Fişierul intrare/ieşire:virus.in, virus.outSursăONI 2008, clasele 11-12
AutorCsaba PatcasAdăugată desima_cotizoSima Cotizo sima_cotizo
Timp execuţie pe test0.55 secLimită de memorie98304 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Virus

Marian este programator la o firma ce produce software antivirus si a primit ca sarcina scrierea motorului de cautare al produsului. Firma fiind recent infiintata, analistii i-au pus la dispozitie doar un numar mic de virusi cunoscuti. Motorul va fi testat pe un sir de biti extras dintr-un executabil, trebuind sa produca o statistica care sa contina numarul de aparitii al fiecarui virus in sirul de biti.

Scrieti un program pentru a-l ajuta pe Marian sa obtina statistica ceruta.

Date de intrare

Fisierul de intrare virus.in contine doua numere naturale L si N, separate printr-un spatiu, L reprezentand marimea sirului de biti, iar N reprezentand numarul virusilor cunoscuti. A doua linie a fisierului contine un sir de lungime L, format doar din caracterele '0' si '1', reprezentand sirul de biti. Urmatoarele 2*N linii contin descrierea virusilor pusi la dispozitie de echipa de analisti. Fiecare virus este descris pe doua linii consecutive; prima dintre aceste linii contine un numar natural k reprezentand lungimea acestui virus (exprimata in biti), iar a doua linie contine un sir de lungime k, format doar din caracterele '0' si '1', reprezentand descrierea lui.

Date de iesire

In fisierul de iesire virus.out va contine exact N linii. Pe fiecare linie se va scrie o valoare naturala reprezentand numarul de aparitii al fiecarui virus cunoscut, in ordinea data in fisierul de intrare.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 1 000
  • 1 ≤ L ≤ 100 000
  • 1 ≤ k ≤ 1 000
  • Numarul total de aparitii nu va depasi 1 000 000.

Exemplu

virus.invirus.out
7 3
0110101
5
11111
1
0
3
101
0
3
2

Explicatie

Sunt 3 virusi. Primul virus din fisier, 11111, nu apare in sirul de biti , astfel se va scrie valoarea 0 pe prima linie a fisierului virus.out. Cel de-al doilea virus din fisier, 0, apare in sirul de biti de 3 ori (pozitiile 1, 4 si 6), astfel se va scrie valoarea 3 pe a doua linie a fisierului virus.out. Ultimul virus din fisier, 101, apare in sirul de biti de 2 ori (incepand cu pozitiile 3 si 5), astfel se va scrie valoarea 2 pe a treia linie a fisierului virus.out.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content