Pagini recente » Diferente pentru problema/caraibe intre reviziile 3 si 7 | Istoria paginii utilizator/vlzz11 | Istoria paginii utilizator/robertel | Profil Florian | Diferente pentru problema/russky intre reviziile 6 si 19
Diferente intre titluri:
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="russky") ==
Poveste şi cerinţă...
Pe strada principala a unui oras uitat de lume sunt $N$ magazine asezate in linie dreapta. Fiecare magazin vinde o sticla de $Русский Стандарт$ cu pretul $v[~i~]$.
Doi scelerati se gandesc sa consume licoarea magica timp de $L$ zile non-stop, dar vor sa varieze gusturile. Astfel fiecare porneste de la cate un magazin, $X$ si respectiv $Y$, cumparand cate o singura sticla si avansand cate o pozitie in fiecare zi.
Sceleratul $2$ este in secret dezamagit de dorinta prietenului sau de a consuma substante nocive fara oprire si se gandeste la un banditism spre a putea evada in cat mai multe din cele $L$ zile:
Daca suma preturilor platite este mai mica de $P$ va spune ca cele doua sticle nu reflecta potenta sa financiara, iar daca este mai mare de $P$ isi va acuza prietenul ca cheltuie prea multi bani pe lichide, in ambele cazuri refuzand sa bea. Daca intr-o zi ambii scelerati consuma, ziua respectiva va capata titulatura $KNP$, altfel ziua este declarata $KNN$.
Daca mai putin de $Z$ din cele $L$ zile sunt $KNP$ sceleratul $1$ isi va renega prietenul, iar daca sunt mai multe sceleratul $2$ va pune eventualele problemele sale de sanatate pe seama amicului.
Sa se spuna pentru un numar de $Q$ intrebari din cate perechi de orase $(X,Y)$ pot porni cei $2$ pentru ca exact $Z$ din cele $L$ zile sa fie $KNP$, iar relatia lor sa nu fie afectata.
Cu alte cuvinte, $(x,y)$ este solutie daca se satisface egalitatea: <tex> $$\sum_{i=0}^{L-1} ( (v_{x+i} + v_{y+i}) == P ) = Z$$ </tex>
$( cu "==" este notat operatorul binar de egalitate ce poate lua valorile 0 sau 1 )$
h2. Date de intrare
$Q$
$L[~1~] P[~1~]$
$...$
$L[~n~] P[~n~]$
$L[~Q~] P[~Q~]$
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $russky.out$ se va scrie un singur numar reprezentand raspunsul.
În fişierul de ieşire $russky.out$ se vor scrie $Q$ numere, cate unul pe fiecare rand, reprezentand raspunsurile.
h2. Restricţii
h3. Explicaţie
...
Pentru prima intrebare $L=5$, iar $P=2$.
Spre exemplu $v[~7~]+v[~7~]=P$, dar si $v[~8~]+v[~8~]=P$ sunt in numar de $Z=2$. Ambii ar putea porni din $7$, insa numarul de zile ramase ar fi mai mic ca $L$.
Raman solutiile $(4,4) (5,5) (6,6)$ datorita lui $L=5$
== include(page="template/taskfooter" task_id="russky") ==
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.