Fişierul intrare/ieşire:seti.in, seti.outSursăONI 2002
AutorMihai PatrascuAdăugată de
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultatenormalnormalnormalnormalnormal

Vezi solutiile trimise | Statistici

SETI

Se pare ca in sfarsit cautatorii vietii extraterestre au descoperit ceva! In cursul proiectului SETI@home a fost izolata o secventa care ar putea reprezenta un semnal de la alte forme de viata inteligenta. Ca urmare, proiectul SETI@ONI isi propune sa verifice daca acel semnal provine intr-adevar de la extraterestri sau doar de la niste pusti care beau Fanta.

Cerinta

Pentru comoditate, portiunea de semnal ce trebuie analizata vi se pune la dispozitie sub forma unei succesiuni de litere ale alfabetului latin. Vi se mai pune la dispozitie si un dictionar de cuvinte extraterestre, codificate in acelasi mod. Scopul dumneavoastra este sa numarati de cate ori apare fiecare dintre aceste cuvinte in posibilul mesaj extraterestru. Pornind de la aceste date, lingvistii pot sa inceapa lucrul la traducerea mesajului.

Date de intrare

Pe prima linie a fisierului de intrare seti.in este scris numarul N de linii ale mesajului. Urmeaza N linii, fiecare continand exact 64 de litere ale alfabetului latin urmate de marcajul de sfarsit de linie. Prin alipirea acestor bucati se obtine mesajul de analizat, format din 64*N litere.

Pe urmatoarea linie a fisierului de intrare este scris numarul M de cuvinte din dictionar. Urmeaza apoi M linii, fiecare continand un cuvant din dictionar, reprezentat ca o secventa de cel putin una si cel mult 20 litere. Cuvintele nu sunt neaparat distincte.

Date de iesire

Fisierul de iesire seti.out va contine exact M linii. Pe linia cu numarul i va fi scris numarul de aparitii in mesajul extraterestru ale cuvantului cu numarul i din dictionar. Numarul de aparitii nu va depasi niciodata 65535. Orice aparitie a unui cuvant trebuie numarata, chiar daca se suprapune peste alte aparitii. Se va face diferenta intre litere mari si litere mici.

Restrictii si precizari

  • 0 ≤ N < 2 048
  • 0 ≤ M ≤ 32 000

Exemplu

seti.inseti.out
2
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaBaba
babaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaBaB
3
b
bab
b
3
2
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content