IAP #10: Virtual contest

Aceasta pagina descrie o propunere pentru echipa infoarena. Informatiile prezentate aici nu reprezinta planuri oficiale ale Asociatiei infoarena decat daca propunerea este adoptata.
Data2008-10-21
Autor(i)gcosminGheorghe Cosmin gcosmin
StareAPROBAT

Abstract

Se propune crearea unui sistem prin care orice membru infoarena isi poate crea propriul concurs cu probleme alese din arhiva.

Motivatie

Cum arhiva de probleme devine din ce in ce mai mare si mai diversificata, crearea unui concurs cu probleme necunoscute de catre un anumit grup de oameni este mai usoara.
Aceasta optiune ar avea un mare impact in pregatirea concurentilor in regim de concurs :

 • pe plan individual : prin auto-testare
 • pe plan de grup : in acest caz avem posibilitati multiple
  • cativa membrii ai comunitatii decid sa isi masoare "fortele" intre ei
  • la un concurs creat de un concurent cu scopuri individuale, se strang mai multi oameni dornici de participare si pregatire
  • un profesor decide sa isi supuna elevii unei testari folosind aceasta optiune de pe infoarena

De asemenea un concurent ce a ratat un concurs infoarena il poate simula pentru a-si compara rezultate cu ceilalti participanti.
Avantajele sunt evidente mai ales ca avem exemplul unor site-uri acm cu functii asemanatoare : sgu, tju, etc.

Implementare

Este nevoie de un sistem usor de folosit, intuitiv care sa atraga comunitatea spre aceasta noua modalitate de pregatire.

Orice concurs va avea urmatorii parametrii, pe care creatorul concursului are dreptul sa ii aleaga dupa bunul plac :

 1. Numele rundei
 2. Data si ora inceperii
 3. Durata
 4. Problemele (acestea vor putea fi selectate din arhiva de probleme in orice numar si oricare)
 5. Starea evaluatorului, daca acesta este oprit sau pornit
 6. Un clasament propriu ce se creaza in functie de optiunea de mai sus la sfarsitul sau in timpul rundei

Pagina destinata concursurilor virtuale va contine doua lucruri esentiale :

 1. O lista cu toate concursurile programate, sortate dupa data si ora inceperii. Un concurent trebuie doar sa caute concursul dorit in aceasta lista, sa il selecteze si va fi directionat catre pagina concursului unde poate vedea problemele, clasamentul sau poate trimite solutii (similar oricarui concurs normal). In caz ca respectivul concurs nu a inceput inca va fi anuntat :)
 2. Optiunea "Creaza concurs" ce va directiona utilizatorul catre o pagina destinata creari unui concurs. Aici stabilteste toti parametrii descrisi mai sus, dupa dorintele proprii. El poate modifica apoi acesti parametrii oricand.

Alte mentionari

 • Nu exista optiunea ca aceste concursuri sa conteze pentru rating.
 • Nu se va crea topic special pentru ele in forum si nici nu vor fi anuntate in calendarul infoarena al concursurilor. O posibilitate ar fi crearea unui calendar specific concursurilor virtuale dar aceast "feature" ramane pentru a fi discutat.
 • Concurentii vor putea "trisa" la aceste concursuri trimitand sursele deja implementate la problemele din concurs. Nu se poate face nimic in acest sens dar nu conteaza, concursurile virtuale fiind doar pentru pregatirea celor binevoitori si dornici :)
 • Concursurile ce s-au terminat de mai mult de doua saptamanani vor fi sterse automat din baza de date (nu are nici un rost sa fie tinute prea mult)

Feedback

Intra pe forum pentru a da feedback.