Diferente pentru problema/siruri intre reviziile #3 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

==Include(page="template/taskheader" task_id="siruri")==
Danut are un calculator naravas. Pentru a-l putea folosi, el trebuie sa raspunda in fiecare dimineata la cate o intrebare. Astazi, cand s-a trezit, Danut a vazut pe monitorul calculatorului doua siruri de numere de cate {$N$}, respectiv {$M$} numere. Sa notam primul sir cu {$x{~1~}$}, {$x{~2~}$},..., {$x{~N~}$}, iar al doilea sir cu {$y{~1~}$}, {$y{~2~}$}, ..., {$y{~M~}$}. Calculatorul ii cere sa afle trei numere {$k$}, {$p$} si {$q$} astfel incat
{$x{~p~} + y{~q~} = x{~p+1~} + y{~q+1~} = ... = x{~p+k-1~} + y{~q+k-1~}$}.
Danut are un calculator naravas. Pentru a-l putea folosi, el trebuie sa raspunda in fiecare dimineata la cate o intrebare. Astazi, cand s-a trezit, Danut a vazut pe monitorul calculatorului doua siruri de numere de cate {$N$}, respectiv {$M$} numere. Sa notam primul sir cu {$x{~1~}$}, {$x{~2~}$},..., {$x{~N~}$}, iar al doilea sir cu {$y{~1~}$}, {$y{~2~}$}, ..., {$y{~M~}$}. Calculatorul ii cere sa afle trei numere {$k$}, {$p$} si {$q$} astfel incat {$x{~p~} + y{~q~} = x{~p+1~} + y{~q+1~} = ... = x{~p+k-1~} + y{~q+k-1~}$}.
Daca exista mai multe astfel de triplete Danut trebuie sa il aleaga pe cel cu $k$ maxim. Daca exista mai multe triplete cu $k$ maxim, el poate raspunde cu oricare dintre ele.
h2. Cerinta
_Explicatie_: 5+1 = 4+2 = 3+3 = 2+4 = 1+5.
==Include(page="template/taskfooter" task_id="siruri")==
 
 
 

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
709