Diferente pentru schimbare-borland/alternativa intre reviziile #9 si #12

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

h1. Alternativele la Borland
==include(page="template/schimbare-borland")==
 
(toc)*{text-align:center} *De testat*
* 'Visual C++ 2008':schimbare-borland/alternativa#visualc
* 'Rhide':schimbare-borland/alternativa#rhide
* 'MinGW':schimbare-borland/alternativa#mingw
* 'Visual C++ 2008':schimbare-borland/alternativa#visual-c++
h2. 'Rhide':http://www.delorie.com/djgpp/zip-picker.html
==include(page="schimbare-borland/alternativa/visualc")==
Este un mediu de dezvoltare pentru DJGPP. DJGPP cuprinde un set de compilatoare si un set de unelte pentru dezvoltarea de programe pentru DOS si Windows. Compilatoarele pentru C si C++ sunt porturi ale GNU C/C++ si respecta in mare parte standardul actual. Compilatorul este pe 32 de biti.
Mediul de dezvoltare Rhide este asemanator ca interfata cu cel din BorlandC 3.1. Acelasi ecran albastru, aceleasi shortcuturi (F2 save, alt-F3 close window, ctrl-F9 ruleaza programul) si are acelasi watch pentru debugare programelor.
In general este un mediu de dezvoltare mai instabil decat BorlandC, pentru ca face mai usor crash si are mici probleme de configurare, cum ar fi inchiderea ferestrelor (trebuie inchise intr-un mod special, sau setata o optiune pentru a scapa de ea) si rezolutia care daca este schimbata fata de cea implicita poate cauza neplaceri la debug cand se face step. Aceste probleme apar numai la instalarea directa si se pot remedia daca se face un pachet care sa aibe grija la stabilitate.
Avantajele pentru Rhide sunt similaritatea cu BorlandC 3.1, lipsa nevoii creerii unui proiect in mod imperativ (desi pentru stabilitate e recomandata crearea unui proiect) si debuggerul simplu (desi rudimentar).
Dezavantaje pentru Rhide sunt interfata urata (pe un monitor de 19+' sa ai o rezolutie asa mica) si instabilitatea.
==include(page="schimbare-borland/alternativa/rhide")==
==include(page="schimbare-borland/alternativa/mingw")==
h2. 'Visual C++ 2008 Express Edition':http://www.microsoft.com/express/
 
NOTE: De testat si MSDN Express Library pentru documentatie
 
Este o solutie bogata pentru dezvoltarea aplicatiilor in Windows. Este un mediu stabil, dar este foarte mare, instalarea lui necesitand peste 450 MB. Targetul sau sunt dezvoltatorii de aplicatii pentru Windows, fiind construit sa satisfaca majoritatea nevoilor unei companii care isi dezvolta produsele in C++.
Compilatorul folosit este mai mult orientat spre backward-compatibility decat spre respectarea standardului. Asadar, se poate intampla ca o functie care exista in acest compilator sa nu existe in standard iar functiile standard sa functioneze putin diferit (de exemplu, rand() returneaza valori intre 0 si 2^15^-1, probabil din vremurile cand intul era pe 2 bytes, rand() ar trbeui sa returneaze o valoare intre 0 si MAX_VAL, iar acum MAX_VAL e 2^31^-1).
Avantajele acestei platforme sunt integrarea buna in Windows, suport, updateuri regulate, debugger bun (stie sa afiseze obiectele din STL, chiar si seturi de zeci de mii de elemente).
Dezavantajele sunt date de unele incompatibilitati cu GCC si de dimensiunea mare.
 
Initial instalasem VC++ 2005 Express Edition de pe CD-ul de la lot, am scris un program si am dat vreo 2 clickuri la compilare, pareau de genul daca sa faca build ca nu are executabil, si dupa aceea cat m-am chinuit nu am reusit sa pornesc debuggerul, imi zicea ca sursa nu e construita cu flag pentru debug, am facut proiect nou, sursa noua, am cautat prin setari, l-am intrebat pe Cristi care lucreaza de mult in Visual, si nu am reusit sa-l pornesc (Cristi mi-a zis ca i s-a mai intamplat, dar ca nu mai stie care e faza).
 

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.