Diferente pentru propuneri/6-arhiva-educationala intre reviziile #6 si #16

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

|_. Data      | 2008-01-22 |
|_. Autor(i)  | ==User(type="tiny" user="domino")== |
|_. Stare     | *_IN CONSTRUCTIE_* |
|_. Stare     | *_APROBAT_* |
(toc)*{text-align:center;} *Continut*
* 'Abstract':propuneri/6-arhiva-educationala#abstract
h2(#abstract). Abstract
Se propune construirea unei noi arhive de probleme care sa aiba exclusiv scop educational. Spre deosebire de probleme de concurs in care se imbina mai multi algoritmi si rezolvarea de obicei nu este evidenta, problemele din aceasta arhiva vor fi create speciale pentru cei care vor sa invete cum sa implementeze un algoritm sau o metoda de rezolvare anume. Se va permite accesul la teste, surse si se vor da si link-uri catre documentatie.
Se propune construirea unei noi arhive de probleme care sa aiba exclusiv scop educational. Spre deosebire de probleme de concurs in care se imbina mai multi algoritmi si rezolvarea de obicei nu este evidenta, problemele din aceasta arhiva vor fi create special pentru cei care vor sa invete cum sa implementeze un algoritm sau o metoda de rezolvare anume. Se va permite accesul la teste, surse si se vor da si link-uri catre documentatie.
h2(#motivatie). Motivatie
Desi 'arhiva':arhiva contine un numar impresionant de probleme (600+) si este in crestere, cei incepatori in concursurile de algoritmica de obicei nu gasesc aceste probleme foarte folositoare deoarece nu stiu sa le rezolve, sunt prea grele, nu stiu de ce iau 0, TLE, etc.
Asadar se simte lipsa unor probleme elementare, care sa indrume un incepator prin documentatie si acces liber la teste si la sursele celorlati utilizatori.
De asemenea, dupa ce un utilizator citeste un articol:'articole' pe infoarena sau pe 'alte site-uri':links despre un algoritm, cea mai la indemana metoda de a vedea cat de bine a inteles ce-a citit este sa rezolve probleme care folosesc acele notiuni. Acest lucru nu este intotdeauna asa de usor, deoarece de obicei nu exista probleme care sa se poata rezolva aplicand acel algoritm in starea pura.
De asemenea, dupa ce un utilizator citeste un 'articol':articole pe infoarena sau pe 'alte site-uri':links despre un algoritm, cea mai la indemana metoda de a vedea cat de bine a inteles ce-a citit este sa rezolve probleme care folosesc acele notiuni. Acest lucru nu este intotdeauna asa de usor, deoarece de obicei nu exista probleme care sa se poata rezolva aplicand acel algoritm in starea pura.
Spre exemplu, cineva care abia a invatat algoritmul Ford-Fulkerson de flux, ar avea nevoie de o problema in care sa se ceara pur si simplu determinarea unui flux maxim intr-o retea, fara alte complicatii.
h2(#detalii). Detalii
* Titlul problemelor vor reprezenta algoritmul care se cere (Ex: 'Flux maxim', 'Dijkstra cu heap-uri', 'Ungar', etc.)
* Euntul problemei va prezenta direct ce se cere, fara povesti sau alte vrajeli. Sunt incurajate enunturi de forma: "Se da un graf neorientat $G$ cu $N$ noduri si $M$ muchii ...".
* Enuntul problemei va prezenta direct ce se cere, fara povesti sau alte vrajeli. Sunt incurajate enunturi de forma: "Se da un graf neorientat $G$ cu $N$ noduri si $M$ muchii ...".
* Desi nu este obligatoriu, se recomanda ca enunturile sa aiba si link-uri la documentatia necesara pentru a invata algoritmul cu care se rezolva.
* Oricine va putea vedea testele problemei uitandu-se la atasamente. (Nu trebuie sa fii logat)
* Oricine va putea vedea sursele trimise pana acum la orice problema. (Nu trebuie sa fii logat)
* _Feedback(Silviu)_ Pe cat posibil, evaluatorele de la problema asta sa dea informatii despre motivul pentru care a picat un test. De exemplu, pentru o problema in care se cere afisarea unui numar sa se afiseze ceva de genu: "Ai afisat: x, Raspunsul corect: y". Pentru chestii mai complexe unde sunt teste cu anumite particularitati merge un README care descrie testele sau afisate mesaje despre test. Ma gandesc la ceva de genu: "Raspus gresit. In acest test se verifica faptul ca ...".
h2(#implementare). Implementare
Efortul de implementare este aproape zero daca se implementeaza 'IAP #5':propuneri/5-open-surse. Un mod bun de a intretine aceasta arhiva ar fi in paralel cu proiectul de 'scris articole':implica-te/scrie-articole si 'training path-ul':training-path. Cel mai important lucru este gasirea unui om care sa se ocupe de aceasta arhiva.
* Efortul de implementare este aproape zero daca se implementeaza 'IAP #5':propuneri/5-open-surse.
* Un mod bun de a intretine aceasta arhiva ar fi in paralel cu proiectul de 'scris articole':implica-te/scrie-articole si 'training path-ul':training-path. _Feedback(Silviu)_: Trebuie sa extragem o lista de probleme clasice pe care vrem sa le bagam si apoi apelat la baietii care vor sa se implice.
* Cel mai important lucru este gasirea unui om care sa se ocupe de aceasta arhiva. _Feedback(Silviu)_: Trebuie intrebat PaulDB daca nu vrea sa coordoneze pusul problemelor.
h2(#feedback). Feedback

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.