Fişierul intrare/ieşire:traseu2.in, traseu2.outSursăInfoarena Monthly 2012, Runda 9
AutorTeodor PlopAdăugată desavimSerban Andrei Stan savim
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Traseu2

Se da o matrice dreptunghiulara de dimensiune N x M ce contine ca elemente numere naturale distincte sau caracterul '#'. Gasiti un drum in matrice care porneste din cel mai mic element si parcurge toate elementele in ordine crescatoare. Doua elemente consecutive din cadrul drumului trebuie sa fie vecine in matrice (se considera ca un element din matrice are maxim 8 vecini).

Date de intrare

Fişierul de intrare traseu2.in are pe prima linie numerele naturale N si M cu semnificatia din enunt. Pe urmatoarele N linii se vor gasi cate M elemente care reprezinta descrierea matricei. Elementele vor fi fie numere naturale distince, fie caracterul "#". Toate elementele sunt separate prin spatii.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire traseu2.out se va afisa mesajul "Nu exista solutie!" (fara ghilimele) in cazul in care nu exista un drum cu proprietatea ceruta, sau mesajul "Exista solutie!" (tot fara ghilimele), urmat de descrierea drumului cerut. Descrierea drumului consta in afisarea pe a doua linie a fisierului de iesire un numar NR, reprezentand numarul de elemente din cadrul drumului, iar pe urmatoarele NR linii trebuie afisate triplete de forma x,y,z cu semnificatia ca un astfel de triplet de pe linia i este al i-2 lea element din cadrul drumului, element ce se afla la coordonatele x,y in matrice si are valoarea z.

Restricţii

  • 1 ≤ N,M ≤ 70
  • Elementele din matrice sunt numere pozitive mai mici ca 109

Exemplu

traseu2.intraseu2.out
2 2
1 3
2 10
Exista solutie!
4
1 1 1
2 1 2
1 2 3
2 2 10
3 1
1
#
2
Nu exista solutie!
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content