Blog infoarena

Lansare preONI 2006

DITzoneC
Adrian Diaconu
15 noiembrie 2005

Daca e prima data cand auzi de preONI, te lamurim indata. Daca ai participat pana acum la un concurs preONI, afla ca anul acesta avem PREMII SERIOASE puse in joc, o finala live intr-o tabara si 5 runde minunate de probleme!

Pe scurt, preONI este un concurs cu premii destinat elevilor de liceu ce se pregatesc pentru competitii de informatica - in special ONI.

Am construit o sectiune speciala in site-ul infoarena pentru acest concurs. TOT CE VREI sa afli despre preONI 2006 se gaseste intr-un singur loc: premii, regulament, program, sponsori, forum, comisie si organizatori, finala in tabara etc.

ATENTIE! Prima runda incepe in curand - Sambata, 19 noiembrie. Intra pe pagina oficiala preONI 2006 pentru mai multe informatii. Te asteptam !

Editia 2006 a concursului preONI se datoreaza sponsorilor nostri, carora le multumim pe aceasta cale:

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Noutati infoarena

fluffy
Dan-Leonard Crestez
15 noiembrie 2005

Dupa cum ti s-a promis inca din vara asta, anul acesta echipa infoarena ti-a pregatit un numar foarte mare de surprize! Cateva din ele s-au materializat, pentru a afla mai multe citeste in continuare.

preONI 2006

Binecunoscutul concurs organizat de infoarena vine anul acesta intr-un format nou! Mai multe detalii gasesti pe pagina oficiale a acestui concurs accesibila de pe infoarena.

Evaluator (foarte) stabil

Puteti sa va luati adio de la perioadele cand evaluatorul nu functiona din cauza conexiunii la Internet. De acum incolo sistemul de evaluare ruleaza pe o conexiune garantata.

Despre infoarena

Comunitatea infoarena este intr-o expansiune continua. Aceasta pagina contine o privire generala dar si informatii detaliate despre infoarena impreuna cu un regulament imbunatit, venind in ajutorul utlizatorilor noi dar si celor vechi. De asemenea, am decis sa oferim o mica rasplata tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea proiectului infoarena, si am creat o pagina cu echipa & colaboratorii infoarena, poze si palmares.

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Cautari Ortogonale

fluffy
Dan-Leonard Crestez
29 octombrie 2005

Un articol folosit la pregatirea lotului din anul 2005 care discuta algoritmi de cautari ortogonale si aplicatii ale acestora a fost adaugat la sectiunea Download.

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Happy Coding 2

DITzoneC
Adrian Diaconu
20 octombrie 2005

A trecut mai bine de o luna de la ultimul concurs infoarena.
"Happy Coding" a fost un succes total! :) Si cum un lucru bun nu vine niciodata singur, la insistentele publicului am decis sa organizam Happy Coding 2!

Happy Coding 2 si de ce ii spunem noi asa

Concursul se va desfasura incepand cu ora 10:00, Sambata (22 oct.) pana Duminica la ora 22:00. Timpul disponibil este asadar de 36h. Timpul recomandat (dar nu obligatoriu!) de lucru este de 8h.

Se vor propune 10 probleme de dificultate medie ce acopera intreaga programa de informatica pentru clasele 9 - 12. Problemele presupun aplicarea tehnicilor clasice de programare si implementarea unor solutii simple, fara greseli. Propunator unic pentru setul de probleme este Mugurel Ionut Andreica, student la Universitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatizari si Calculatoare. Inedit la "Happy Coding 2" este prezenta evaluatorului on-line pe TOT parcursul concursului. In alte cuvinte, poti testa mai multe solutii pana esti multumit de punctajul obtinut! Nu mai trebuie sa iti faci griji daca daca programul compileaza pe Linux, daca te incadrezi in limita de memorie sau daca solutia ta e suficientde rapida ...

"Happy Coding" inseamna programare cu zambetul pe buze, pace, idei, distractie!

