Asociaţia unPi pentru şcolari şi Junior Challenge

alexpetrescu
Alexandru Petrescu
23 iunie 2019

Incepand cu anul acesta, juniorul castigator al concursului Junior Challenge va primi premiul unPi din partea Asociaţiei unPi pentru şcolari.

Asociaţia unPi pentru şcolari

Asociatia unPi pentru Scolari a lansat online pe 1 iunie 2019 proiectul #unPi. Iata ce ne scriu ei despre proiect:

Cu acest proiect #unPi vrem sa ajutam copiii din mediile defavorizate, din Romania, sa-si depaseasca in timp, prin munca si forte proprii, conditiile curente de viata. Si facem asta daruindu-le un mic calculator personal pe care l-am numit unPi (il puteti vedea ; este bazat pe platforma Raspberry Pi, de unde si numele "un Pi"), impreuna cu un ghid online, in limba romana, de utilizare si programare (in limbajul Golang) a unPi pe care il vom crea la https://go.unpi.ro

Avem astazi #17 unPi pe care vrem sa le distribuim cat mai variat in toata tara. O familie ce indeplineste conditiile (mediu defavorizat, au un TV cu un port HDMI, unul din parinti ori tutorele legal are un telefon Android) se poate inscrie si urma procesul de aplicare de la vreau.unpi.ro ; Orice persoana poate vota apoi online, prin email, orice aplicatie ori parinte/tutore (care a aplicat pentru unPi) via votez.unpi.ro

Elevii de pe platforma Infoarena care au rezolvat multe probleme si au un punctaj semnificativ pe site, ne pot recomanda prin email un copil de 10+ ani, defavorizat, din mediul/localitatea lor, dar copil muncitor/studios si dornic sa invete lucruri noi, a carui familie, parinte, ori tutore legal este dispus sa aplice pentru a primi unPi (mic calculator personal, nou) la vreau.unpi.ro ; va asteptam. Adresa de e-mail este [email protected].

Conditii pentru castigarea premiului unPi la concursul Junior Challenge

Premiul unPi se acorda juniorului cu cel mai mare punctaj in clasamentul cumulat al celor doua zile de concurs Junior Challenge.

Premiul unPi se acorda unei persoane diferite in fiecare an. Astfel, toti cei care au primit deja premiul intr-o editie anterioara participa in afara competitiei pentru premiu in anii urmatori.

Clarificare: Junior este acela care este absolvent al clasei a 8-a sau mai tanar.

Criterii de departajare

In caz ca sunt mai multi juniori cu cel mai mare puntaj intre juniori, care nu au mai primit premiu, doar unul dintre ei va primi premiul. Alegerea acestuia se va face pe baza urmatoarelor criterii, in ordine, pana cand se poate alege castigatorul:

a) Fiecarui concurent i se asociaza sirul de punctaje obtinute pe fiecare problema, sortat descrescator. Castigator e acela care are sirul mai mare din punct de vedere lexicografic. De exemplu, daca punctajele lui Ionescu sunt 100, 50, 15, 0, 0, 0 iar ale lui Popescu sunt 100, 60, 5, 0, 0, 0, Popescu castiga.

b) Rezultatul la lotul de juniori. Cel care a obtinut punctaj mai mare in urma probelor de la lotul de juniori este desemnat castigator. Necalificarea in lotul largit inseamna 0 puncte iar necalificarea in cel restrans inseamna pastrarea punctajului de la cel largit.

c) Infoarena se angajeaza sa organizeze o runda suplimentara de baraj, in urma careia speram sa ii putem, in sfarsit, departaja pe concurenti.

Categorii:
remote content