Proba de selecţie pentru Girls Programming Camp

judy_k
Cristina Petrovici
08 octombrie 2011

Girls Programming Camp este de departe cel mai popular eveniment infoarena. Am primit nenumărate mesaje entuziaste şi foarte mult sprijin din partea profesorilor, elevilor şi studenţilor din toată ţara. Vă mulţumim tuturor, apreciem nespus că ne sunteţi alături!

După cum am promis, iată şi detaliile mult aşteptate despre proba de selecţie:

Perioada de desfăşurare

Proba se va susţine online şi se va desfăşura pe parcursul a două zile, în weekendul 15-16 octombrie. Am ales o perioadă extinsă de timp tocmai pentru a evita situaţiile în care, din diverse motive, doritoarele nu se pot plia pe un interval restrâns.

Cum te înscrii

Înscrierea se face cu un simplu click pe pagina probei. Dacă nu ai deja cont pe infoarena, e foarte simplu şi rapid să creezi unul nou.

Atenţie! Este foarte important să ai o adresă validă de email ataşată contului infoarena! Astfel, vei putea fi la curent cu desfăşurarea evenimentelor, primind newsletter-ul nostru. Şi mai ales, te vom putea contacta după afişarea rezultatelor, să îţi trimitem invitaţia la Girls Programming Camp!
Ia-ţi timp să îţi personalizezi şi pagina de profil. Infoarena nu este doar un site cu probleme, ci o comunitate de elevi şi studenţi pasionaţi de programare şi informatică. Aşa putem să ne cunoaştem mai bine! Iată, pentru exemplu, pagina echipei. :)

Probleme

Vei avea de rezolvat 6-7 probleme de natură algoritmică, ce urmăresc să testeze că deţii cunoştinţele de bază, peste care să putem apoi construi. Vor fi probleme destul de standard, care să demonstreze că înţelegi conceptul de programare, că te descurci să implementezi, cunoşti un limbaj de programare suficient de bine şi, mai ales, că eşti pasionată de algoritmică. Limbajele acceptate sunt C, C++ şi Pascal.
Te sfătuim ca până la începerea probei să te familiarizezi cu sistemul de evaluare rezolvând problemele adunare şi cmmdc. Pentru antrenament, îţi recomandăm să lucrezi problemele din arhiva educaţională.

Important:
Comunitatea infoarena dezaprobă competiţia neloială. Ne antrenăm împreună, învăţăm unii de la alţii, şi mai ales îi respectăm pe ceilalţi şi pe noi înşine dovedind corectitudine. Orice încercare de fraudă va duce la descalificarea participantei. Ne rezervăm dreptul de a testa suplimentar persoanele calificate (printr-un interviu sau o altă formă).

Rezultate

Soluţiile vor fi evaluate automat, iar rezultatele vor fi făcute publice imediat după terminarea probei.
Nu există grupe de vârstă! Se vor califica 30 de fete, în ordinea clasamentului. Fii cu ochii pe inbox, îţi vom trimite invitaţia pe email!
Iar dacă te vei clasa pe locurile 31-40, ai grijă să arunci un ochi şi pe forum. În cazul în care o persoană calificată renunţă, locul se redistribuie.

 

Te aşteptăm cu mare drag la cel mai tare eveniment destinat fetelor!

remote content