si sugestiile tale pe forum
IOI by net !
Anul acesta se organizeaza si varianta "by net" a Olimpiadei Internationale de informatica. Pagina concursului.
Mult succes celor ce vor participa!
InfoEducatie 2005
Concursul InfoEducatie 2005 a ajuns la final si am vrea sa va invitam sa cititi povestea editiei de anul acesta a concursului. Acolo gasiti atat poze cat si mici filmulete interesante din tabara.
Cred ca sunt in asentimentul tuturor, al organizatorilor, sponsorilor si al participantilor cand spun ca aceasta a fost cea mai reusita editie InfoEducatie de pana acum. Este important de stiut ca anul acesta a adus si o crestere spectaculoasa in calitatea lucrarilor aflate in competitie si a seriozitatii cu care elevii si-au prezentat productiile.
Premiile au fost mari (valoare totala de peste $7000, valoarea unui premiu 1 fiind de peste $800 !!!), jurizarea corecta, juriul format numai din specialisti. S-a organizat concurs open la toate sectiunile (o noutate a acestei editii), discutii libere si seminarii si toate au contribuit la succesul editiei 2005.
De mare succes s-au bucurat cele doua sectiuni OPEN pe teme de programre si creatie web. Concursul a fost condus in cea mai mare parte de studenti, laureati din anii anteriori ai concursului (Octavian Costache, Liviu Valsan, Razvan si Bogdan Hobeanu, Cristian Strat).
Consideram InfoEducatie, un eveniment care aduce un pasaport catre o afacere proprie in domeniul IT&C. In plus, InfoEducatie inseamna mai mult decat un concurs de succes cu premii foarte mari. El este un loc al pasiunilor si al initiativelor, un concurs unde toata lumea gandeste liber si discuta, o tabara a tinerelor talente. Este un concurs independent pentru oameni independenti, organizat cu pasiune si daruire pentru elevi.
Firmele care au sponsorizat sau au oferit cursuri si consultanta au deja angajati "produsi" de InfoEducatie si spun ca vor veni oricand la concurs pentru ca este unic si productiv pentru cei care vor sa-si aleaga ca profesiune programarea: GreenPixel - Marius Deak, GrapefruitDesign - 2 anganjati ce au trecut prin InfoEducatie, Viorel Stan - companie internationala, Octavian Costache - angajat Google NY si exemplele pot continua.
Concursul Agora s-a incheiat!
Concursul Bursele Agora 2005 s-a incheiat, atat varianta online cat si cea on-site. Rezultatele finale au fost publicate si problemele au fost mutate in arhiva. Cosmin Negruseri, autorul a doua din probleme, a publicat un articol despre solutiile problemelor
Asteptam parerile si sugestiile tale pe forum legate de acest concurs pe forum.
Castigatorii Online
Castigatorii Onsite
- Locul I Mugurel Ionut Andreica 290 puncte
- Locul II Patcas Csaba 170 puncte
- Locul II Constantin Dolghier 170 puncte
Felicitari tuturor participantilor si va asteptam sa participati la urmatorul concurs organizat de devNet care va fi in luna august!
Probleme noi!
S-au adaugat 8 probleme noi in Arhiva de probleme si 3 probleme noi pentru Bacalaureat 2005 pe site-ul infoarena. Asteptam parerile voastre pe forum despre noile probleme si va invitam sa le rezolvati. More to come...
Bursele Agora
Prin intermediul site-ului infoarena veti putea participa online la finala concursului Bursele Agora! Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul oficial al concursului.
preONI 2005 s-a incheiat!
Runda #3 a concursului preONI s-a incheiat, impreuna cu intreg concursul preONI 2005! Rezultatele finale au fost publicate si problemele au fost mutate in arhiva dupa ~1h de la expirarea timpului de lucru. ;) Autorii problemelor au publicat un articol despre aceasta runda, rezultate si idei de rezolvare: . Asteptam parerile si sugestiile tale pe forum!
Aceasta a fost ultima runda a concursului preONI, editia 2005. Speram ca efortul nostru si al sponsorilor nostri ti-a fost de folos in vreun fel.
Microsoft Romania ofera premii primilor 3 participanti de la fiecare grupa. Clasamentul se calculeaza pe baza punctajelor acumulate in runda #2 si #3, punctajele din runda #1 fiind folosite pentru departajare in caz de egalitate.
Castigatorii editei 2005 sunt...
Clasele IX - X (clasament complet)
Pozitie | Nume | Scor |
---|---|---|
1 | 360 | |
2 | 340 | |
3 | 320 |
Clasele XI - XII (clasament complet)
Pozitie | Nume | Scor |
---|---|---|
1 | 380 | |
1 | 380 | |
3 | 365 |
Felicitari castigatorilor editei 2005! Acestia vor fi contactati prin email in vederea inmanarii premiilor Microsoft. Felicitari tuturor participantilor! Dorim sa multumim sponsorului nostru - Microsoft Romania - precum si D-lui. Prof. Emil Onea, studentului Octavian Costache si tuturor celor care ne-au oferit sugestii si ne-au sprijinit in organizarea editiei 2005 a concursului preONI!
Iti uram mult succes la ONI (by NET) si in continuare!
Concurs Microsoft: You Can Make a Difference
"You Can Make a Difference" este o competitie pentru elevii de liceu care propun proiecte de aplicatii software adresate entitatilor cu obiect de activitate caritabil. Microsoft pune la dispozitia celor interesati software-ul necesar si suportul tehnic (conectare cu dezvoltatori Microsoft).
Banii acordati prin acest concurs vor fi folositi in trei directii:
- bursa pentru elevul/eleva premiat(a).
- resurse financiare pentru implementarea proiectului.
- actualizare, din punct de vedere tehnologic, a scolii din care face parte elevul/eleva premiat(a).
Dead line de inscriere este 30 aprilie. Mai multe informatii gasiti la:
Aparitie editoriala
Echipa devNet va recomanda cartea "Fundamentele programarii, clasa a IX-a" , autori Dana Lica si Mircea Pasoi. Culegerea respecta programa scolara a claselor a IX-a de informatica si isi propune sa reprezinte un instrument util atat in munca de initiere in programare cat si in cea de performanta, cuprinzand peste 100 de probleme pentru concursuri si olimpiade.
Pentru detalii suplimentare privind cartea puteti contacta pe oricare dintre autori (faceti click pe nume pentru adresa de mail).
Cuprins
- Capitol 1
Programarea structurata si instructiuni in limbajul de programare Pascal/C/C ++- Structura liniara si alternativa - Instructiunea de atribuire si conditionala
- Teste cu alegere multipla si duala
- Teste cu itemi semiobiectivi
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Structuri repetitive - instructiuni repetitive
- Teste cu alegere multipla si duala
- Teste cu itemi semiobiectivi
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Probleme de concurs ce proceseaza date simple
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Structura liniara si alternativa - Instructiunea de atribuire si conditionala
- Capitol 2
Tipuri de date structurate- Tabloul unidimensional
- Teste cu alegere multipla si duala
- Teste cu itemi semiobiectivi
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Tabloul bidimensional
- Teste cu alegere multipla si duala
- Teste cu itemi semiobiectivi
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Fisiere text
- Teste cu alegere multipla si duala
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Probleme de concurs ce proceseaza date structurate
- Probleme rezolvate
- Probleme propuse
- Indicatii si raspunsuri
- Tabloul unidimensional