Viva Las Vegas

Cosmin
Cosmin Negruseri
21 mai 2008

Saptamana trecuta s-a desfasurat la Las Vegas etapa finala a concursului TopCoder Open. Am trecut si eu pe acolo ca sa ma intalnesc cu romanii ce au ajuns la aceasta etapa a concursului.

Ii vedeti in poza alaturata de la stanga la dreapta pe Adrian Carcu care, fiind veteran al acestor concursuri, a fost reviewer la competitia de design, dand note participantilor, pe mine ca musafir neinvitat :), Lazar Lucian , finalist la concursul de design software, Liviu Ciortea , finalist la concursul de algoritmi, romanul cu cel mai mare rating pe topcoder la algoritmica, ratonul_bolnav , concurent la concursul maraton si Vlad Dumitriu , finalist al concursului de design grafic.

Despre Lucian ati mai putut citi in acest post in care ne spunea detalii legate de participarea lui la TopCoder Collegiate Challenge. La acest concurs Luci s-a descurcat "ceva mai bine", obtinand locul doi si un premiu de 10.000$. Felicitari! Sunt mandru de Lucian in mod special pentru ca el a fost colegul de facultate cu care am baut o bere in prima zi de scoala in Cluj.

Vlad participa a doua oara la finala concursului de design grafic si ati mai putut citi despre el in acest post de pe blogul infoarena.

Liviu e la prima participare la un turneu final, dar l-am mai laudat aici ca fiind finalist al concursului ImagineCup organizat de Microsoft.

Ce am mai retinut de la concurs e ca finala de algoritmica a fost foarte disputata si Tomek a castigat-o dupa o pauza de 4 ani. Puteti citi mai multe pe blogul concursului

Si daca tot am avut un titlu ademenitor sa va spun si cateva impresii legate de Orasul Pacatelor. Las Vegasul e impresionant, au reusit americanii astia sa construiasca o metropola in mijlocul unui desert. Totul mi s-a parut putin fals si menit sa iti scoata cat mai multi bani din buzunar. Pe strada sunt o gramada de oameni care incearca sa iti paseze numere de stripteoze, dar pentru ca legea nu ii lasa sa te abordeze direct, ei pocnesc din degete si incearca sa iti dea fluturase cu numere de fete. In interiorul cazinourilor sunt drumuri lungi printre mese de ruleta si automate cu jocuri, pentru a creste cat mai mult sansele de a fi prins in mrejele lor. De asemenea lumina e artificiala si nu sunt geamuri spre exterior, iar ceasuri nu se prea gasesc. Totul pentru a face ca jucatorii sa piarda notiunea timpului. Singurul ceas ce l-am vazut in cazino era in magazinul de ceasuri Swatch :). Anul trecut am fost in vizita si apoi le ziceam la prieteni ca e un oras ce merita sa il vizitezi doar o data, dar se pare ca am trecut peste impresia putin negativa si l-am vizitat si a doua oara.

Puteti vedea cateva poze aici sau aici

Felicitari inca o data finalistilor si poate ne vedem si la anul!

Categorii:
remote content