Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2009-03-17 22:09:00.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

Concursuri Virtuale

Infoarena lanseaza o noua facilitate: Concursuri Virtuale.

Despre o modalitate prin care utilizatorii sa tina propriile lor concursuri folosind problemele din Arhiva de probleme si mai nou, Arhiva educationala s-a vorbit de mai multe ori de cand a aparut infoarena 2.0. Ideile s-au concretizat in IAP 10. Acesta a fost votat in sedinta de pe 12 ianuarie si a fost implementat in mare parte in Coding-Campul de pe 28 februarie, good job.

Concursurile Virtuale faciliteaza antrenamentul pentru concursurile de informatica, permitand participantilor sa isi testeze capacitatile in concursuri de orice nivel si la orice moment din zi si mai ales, din noapte.

Spre exemplu, se apropie Olimpiada Nationala de Informatica, suntem clasa a 10a, si vrem sa simulam o zi de concurs. Nimic mai simplu, putem folosi chiar problemele care s-au dat in anii trecuti (daca nu le-am rezolvat deja), cream un concurs virtual cu problemele dorite: Banda, Pavare3 si Poarta, stabilim durata de concurs de 4 ore si momentul inceperii rundei, sa zicea a doua zi la ora 10 si am cam terminat.
Pe pagina concursurilor virtuale putem vedea ce concursuri au fost programate si sa selectam concursul la care sa participam. Pe pagina rundei vom vedea problemele dupa inceperea concursului. In momentul submisiei vom fi atentionati sa selectam concursul la care vrem sa trimitem solutia. O data solutia trimisa, ea va fi evaluata dar scorul ei nu va fi afisat decat daca am selectat aceasta optiune in momentul crearii concursului.
Ca un mic detaliu, un concurs virtual va fi sters automat la 14 zile de la terminarea sa.

De asemeni, membrii mai zelosi din comunitate pot sa-si masoare intre ei fortele cand au chef, pornind un concurs virtual. Eu sper sa vad in viitor concursuri in care vreo 3-4 membri se intrec timp de vreo 12 ore incercand sa rezolve vreo 5 probleme de-ale lui Mugurel Ionut Andreica, alese aleator dintre cele pe care nici unul din participanti le avea rezolvate.

Desi o unealta extraordinara, nu cred ca aceste concursuri virtuale vor putea suplini experienta concursurilor clasice. Aceasta din urma ofera in general o miza mai mare iar participantii sunt mai motivati si competitia are de castigat.

Happy Coding

Categorii: