Fişierul intrare/ieşire:pufu.in, pufu.outSursăONIS 2014, Runda 1
AutorTeodor PlopAdăugată defmins123FMI No Stress fmins123
Timp execuţie pe test0.025 secLimită de memorie6144 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Pufu

Pentru prietenul nostru Georgică, aşteptarea lui Moş Crăciun devine din ce în ce mai obositoare pe zi ce trece. El ştie însă că pufoşeniile au efect benefic împotriva stresului şi oboselii. Aşadar, acesta se gândeşte că ar fi benefic sa mănânce nişte pufuleţi. Acesta are la dispoziţie trei tipuri de pufuleţi aromaţi pe care îi poate mânca: ciocolată, caşcaval şi sare. Pentru ca savuratul pufuleţilor este o artă în adevăratul sens al cuvântului, Georgică îşi notează pe o foaie de fiecare dată când mănâncă un pufulete, aroma acestuia. La final, acesta se întreabă, oare câţi pufuleţi din fiecare aromă a mâncat?

Date de intrare

Fişierul de intrare pufu.in conţine pe prima linie numărul natural T, reprezentând numărul de teste. În continuare, pentru fiecare test, pe prima linie se va găsi un număr natural N, reprezentând numărul total de pufuleţi mâncaţi de Georgică. Pe linie i din următoarele N linii, se va găsi câte un şir format din litere mici ale alfabetului englez, reprezentând aroma celui de-al i-lea pufulete mâncat de Georgică: "ciocolata", "cascaval" sau "sare".

Date de ieşire

În fişierul de ieşire pufu.out se vor găsi T linii, iar fiecare linie va conţine 3 numere naturale, separate prin câte un spaţiu, reprezentând numărul de pufuleti cu aromă de ciocolată, caşcaval şi sare, în această ordine, savuraţi de Georgică.

Restricţii

  • 1 ≤ T ≤ 10
  • 1 ≤ N ≤ 100
  • Lui Georgică îi plac foarte mult pufoşeniile şi ciocolata!

Exemplu

pufu.inpufu.out
1
5
ciocolata
cascaval
ciocolata
sare
ciocolata
3 1 1

Explicaţie

Pentru că lui Georgică îi place foarte mult ciocolata, acesta mănâncă 3 pufuleţi cu aromă de ciocolată şi câte un pufulete din celelalte două arome.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content