Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2009-02-16 15:43:28.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Obiective infoarena

wickedman
Cristian Strat
16 februarie 2009

Ştiaţi că, încă din 2006, echipa infoarena se întruneşte periodic pentru a pune la cale proiectele şi evenimentele infoarena? Concursurile infoarena, coding camp-urile, facilităţile site-ului, finalele preONI şi promovarea membrilor infoarena sunt deseori stabilite în astfel de şedinţe. Dacă vrei să-ţi faci o idee despre ce se întâmplă la o şedinţă infoarena şi ce se hotărăşte acolo, aruncă o privire în secţiunea planificare.

Bineînţeles, şedinţele în sine nu sunt foarte importante. Munca „adevărată” se face între ele şi cu ajutorul nelipsit al voluntarilor. Dacă un voluntar se implică semnificativ în comunitatea infoarena îl invităm de cele mai multe ori să facă parte din echipa noastră şi să îşi spună cuvântul în cadrul şedinţelor, să decidă alături de noi ce vom face în continuare.

Cu timpul, echipa infoarena s-a mărit, la fel şi numărul de proiecte pe care le-am început. A devenit din ce în ce mai greu să lucrăm bine împreună, motiv pentru care am decis să adoptăm sistemul OKRs pe care mai mulţi dintre noi l-am văzut şi l-am folosit la Google în internship-uri.

Despre OKR-uri puteţi citi mai multe în pagina dedicată. Pe scurt însă, OKR-urile (Objectives and Key Results) sunt o serie de obiective şi rezultate cheie măsurabile pe care ni le stabilim trimestrial. La sfârşitul fiecărui trimestru tragem linie şi facem bilanţul.

Să nu înţelegeţi greşit; urîm birocraţia la fel de mult ca şi voi, în special pentru că suntem programatori şi pentru că obişnuim să căutăm soluţii eficiente la problemele din jurul nostru. Adoptarea OKR-urilor vine dintr-o nevoie reală de a lucra eficient împreună pentru un scop comun.

Am testat marea cu degetul în octombrie 2008 asumându-ne o serie de obiective, iar la sfârşitul trimestrului am tras linie şi am numărat că am îndeplinit doar jumătate din ce ne-am propus. Dacă sună dezamăgitor, să ştiţi că nu e. În realitate, am fost optimişti şi ne-am asumat obiective mult prea ambiţioase. Experientia docet :)

Am stabilit obiective şi pentru 2009, trimestrul I şi vă invit să le citiţi dacă sunteţi interesaţi de direcţia în care se îndreaptă infoarena.

Vreau să ştiu ce aţi dori voi să facă infoarena în continuare şi vreau mai ales să vă implicaţi alături de noi. infoarena este o meritocraţie, cine aduce valoare are un cuvânt de spus.

Categorii: infoarena