Te asteptam asadar pe infoarena incepand cu ora 10:00, Sambata (22 oct.).
Asteptam intrebarile si sugestiile tale pe forum

 Comentarii ()

Categorii: stiri

O noua aparitie editoriala!

fluffy
Dan-Leonard Crestez
21 septembrie 2005

Echipa devNet va recomanda cartea "Fundamentele programarii, clasa a X-a" , autori Dana Lica si Mircea Pasoi. Culegerea respecta programa scolara a claselor a X-a de informatica si isi propune sa reprezinte un instrument util atat in munca de initiere in programare cat si in cea de performanta, cuprinzand peste 90 de probleme pentru concursuri si olimpiade.

Cartile le puteti gasi in Bucuresti la:

  • Libraria 88 (Langa Universitate, in spatele librariei Eminescu)
  • Libraria Papirus (in Piata Romana)
  • Libraria 74 In Piata Romana, la coloane
  • Libraria Mihail Sadoveanu (langa cinema Scala)

Cuprins

  1. Capitolul 1: Tipuri structurate de date
    1. Sir de caractere
      1. Teste cu alegere multipla si duala
      2. Probleme rezolvate
      3. Probleme propuse
    2. Inregistrare - structura
      1. Teste cu alegere multipla si duala
      2. Probleme rezolvate
      3. Probleme propuse
    3. Probleme de concurs ce proceseaza date structurate
      1. Probleme rezolvate
      2. Probleme propuse
  2. Capitolul 2: Subprograme definite de utilizator
    1. Subprograme implementate in maniera iterativa
      1. Teste cu alegere multipla si duala
      2. Probleme rezolvate
      3. Probleme propuse
    2. Subprograme implementate in maniera recursiva
      1. Teste cu alegere multipla si duala
      2. Probleme rezolvate
      3. Probleme propuse
    3. Probleme de concurs
      1. Probleme rezolvate
      2. Probleme propuse

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Concursul Happy Coding

DITzoneC
Adrian Diaconu
09 septembrie 2005

Suntem bucurosi sa anuntam concursul Happy Coding, o competitie inedita gazduita de infoarena!

Un amplu studiu efectuat in laboratoarele infoarena releva un fapt socant: strictetea evaluatorului si necesitatea de a preda o singura solutie buna per problema provoaca riduri vizibile concurentilor dupa numai 2h de competitie, fiind de departe cele mai semnificative surse de stres si hipertensiune pentru concurenti. :)

Happy Coding si de ce ii spunem noi asa

Concursul se va desfasura online incepand cu ora 10:00, Sambata (10 septembrie) pana Duminica la ora 22:00 (11 septembrie). Timpul disponibil este asadar de 36h. Timpul recomandat (dar nu obligatoriu!) de lucru este de 4h.

Se vor propune 6 probleme de dificultate medie ce acopera intreaga programa de informatica pentru clasele 9 - 12. Problemele presupun aplicarea tehnicilor clasice de programare si implementarea unor solutii simple, fara greseli. Propunator unic pentru setul de probleme este Mugurel Ionut Andreica, student la Univsersitatea Politehnica Bucuresti, Facultatea de Automatizari si Calculatoare.

Inedit la Happy Coding este prezenta evaluatorului on-line pe tot parcursul concursului. In alte cuvinte, poti testa mai multe solutii pana esti multumit de punctajul obtinut! Nu mai trebuie sa iti faci griji daca daca programul compileaza pe Linux, daca te incadrezi in limita de memorie sau daca solutia ta e suficient de rapida..

Happy Coding inseamna programare cu zambetul pe buze, pace, idei, placere si distractie pura! :)

Te asteptam asadar pe infoarena incepand cu ora 10:00, Sambata (10 septembrie). Si daca tot vorbim de distractie, nu uita sa-ti inviti si prietenii! Avem conturi pentru toata lumea. :)

Asteptam intrebarile si sugestiile tale pe forum

 Comentarii ()

Categorii: stiri

IOI by net !

fluffy
Dan-Leonard Crestez
15 august 2005

Anul acesta se organizeaza si varianta "by net" a Olimpiadei Internationale de informatica. Pagina concursului.

