Fişierul intrare/ieşire:tri.in, tri.outSursăLot 2005
AutorStelian CiureaAdăugată de
Timp execuţie pe test0.175 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

Tri

Se da un triunghi ABC pozitionat astfel incat varful B este in originea axelor (punctul de coordonate 0 si 0, varful C se afla pe axa OX si are coordonata x pozitiva, iar varful A are ambele coordonate pozitive.
In acest triunghi se afla N puncte (N divizibil cu 3).

Cerinta

Sa se determine un punct notat in continuare cu G care sa se afle in interiorul triunghiului ABC si care sa indeplineasca conditia ca in interiorul sau pe conturul fiecaruia din triunghiurile ABG, BCG si CAG se afla exact o treime din cele N puncte.
Daca vreunul din cele N punctele se afla pe unul din segmentele AG, BG sau CG, se va considera ca el apartine doar unuia din cele doua triunghiuri care au in comun segementul respectiv si puteti alege caruia din cele doua triunghiuri ii apartine.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului tri.in se afla 6 valori numerice intregi reprezentand: primele doua coordonatele varfului A, urmatoarele doua coordonatele punctului B (ambele fiind 0) si ultimele doua coordonatele punctului C (a doua valoare din aceasta pereche este 0)
Pe a doua linie numarul natural N. Pe fiecare din urmatoarele N linii se afla cate doua valori numerice intregi reprezentant coordonatele fiecaruia din cele N puncte aflate in interiorul triunghiului ABC.

Date de iesire

Pe prima linie a fisierului tri.out doua valori numerice reale reprezentand coordonatele punctului G.
Pe a doua linie N/3 perechi de valori numerice intregi separate prin minim un spatiu reprezentant coordonatele punctelor aflate in interiorul sau pe conturul triunghiului BCG. Pe a treia linie N/3 perechi de valori numerice intregi separate prin minim un spatiu reprezentant coordonatele punctelor aflate in interiorul sau pe conturul triunghiului ABG. Pe a patra linie N/3 perechi de valori numerice intregi separate prin minim un spatiu reprezentant coordonatele punctelor aflate in interiorul sau pe conturul triunghiului ACG.

Restrictii si observatii

  • 2 < N ≤ 10.000
  • Coordonatele pentru varfurile triungiului si pentru fiecare punct din interiorul triunghiului sunt numere intregi nenegative ≤ 1.000.000
  • In fiecare pereche reprezentand coordonatele unui punct, prima valoare reprezinta abscisa si a doua ordonata
  • Coordonatele punctului G vor fi afisate cu un numar de cel putin 8 zecimale exacte
  • Oricare doua dintre aceste puncte nu sunt coliniare cu unul din varfurile A, B sau C

Exemplu

tri.intri.out
5 5 0 0 10 0
6
8 1
3 0
3 2
9 1
6 1
1 1
3.636364 1.590909
3 0 6 1
3 2 1 1
8 1 9 1
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content