Internship-uri infoarena în 2011

pauldb
Paul-Dan Baltescu
31 iulie 2011

Infoarena a adoptat modelul internship-urilor (stagii de pregătire de scurtă durată) folosit la scală largă de marile companii de IT. La infoarena, un internship reprezintă o perioadă de timp de aproximativ 3 luni în care unui utilizator i se oferă oportunitatea de a lucra mai îndeaproape cu echipa infoarena, cu scopul de a-l familiariza cu atmosfera din cadrul echipei. În această perioadă, utilizatorul dispune de drepturi şi responsabilităţi suplimentare, precum şi de un mentor din echipă ce are rolul de a-l ajuta să se acomodeze cu activităţile obişnuite ale unui administrator. Mentorii trebuie să se asigure că activităţile desfăşurate de internii aflaţi în responsabilitatea lor coincid cu interesele acestora (development, propus probleme, studiat algoritmi şi scris articole, etc.).

De ce să devii intern infoarena?

Munca ta ca intern infoarena va avea impact asupra mii de utilizatori. Este grozav să ajuţi tineri cu aceleaşi aspiraţii şi interese ca şi tine!

De asemenea, prin intermediul unui astfel de internship, conducerea infoarena va strânge suficiente informaţii despre tine pentru a decide dacă eşti pregătit să te alături echipei. Aşadar, în funcţie de evoluţia ta pe parcursul acestor 3 luni de pregătire, poţi fi apoi invitat în echipă ca membru cu drepturi depline! Trebuie ştiut că există si alte criterii care stau la baza primirii acestei invitaţii (cum ar fi de exemplu vârsta şi realizările personale, nu neapărat legate de concursurile de programare), însă celor interesaţi să ni se alăture, un internship le va spori considerabil şansele de reuşită!

În plus, internship-ul va fi o activitate voluntară care va da bine în CV-ul tău. Astfel de activităţi sunt foarte importante dacă doreşti să aplici la facultăţi sau programe de studiu în străinătate. Echipa infoarena te poate ajuta cu diplome sau recomandări dacă crezi că îţi sunt de folos.

Cum poţi deveni intern infoarena?

În primul rând, trebuie să te faci remarcat în comunitate. Ajută pe forum utilizatori mai puţin experimentaţi ca tine în mod regulat şi implică-te în proiectele de voluntariat aflate în desfăşurare. Un lucru de remarcat este că nu toate aceste proiecte au aceeaşi prioritate pentru noi. De exemplu, am aprecia mai tare dacă te-ai oferi să lucrezi în cadrul unor proiecte precum Development, Arhiva educaţională sau Scrie articole, dar până la urmă orice efort este binevenit.

Următorul pas este ne anunţi că eşti interesat de un internship. Trimite-ne un email la adresa [email protected] în care să prezinţi punctual activităţile în care te-ai implicat şi motivele pentru care crezi ca ai fi potrivit ca intern infoarena. Echipa va evalua aceste argumente şi în funcţie de rezultat te vom programa la un interviu. Interviul nu este unul tehnic, ci de fapt urmărim să te cunoaştem mai bine: să vedem ce preocupări ai, cu ce ţi-ar plăcea să ne ajuţi şi cum ai vrea să faci asta, cât timp îţi poţi dedica, etc. Dacă suntem mulţumiţi de cum decurge interviul, vom încerca să-ţi pregătim un internship cât mai curând. În momentul de faţă încercăm să organizăm internship-uri cel puţin anual, în perioada iulie-septembrie.

Cine sunt internii din această vară?

Anul acesta, echipa infoarena a condus o serie de interviuri la tabăra de pregătire a lotului naţional. La interviuri au participat 8 candidaţi, dintre care 6 au fost selectaţi pentru a deveni primii interni din istoria infoarena! Aceştia sunt (împreună cu mentorii lor):

Avem aşteptări mari din partea voastră şi sperăm să ne confirmaţi faptul că merită să investim în acest proiect pe viitor. Mult spor şi să sperăm că la finalul acestor 3 luni veţi avea multe realizări cu care să ne mândrim împreună!

Dacă doriţi să aflaţi şi mai multe informaţii despre internship-uri, trimiteţi un email cu întrebări la adresa [email protected].

Categorii: organizare
remote content