Pagini recente » Istoria paginii utilizator/catalinowsky | Atasamentele paginii Profil gawrykk | Statistici Stefan (Demnok) | Diferente pentru problema/pufu intre reviziile 4 si 5 | Diferente pentru problema/zuzu intre reviziile 3 si 4
Diferente pentru
problema/zuzu intre reviziile
#3 si
#4
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="zuzu") ==
!>problema/zuzu?figura.jpg! Pe planeta Zuzu toate obiectele sunt caracteriÂÂzate prin faptul ca au forma paralelipipedica. Mai mult, chiar si norii au forma unor paralelipipede dreptunghice. La un moment dat cerul se intuneca si deasupra unei zone a planetei Zuzu apar $N$ nori, evident toti in forma de paralelipiped dreptunghic. Considerand un sistem de axe tridimensional cu $Ox$, $Oy$ si $Oz$ perpendiculare, doua cate doua, se observa faptul ca toti norii au toate laturile paralele cu axele. Pentru fiecare nor se cunosc coordonatele (date in metri) a doua colturi: cel din stanga-sus-spate (punctul A), respectiv cel din dreapta-jos-fata (punctul B), ca in figura alaturata.
!>problema/zuzu?figura.jpg! Pe planeta Zuzu toate obiectele sunt caracteriÃ�ÂÂzate prin faptul ca au forma paralelipipedica. Mai mult, chiar si norii au forma unor paralelipipede dreptunghice. La un moment dat cerul se intuneca si deasupra unei zone a planetei Zuzu apar $N$ nori, evident toti in forma de paralelipiped dreptunghic. Considerand un sistem de axe tridimensional cu $Ox$, $Oy$ si $Oz$ perpendiculare, doua cate doua, se observa faptul ca toti norii au toate laturile paralele cu axele. Pentru fiecare nor se cunosc coordonatele (date in metri) a doua colturi: cel din stanga-sus-spate (punctul A), respectiv cel din dreapta-jos-fata (punctul B), ca in figura alaturata.
Norii pot sa treaca unii prin altii si se pot deplasa doar in sase sensuri: in sensul axei $Ox$ (sens notat cu $1$), in sens opus axei $Ox$ (sens notat cu $2$), in sensul axei $Oy$ (sens notat cu $3$), in sens opus axei $Oy$ (sens notat cu $4$), in sensul axei $Oz$ (sens notat cu $5$), in sens opus axei $Oz$ (sens notat cu $6$). La fiecare unitate de timp fiecare nor se deplaseaza cu cate $1$ metru pe directia sa de deplasare. Prin intrepaÂÂtrunderea si lipirea norilor se pot forma formatiuni noroase (o formatiune noroasa poate fi formata si dintr-un singur nor). Un nor face parte dintr-o formatiune noroasa, daca are in comun cel putin un paralelipiped dreptunghic sau un dreptunghi cu alt nor din ea. Norii dispar, ca din senin, dupa $T$ unitati de timp.
Norii pot sa treaca unii prin altii si se pot deplasa doar in sase sensuri: in sensul axei $Ox$ (sens notat cu $1$), in sens opus axei $Ox$ (sens notat cu $2$), in sensul axei $Oy$ (sens notat cu $3$), in sens opus axei $Oy$ (sens notat cu $4$), in sensul axei $Oz$ (sens notat cu $5$), in sens opus axei $Oz$ (sens notat cu $6$). La fiecare unitate de timp fiecare nor se deplaseaza cu cate $1$ metru pe directia sa de deplasare. Prin intrepaÂtrunderea si lipirea norilor se pot forma formatiuni noroase (o formatiune noroasa poate fi formata si dintr-un singur nor). Un nor face parte dintr-o formatiune noroasa, daca are in comun cel putin un paralelipiped dreptunghic sau un dreptunghi cu alt nor din ea. Norii dispar, ca din senin, dupa $T$ unitati de timp.
h2. Cerinta
h2. Date de intrare
Fisierul de intrare $zuzu.in$ contine pe prima linie numerele naturale $N$ si $T$ separate printr-un spatiu, iar pe urmatoarele $N$ linii sapte numere reale $xA, yA, zA, xB, yB, zB, s$ separate intre ele prin cate un spatiu. Primele trei numere sunt coordonatele coltului $A$, urmatoarele trei numere sunt coordonatele punctului $B$, iar $s$ poate fi una dintre cifrele $1, 2, 3, 4, 5, 6$ si este sensul de deplasare pentru un norul respectiv.
Fisierul de intrare $zuzu.in$ contine pe prima linie numerele naturale $N$ si $T$ separate printr-un spatiu, iar pe urmatoarele $N$ linii sapte numere reale $xA, yA, zA, xB, yB, zB, S$ separate intre ele prin cate un spatiu. Primele trei numere sunt coordonatele coltului $A$, urmatoarele trei numere sunt coordonatele punctului $B$, iar $S$ poate fi una dintre cifrele $1, 2, 3, 4, 5, 6$ si este sensul de deplasare pentru un norul respectiv.
h2. Date de iesire
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.