Fişierul intrare/ieşire:snowball.in, snowball.outSursăFMI No Stress 2017
AutorMaria PandeleAdăugată defmins7Fmi No Stress 7 fmins7
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Snowball

Brace yourselves, pizza is coming

Este iarnă şi de-abia a nins în oraşul Imaginar. Astfel, s-a depus un strat format din fulgi de zăpadă. Fiecare are forma lui spectaculoasă, dar, deşi ştim prea bine că “nu există doi fulgi de zăpadă la fel”, vom considera în aceastra problemă că aceastia sunt de maxim 10 000 de tipuri, codificate prin numere naturale (de la 1 la 10 000).

Cei doi căţei, Otis şi Tiţa au ieşit afară şi se bucură de zăpadă. Tiţa a scormonit cu nascul în linie dreaptă, şi a reuşit să formeze un bulgăre B format dintr-un şir de fulgi de zăpadă b 0 , b 1 , ..., b M-1. Gelos, Otis vrea să facă şi el un bulgăre mai frumos ca cel al Tiţei. Astfel, el se află în faţa unei fâşii de zăpadă A, a 0 , a 1 , ..., a N-1. El poate începe de la orice indice i, cu 0 ≤ i ≤ N-1, şi poate forma un bulgăre din fulgii aflaţi pe poziţii consecutive. Din motive necunoscute, Otis consideră că bulgărele său e mai frumos decât cel al Tiţei, doar dacă acesta nu se poate forma din bulgărele lui. Cu alte cuvinte, trebuie ca bulgărele B, b 0 , b 1 , ..., b M-1 , să nu se găsească ca subşir în secvenţa aleasă de Otis. Otis este curios în câte moduri îşi poate construi bulgărele, însă, bineînţeles, în final îl va alege pe cel de lungime maximă. Cum singurul skill al lui său este acela de a mânca, el vă roagă pe voi să-i daţi din pizza voastră, dar şi să-l ajutaţi să facă un bulgăre de zăpada mai frumos ca al Tiţei.

Date de intrare

Fişierul de intrare snowball.in conţine pe prima linie două numere naturale M şi N, semnificând lungimea bulgărelui Tiţei respectiv lungimea fâşiei în faţa căreia află se află Otis. Pe următoarea linie se află şirul B de M numere naturale, semnificând bulgărele Tiţei, iar pe cea de-a treia linie, şirul A de N numere naturale, semnificând porţiunea din faţa lui Otis.

Date de ieşire

Fişierul de ieşire snowball.out va conţine două numere naturale semnificând lungimea maximă a bulgărelui lui Otis şi numărul de moduri de a alege să îl formeze, respectând condiţiile din enunţ. Se garantează că există cel puţin o soluţie.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 500 000
  • 1 ≤ M ≤ 10 000
  • Şirurile A şi B vor conţine doar numere naturale mai mici sau egale cu 10 000.
  • Şirul B nu va conţine două elemente la fel.

Exemplu

snowball.insnowball.out
3 7
1 3 2
1 3 1 2 89 100 55
6 24
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?