IAP #8: "Almanah" infoarena

Aceasta pagina descrie o propunere pentru echipa infoarena. Informatiile prezentate aici nu reprezinta planuri oficiale ale Asociatiei infoarena decat daca propunerea este adoptata.
Data2008-03-03
Autor(i)wickedmanCristian Strat wickedman
StareIN-CONSTRUCTIE

Abstract

Se propune redactarea, publicarea si comercializarea unei compilatii de articole scrise de membrii infoarena.

Motivatie

Propunerea de fata doreste sa motiveze membrii comunitatii infoarena sa scrie articole de calitate. Din cate am observat, perspectiva unei publicatii "cu ISBN" pe CV-ul personal este un factor destul de motivant pentru unii. :)

Este relativ usor sa scoatem o carte impreuna.

Acest proiect nu urmareste sa scoata profit din vanzarea unor astfel de publicatii. Articolele care apar in "almanah" vor fi mai intai publicate pe site.

Plan

  1. Alegem o echipa de editori si un coordonator de proiect.
  2. Echipa de editori va stabili criteriile de calitate pentru articole (nu trebuie dezbatute in acest IAP).
  3. "Vindem" ideea la utilizatorii infoarena si strangem articole astfel incat sa umplem un volum de 200 - 250 pagini A4 (probabil in jur de 35-40 articole?)
  4. Publicam cartea si o vindem a.i. sa ne acoperim costurile de productie.
  5. Repetam procedeul :)

Editare & publicare

Nu cunosc detalii tehnice despre ce tip de fisiere trebuie sa prezentam editurilor / tipografiilor. Din cate stiu eu, standardul tehnic e destul accesibil (se accepta si fisiere MS Word). In orice caz, articolele se vor redacta ca de obicei pe wiki-ul infoarena.

In functie de cerintele tipografiei vom scrie un program de conversie din wiki-ul infoarena in formatul cerut. Estimez ca nu vom avea probleme aici.

Costurile de imprimare variaza destul de mult in functie de numarul de exemplare. Un cost orientativ pentru 100 de exemplare este de 35 lei / exemplar.

TODO: Adauga cateva oferte de carte

Drepturi de autor

O chestiune mai delicata o constituie drepturile de autor. Nu putem folosi articole care au aparut in GInfo sau in alte publicatii! Exceptie fac cazurile in care autorul are permisiune scrisa (explicita!) din partea publicatiei.

In plus, vom avea grija ca editura / tipografia prin care vom publica "almanahul" sa nu solicite / obtina drepturi de autor asupra continutului infoarena.

Comercializare

Nu vreau sa ne ocupam de comenzi & livrare. Sper sa gasim un magazin online prin care sa ne vindem cartile. Ei se vor ocupa de comenzi & livrare - ar trebui sa aiba deja infrastructura necesara - noi le aducem clientii si impartim profitul.

Ca solutie de back-up, si ca sa nu blocam acest IAP cu gasirea unui partener de comercializare, putem sa lucram cu Librariile Hamangiu. L.H. au puncte de desfacere in mai multe orase mari din tara si ne pot ajuta.

TODO: Proiectie de incasari si balanta cu costurile de productie

Feedback

Q: Care ar putea fi echipa de editori? Cine ar fi coordonator?

Q: Aveti idei bune de titlu?

Q: Care sunt potentialii clienti? Cate exemplare credeti ca putem vinde?