Diferente pentru problema/reactor intre reviziile #1 si #2

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="reactor") ==
Poveste şi cerinţă...
Un reactor contine un tunel circular de accelerare a particulelor format din N sectoare numerotate in sens trigonometric cu numere de la 1 la N. In fiecare sector există initial cate o particula. Fiecare particula are propria sa  iteza de rotatie masurata in numar de sectoare parcurse in sens trigonometric in interval de o secunda. Cand se porneste reactorul toate particulele incep sa se roteasca in sens trigonometric fiecare cu propria sa viteza. Dupa fiecare secunda daca doua sau mai multe particule ajung in acelasi sector acestea fuzioneaza. In urma fuziunii se formeaza o singura particula a carei viteza va fi suma vitezelor particulelor care au fuzionat.
 
h2. Cerinţă
 
Să se scrie un program care pentru dat şi cunoscând vitezele initiale ale celor N particulecule raspunde la Q intrebari de forma „Care este viteza particulei situate in sectorul S la T secunde de la pornirea reactorului?”. Dacă in  sectorul S după T secunde nu există o particula se va afisa 0.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $reactor.in$ ...
Fişierul de intrare $reactor.in$ conţine pe prima linie numărul N de sectoare. A doua linie va conţine N numere naturale nenule, $v{~1~}, v{~2~}, ... v{~N~}$ separate prin spaţii reprezentand vitezele iniţiale ale celor N particule. A treia linie va conţine un singur numar $Q$ - numărul de întrebări. Următoarele $Q$ linii vor conţine câte două numere $S$ şi $T$ separate prin spaţii reprezentând sectorul şi secunda corespunzăroare unei întrebări.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $reactor.out$ ...
În fişierul de ieşire $reactor.out$ va conţine $Q$ linii. Pe fiecare linie se va afişa câte un număr reprentând răspunsul la întrebarea corespunzătoare din fişierul de intrare.
h2. Restricţii
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $1 ≤ N ≤ 100$
* $1 ≤ Q ≤ 100000$
* $1 ≤ S ≤ N$ pentru fiecare întrebare.
* $1 ≤ T ≤ 1000000000$ pentru fiecare întrebare.
* Vitezele iniţiale ale particulelor sunt numere naturale nenule şi nu depăşesc
40000.
h2. Exemplu
table(example). |_. reactor.in |_. reactor.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 3
3 1 1
2
1 1
3 2
| 4
0
|
h3. Explicaţie
...
 
După o secundă particular din sectorul 1 parcurge 3 sectoare si revine in sectorul 1, particula din sectorul 2 parcurge 1 sector si ajunge in sectorul 3 iar particula din sectorul 3 parcurge 1 sector si ajunge in sectorul 1. Se  bservă că prima si ultima particular fuzioneaza in sectorul 1 formand astfel o singura particular cu viteza 4. Astfel raspunsul la prima intrebare este ca in sectorul 1 dupa o secunda avem o particular cu viteza 4. După inca o  secunda particular din sectorul 1 parcurge 4 sectoare si ajunge in sectorul 2 in timp ce particular din sectorul 3 parcurge un sector si ajunge in sectorul 1. Nu au loc fuziuni. Astfel dupa 2 secunde nu exista particular in  sectorul 3 deci raspunsul la a doua intrebare este 0.
== include(page="template/taskfooter" task_id="reactor") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.