Mult succes celor ce vor participa!

 Comentarii ()

Categorii: stiri

InfoEducatie 2005

fluffy
Dan-Leonard Crestez
12 august 2005

Concursul InfoEducatie 2005 a ajuns la final si am vrea sa va invitam sa cititi povestea editiei de anul acesta a concursului. Acolo gasiti atat poze cat si mici filmulete interesante din tabara.

Cred ca sunt in asentimentul tuturor, al organizatorilor, sponsorilor si al participantilor cand spun ca aceasta a fost cea mai reusita editie InfoEducatie de pana acum. Este important de stiut ca anul acesta a adus si o crestere spectaculoasa in calitatea lucrarilor aflate in competitie si a seriozitatii cu care elevii si-au prezentat productiile.

Premiile au fost mari (valoare totala de peste $7000, valoarea unui premiu 1 fiind de peste $800 !!!), jurizarea corecta, juriul format numai din specialisti. S-a organizat concurs open la toate sectiunile (o noutate a acestei editii), discutii libere si seminarii si toate au contribuit la succesul editiei 2005.

De mare succes s-au bucurat cele doua sectiuni OPEN pe teme de programre si creatie web. Concursul a fost condus in cea mai mare parte de studenti, laureati din anii anteriori ai concursului (Octavian Costache, Liviu Valsan, Razvan si Bogdan Hobeanu, Cristian Strat).

Consideram InfoEducatie, un eveniment care aduce un pasaport catre o afacere proprie in domeniul IT&C. In plus, InfoEducatie inseamna mai mult decat un concurs de succes cu premii foarte mari. El este un loc al pasiunilor si al initiativelor, un concurs unde toata lumea gandeste liber si discuta, o tabara a tinerelor talente. Este un concurs independent pentru oameni independenti, organizat cu pasiune si daruire pentru elevi.

Firmele care au sponsorizat sau au oferit cursuri si consultanta au deja angajati "produsi" de InfoEducatie si spun ca vor veni oricand la concurs pentru ca este unic si productiv pentru cei care vor sa-si aleaga ca profesiune programarea: GreenPixel - Marius Deak, GrapefruitDesign - 2 anganjati ce au trecut prin InfoEducatie, Viorel Stan - companie internationala, Octavian Costache - angajat Google NY si exemplele pot continua.

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Concursul Agora s-a incheiat!

wickedman
Cristian Strat
13 iulie 2005

Concursul Bursele Agora 2005 s-a incheiat, atat varianta online cat si cea on-site. Rezultatele finale au fost publicate si problemele au fost mutate in arhiva. Cosmin Negruseri, autorul a doua din probleme, a publicat un articol despre solutiile problemelor

Asteptam parerile si sugestiile tale pe forum legate de acest concurs pe forum.

Castigatorii Online

Nici un rezultat inregistrat pentru aceasta runda.

Castigatorii Onsite

  • Locul I Mugurel Ionut Andreica 290 puncte
  • Locul II Patcas Csaba 170 puncte
  • Locul II Constantin Dolghier 170 puncte

Felicitari tuturor participantilor si va asteptam sa participati la urmatorul concurs organizat de devNet care va fi in luna august!

 Comentarii ()

Categorii: stiri

Probleme noi!

S-au adaugat 8 probleme noi in Arhiva de probleme si 3 probleme noi pentru Bacalaureat 2005 pe site-ul infoarena. Asteptam parerile voastre pe forum despre noile probleme si va invitam sa le rezolvati. More to come...

 Comentarii ()

Categorii: stiri
Vezi pagina: 12345... 343536373839 4041 (407 rezultate)