Romanii la DisneyWorld - partea intai

Cosmin
Cosmin Negruseri
04 decembrie 2007

In fiecare an topcoder organzieaza doua turnee, unul deschis numai studentilor si altul deschis pentru oricine cu varsta mai mare de 18 ani. De anul trecut cei de pe topcoder au initiat si o competitie de programare pentru liceeni. Ei au mai multe tipuri de competitii: algoritmica, maraton, development, design si studio. La concursuri se califica si romani din cand in cand printre care Adrian Carcu a avut rezultate mai deosebite fiind de doua ori campion si o data locul doi la sectiunea de software design. De la el am luat si eu microbul. Tin minte cum participam impreuna la concursuri de algoritmica la Laboratoru de cercetare al UBB pe la 4 noaptea pentru ca acestea erau organziate in special pentru programatorii din state.

In perioada 30 Octombrie - 2 Noiembrie s-a desfasurat finala concursului TopCoder Collegiate Challenge la Disney World, iar in finale s-au calificat trei romani: vlad_d (Vlad Dumitriu ) ce a participat la partea de studio a concursului, luca (Lazar Lucian, doctorand la Babes Bolyai, Cluj) care a participat pe partea de software design si domino (Mircea Pasoi student Universitatea Bucuresti) ce a participat la concursul de algoritmica si a reusit sa se califice in finala mica a acestui concurs clasandu-se in primii 8 programatori din lume. Am vrut sa aflati mai multe despre concursurile topcoder asa ca le-am luat interviuri celor trei. In acest post public interviul cu Vlad depsre concursul de design grafic, dupa care vor urma doua posturi cu intrebari si raspunsuri pentru Luca si Mircea. Vlad e participant mai vechi pe infoarena si ne-a facut logo-ul pentru preOni. Ii multumesc inca o data din partea echipei.

Vlad Dumitriu

Cum e concursul de design grafic?
E fain. La Studio Design trebuie "desenate" diferite chestii. Apar tot felu de proiecte de la logo design pana la webdesign, printing design si tot felul. Iar daca te referi la finala e faina atmosfera, te intalnesti cu oameni de treaba si primesti un proiect care trebuie sa il termini in 8 ore.

De ce ai ales sectiunea de design?
Ah, pai am incercat Algo dar am picat din runda 1 din cauza unei '{' la MM am ajuns in runda 2 si eram in juru lui top 100, si dupaia m-a cuprins lenea. Asa ca am incercat si Studio Design.

Cum ai inceput cu designul?
Am inceput si eu sa ma joc prin Photoshop, sa editez poze si etc.

Ce tooluri sunt folosite?
La studio design ai voie Photoshop CS3, AI CS3, si GIMP. Eu folosesc numa Photoshop si AI.

Care sunt partile dificile in acest concurs?
Probabil Inspiratia iar daca ai ceva practica cam poti sa iti desenezi ideile.

Ce caracteristici trebuie sa aiba un design bun?
Sa fie bun. In primu rand sa indeplineasca conditile din proiect requirements iar dupaia conteaza foarte mult stilu, culorile folosite, fonturile folosite, elemente grafice, sunt multe.

Cum ar trebui sa inceapa cineva interesat de acest tip de concursuri?
Probabil tutoriale de pe net sau daca este la scoala de Grafic Design numa' bine.

Ce ii deosebeste pe designerii buni fata de cei medii?
Probabil practica in caz ca au acelasi talent. Cred ca trebuie si talent si practica.

Cat timp iti ia sa termini un design?
Depinde. De la cateva ore la o zi probabil. Depinde cat de mare e proiectul, iar dupa terminare mai vine si revizuirea. Pe Studio.Topcoder la proiectele mici ai voie sa faci maxim 2 concepte iar la cele mai mari numai unu.

Cum a fost la DisneyLand?
Hmm.. Fain.. de mers cu familia daca ai copii mici. In rest pentru studenti nu prea e DisneyLand-ul, ci GreatAmerica, SixFlags etc.. ceva mai serios.

Mersi pentru interviu Vlad. Revin maine cu unul din celelalte doua interviuri.

Categorii:
remote content