Fişierul intrare/ieşire:sistem2.in, sistem2.outSursăHappy Coding 2007
AutorMihai StroeAdăugată demugurelionutMugurel-Ionut Andreica mugurelionut
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie67583 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Sistem2

Se da un numar N. Se cere o permutare a multimii {1,2,...,N} care respecta anumite constrangeri. Cele M constrangeri se dau sub forma unor expresii in variabilele X1,...,XN. Fiecare expresie contine cel putin 1 si cel mult 4 operanzi, iar operatorii pot fi + , - , * , / , = . Nu apar paranteze. Ordinea operatiilor este cea cunoscuta. Operatorul / poate fi folosit doar cand rezultatul IMEDIAT al impartirii e intreg; de ex. putem scrie 2*6/4 dar nu 2/4*6. Fiecare expresie se termina cu un singur "=" urmat de un numar POZITIV (mai mare sau egal cu 0). Intr-o constrangere, fiecare variabila apare CEL MULT O DATA. Se stie ca exista cel putin o solutie. Daca exista mai multe se cere numai una. Operatorii sunt delimitati de spatii, pentru a usura citirea datelor.

Date de intrare

Prima linie a fisierului de intrare sistem2.in va contine numerele N si M. Urmatoarele M linii contin fiecare cate o constrangere.

Date de iesire

In fisierul de iesire sistem2.out veti afisa o singura linie continand valorile variabilelor X1,...,XN, separate prin cate un spatiu.

Restrictii

  • 1 ≤ N ≤ 12
  • 1 ≤ M ≤ 20

Exemplu

sistem2.insistem2.out
4 3
X4 + X2 + X3 = 6
X4 * X3 = 6
X4 + X1 = 6
4 1 3 2

Explicatie

2 + 1 + 3 = 6
2 * 3 = 6
2 + 4 = 6

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content