Fişierul intrare/ieşire:sireturi.in, sireturi.outSursăONIS 2014, Runda 2
AutorStefan CiobacaAdăugată desciobacaStefan Ciobaca sciobaca
Timp execuţie pe test0.5 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Sireturi

Gigel e fascinat atât de şireturi (de la pantofi) cât şi de divizori.

De exemplu, ieri a văzut două moduri interesante de a lega şireturile la pantofii cu 6 perechi de găuri:

Imediat s-a întrebat în câte moduri pot fi legate şireturile la pantofii cu n perechi de găuri. De exemplu, pentru 3 perechi de găuri, Gigel şi-a dat seama că sunt 4 posibilităţi:

Ce legatură au pantofii cu divizorii? Fiind mai sadic, Gigel nu e interesat să ştie exact numărul de posibilităţi de a lega şireturile -- e mult mai interesat să ştie câţi divizori naturali are numărul de posibilităţi de a lega şireturile pentru pantofi cu n perechi de găuri. Scrieţi un program care să-l ajute.

Date de intrare

Fişierul de intrare sireturi.in conţine pe prima linie numărul de teste T. Pe următoarele T linii se găseşte un număr n reprezentând numărul de găuri de la pantofi.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire sireturi.out afişaţi pe câte o linie pentru fiecare test numărul de divizori naturali ale numărului de posibilităţi de a lega şireturile la pantofii cu n găuri. Rezultatul trebuie afişat modulo 9901.

Restricţii

  • pentru a lega şireturile, prin fiecare gaură trebuie trecut şiretul o singură dată (şiretul se introduce întotdeauna de deasupra spre dedesubt)
  • de la o gaură, şiretul trebuie să meargă la o gaură în cealaltă parte a pantofului
  • două tipuri de a lega şiretul nu se consideră diferite dacă diferă doar prin faptul că un segment trece pe deasupra sau pe dedesubtul altui segment de şiret
  • evident, când legăm şireturile, perechea de găuri cea mai de sus trebuie legata direct (acolo se face funda ;-) )
  • 1 ≤ n ≤ 7500
  • 1 ≤ T ≤ 10000

Exemplu

sireturi.insireturi.out
2
2
3
1
3

Explicaţie

Pentru pantofi cu două perechi de găuri, există o singură modalitate de a lega şireturile. Numărul 1 are exact un divizor natural; modulo 9901 obţinem 1.

Pentru pantofi cu trei perechi de găuri, există 4 modalităţi de a lega şireturile (după cum s-a vazut mai sus). Numărul 4 are exact 3 divizori: 1, 2, 4. Restul impartirii lui 3 la 9901 e chiar 3.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content