Fişierul intrare/ieşire:spider-man.in, spider-man.outSursăInfoarena Monthly 2012, Runda 11
AutorTeodor PlopAdăugată deTeodor94Teodor Plop Teodor94
Timp execuţie pe test0.025 secLimită de memorie5120 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Spider Man

Panza incredibilului Spider-Man nu mai functioneaza la fel de bine ca in tineretile lui, insa raul a ramas la fel de puternic si Spider-Man este singurul care poate proteja omenirea. Astazi, el se afla in orasul Disconia, a carui forma, dupa cum sugereaza si numele, este un disc cu grosime neglijabila. Doctorul Curt Connors, soparla ucigasa, a inceput de cateva saptamani sa terorizeze populatia acestui oras.

Spider-Man se afla pe fata discului, iar Soparla pe spatele acestuia. Fiind foarte afectat de criza, Spider-Man doreste sa ajunga la Soparla utilizand transportul in comun, dar consumand cat mai putini bani in aceasta calatorie. El nu prea este bun la informatica asa ca va cere ajutorul.

In orasul Disconia exista 2 tipuri de mijloace de transport in comun: din interiorul discului pana la un punct de pe circumferinta sau de la un punct de pe circumferinta la un punct din interior. Pentru ambele tipuri de bilete costul este egal cu patratul distantei parcurse. Astfel, costul unui bilet intre doua puncte A(x1, y1) si B(x2, y2) (exact unul dintre punctele A si B se afla pe circumferinta) este egal cu (x1 - x2) 2 + (y1 - y2) 2.

Stiind coordonatele centrului discului, (xc, yc), raza acestuia, r, coordonatele punctului de pe fata discului in care se afla Spider-Man, (x1, y1) si coordonatele punctului de pe spatele discului in care se afla Soparla, (x2, y2), sa se afle costul minim pe care Spider-Man trebuie sa il plateasca pentru a ajunge la criminal.

Date de intrare

Fişierul de intrare spider-man.in va contine pe prima linie coordonatele centrului cercului, xc si yc, si raza acestuia, r. Pe cea de-a doua linie se vor gasi 4 numere reale x1, y1, x2, y2, avand semnificatia din enunt.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire spider-man.out se va gasi pe prima linie, un numar real reprezentand costul minim pe care Spider-Man trebuie sa il plateasca pentru a ajunge la criminal.

Restricţii

  • -10000 ≤ x1, y1, x2, y2, xc, yc ≤ 10000
  • 0 ≤ r ≤ 20000
  • Atat Spider-Man, cat si Soparla, sunt considerati punctiformi.
  • Un raspuns este considerat corect daca diferenta in modul dintre el si rezultatul comisiei este < 0.0001.
  • Prin interior nu se considera si circumferinta. Se garanteaza ca atat Spider-Man, cat si Soparla, se afla in interior.
  • Spider-Man se va urca in exact 2 mijloace de transport in comun: unul din pozitia intiala la un punct de pe circumferinta si unul din punctul de pe circumferinta in care a ajuns la pozitia Soparlei.

Exemplu

spider-man.inspider-man.out
2.4234 3.12341 5.123124
2.6894 3.59560 -1.0304 1.4928
32.621373
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?