Fişierul intrare/ieşire:siret.in, siret.outSursăInfoarena Monthly 2012, Runda 7
AutorVlad DutaAdăugată deklamathixMihai Calancea klamathix
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie8192 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Șiret

Aceasta problema a fost sponsorizata de IXIA in runda 7! Participantul care a castigat premiul este spatarelDan-Constantin Spatarel spatarel.

Obişnuit cu probleme ştiinţifice şi concepte abstracte, Dani a ajuns la o vârstă care îi solicită subtil să înveţe şi alte lucruri de natură mai prozaică. De exemplu să-şi lege şireturile. În viziunea lui Dani, şireturile sale sunt amplasate pe două axe paralele, iar fiecare şiret este un simplu segment care are un capăt pe o axă, iar celălalt capăt pe axa opusă. Se poate presupune că pe ambele axe capetele sunt situate echidistant unele faţă de altele. Şireturile sunt numerotate de la 1 la N in ordinea capetelor superioare. Având o astfel de configuraţie în faţă, Dani desenează din reflex un graf după următoarele reguli:

  • Graful are N noduri.
  • Există muchie neorientată de la nodul i la nodul j dacă şiretul i se intersectează cu şiretul j.

Numim acest tip de graf un graf şiret. Numim clică a unui graf un subgraf al său care are muchie între oricare două noduri ale subgrafului.
Primind un graf şiret ca input, puteţi găsi clica sa de dimensiune maximă?

Date de intrare

Pe prima linie a fişierului siret.in se vor afla două numere N şi M, semnificând numărul de noduri respectiv numărul de muchii ale grafului.
Următoarele M linii vor conţine câte o pereche X Y cu semnificaţia că există muchie intre X şi Y.

Date de ieşire

Pe prima linie a fişierului siret.out se va afla un număr natural R, dimensiunea maximă a unei clici prezente în graful dat.
Pe cea de a doua linie se vor afla R numere reprezentând nodurile componente ale clicii găsite. Dacă există mai multe soluţii, se poate afişa oricare.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 300
  • 0 ≤ M ≤ N * (N - 1) / 2
  • Se garantează ca graful dat este şiret. A reuşit să fure un tricou şi două perechi de papuci din vestiarul lui Real Madrid.

Exemplu

siret.insiret.out
3 2
1 2
1 3
2
1 3

Explicaţie

Configuratia de sireturi pe baza careia s-a construit graful din exemplu este urmatoarea.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content