Fişierul intrare/ieşire:texttrim.in, texttrim.outSursăInfoarena Monthly 2012, Runda 1
AutorGabriel BitisAdăugată decezar305Mr. Noname cezar305
Timp execuţie pe test0.075 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Texttrim

Marele Lider a hotarât printarea unei noi serii de flyere folosite pentru propagandă. De aceasta dată s-a gândit că poza lui ar trebui să ocupe cel mai mult spaţiu din flyer şi vrea să reducă textul la un singur rând, considerându-l neimportant.
Pentru editarea flyerului se primeşte un text de lungime L compus doar din litere mici ale alfabetului latin şi spaţii. Fiecare simbol (literă sau spaţiu) are asociată o anumită lăţime măsurată în pixeli.
Marele Lider doreşte să se printeze acest text într-un text-field de lăţime W, pe un singur rând. În cazul în care textul nu încape pe un singur rând se va înlocui un număr minim de caractere de la sfârşit cu "..." (având lăţimea totală 3), aşa încât să încapă în text-field.

Date de intrare

Fişierul de intrare texttrim.in va conţine 3 linii. Pe prima linie a acestuia se vor afla 27 de numere, fiecare reprezentând lăţimea fiecărui caracter în ordinea: spaţiu, a, b, c, ..., z. Pe a 2-a linie se va afla textul de lungime L ce urmează a fi printat iar pe a 3-a linie a fişierului de intrare se va afla W, lăţimea text-field-ului pe care se va printa textul.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire texttrim.out va conţine o singură linie pe care se va afla textul formatat ce urmează a fi printat pe text-field.

Restricţii

  • 1 ≤ L ≤ 106
  • 3 ≤ W ≤ 109
  • Latimea unei litere este maxim 109

Exemplu

texttrim.intexttrim.out
1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
abc def ghi jkl mno pqr stu vxy z
20
abc def ghi jkl m...
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content