Atenţie! Aceasta este o versiune veche a paginii, scrisă la 2008-01-12 10:22:51.
Revizia anterioară   Revizia următoare  

 

Fişierul intrare/ieşire:xerox.in, xerox.outSursăpreONI 2008 Runda 3
AutorAndrei GrigoreanAdăugată dewefgefAndrei Grigorean wefgef
Timp execuţie pe test0.35 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Xerox

Pentru ca se apropie sesiunea si pentru ca nu a fost la facultate in timpul anului, Miruna s-a vazut nevoita sa traga la xerox cursurile colegilor de serie. Din greseala, atunci cand s-a hotart sa mearga la xerox, Miruna a luat de pe masa un alt teanc de foi decat cel ce continea cursurile. Astfel, fetita are N foi, care in loc sa contina informatii folositoare la examene, sunt bune de aruncat la gunoi. Dar Miruna nu vrea sa faca risipa de hartie, asa ca se gandeste la ce ar putea folosi foile pe care le-a luat de pe masa. Ea observa ca acestea nu contin decat niste puncte, desenate aleator. Deoarece s-a plictisit sa se joace cu bilele fratiorului ei, fetitei ii vine in minte un nou joc. Sa presupunem ca avem 2 jucatori, care vor muta alternativ. La fiecare pas, unul din jucatori isi alege o foaie, si deseneaza o linie curba inchisa care trece prin cel putin unul din punctele ce erau desenate initial pe foaie si care nu atinge niciuna din liniile desenate anterior. Cel care muta ultimul este declarat invingator.

Cerinta

Stiind dimensiunile foilor si pozitionarea punctelor pe fiecare dintre acestea, determinati daca primul jucator are strategie sigura de castig sau nu.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare xerox.in se va gasi un singur numar natural T, reprezentand numarul de teste. Pentru fiecare test in parte, pe prima linie se vor gasi 3 numere naturale N, DX, DY, reprezenand numarul de foi, respectiv dimensiunile acestora. Pe urmatoarele N linii se vor afla informatiile necesare pentru fiecare foaie. Mai intai un numar natural M, reprezentand numarul de puncte de pe foaie, iar apoi M perechi de numere naturale X<sub>i</sub> si Y<sub>i</sub>, reprezentand coordonatele punctelor daca am fixa un sistem de coordonate cu originea in coltul din stanga jos al foii.

Date de iesire

Pentru fiecare test veti scrie pe cate o linie in fisierul xerox.out valoarea 1 in cazul in care primul jucator are strategie sigura de castig, si 0 in caz contrar.

Restrictii

  • 1 ≤ T ≤ 20
  • 1 ≤ N ≤ 100
  • 1 ≤ M ≤ 200
  • 1 ≤ DX, DY ≤ 1000
  • Pentru orice test, 0 < X<sub>$i$</sub> < DX, 0 < Y<sub>$i$</sub> < DY.

Exemplu

xerox.inxerox.out
1
2 10 10
1 6 6
1 5 5
0
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?