Pagini recente » Diferente pentru problema/marmelada intre reviziile 8 si 7 | Beep | Diferente pentru problema/bcrc intre reviziile 6 si 7 | Istoria paginii utilizator/alphaslayer | Diferente pentru problema/propozitie2 intre reviziile 3 si 4
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="propozitie2") ==
Dubota a primit ca tema de la profesoara de informatica sa imparta un text in propozitii si apoi in cuvinte. Insa cum el nu era atent si-a notat altceva ca tema. El primeste un sir S si un dictionar format din C cuvinte. Cuvintele se identifica insa numai prin caracterele din care sunt formate, asadar orice permutare a caracterelor unui cuvant reprezinta acelasi cuvant. De exemplu, daca avem un cuvant identificat prin caractere "adt" atunci si succesiunile de caractere urmatoare: "dat" sau "tda" sau "tad" reprezinta acelasi cuvant.
Dubota a primit ca tema de la profesoara de informatica sa imparta un text in propozitii si apoi in cuvinte. Insa cum el nu era atent si-a notat altceva ca tema. El primeste un sir $S$ si un dictionar format din $C$ cuvinte. Cuvintele se identifica insa numai prin caracterele din care sunt formate, asadar orice permutare a caracterelor unui cuvant reprezinta acelasi cuvant. De exemplu, daca avem un cuvant identificat prin caractere $adt$ atunci si succesiunile de caractere urmatoare: $dat$ sau $tda$ sau $tad$ reprezinta acelasi cuvant.
Acum Dubota trebuie sa imparte sirul initial in cuvinte care sa formeze o propozitie. O propozitie este o succesiune de cuvinte astfel incat fiecare caracter al sirului initial apartine unui cuvant si numai unul, iar orice cuvant face parte din dictionar. Intr-o propozitie un cuvant din dictionar poate sa apara de mai multe ori.
h2. Cerinta
Sa se determine cate posibilitati are Dubota pentru a imparti sirul S in propozitii. Deoarece acest rezultat poate fi foarte mare, este de ajuns sa determinati rezultatul modulo 666019.
Sa se determine cate posibilitati are Dubota pentru a imparti sirul S in propozitii. Deoarece acest rezultat poate fi foarte mare, este de ajuns sa determinati rezultatul modulo $666019$.
h2. Date de intrare
În fişierul de ieşire $propozitie2.in$ pe prima linie se afla un sir de caractere, S, iar pe a doua linie se afla un numar, C. Pe urmatoarele C linii se afla cate un sir de caractere reprezentant un cuvant al dicitionarului.
În fişierul de ieşire $propozitie2.in$ pe prima linie se afla un sir de caractere, $S$, iar pe a doua linie se afla un numar, $C$. Pe urmatoarele $C$ linii se afla cate un sir de caractere reprezentant un cuvant al dictionarului.
h2. Date de ieşire
h2. Restricţii
* $ C ≤ 5000 $
* $ lungimea sirului S ≤ 5000 $
* $ lungimea unui cuvant din dictionar ≤ 100 $
* $C ≤ 5000$
* $lungimea sirului S ≤ 5000$
* $lungimea unui cuvant din dictionar ≤ 100$
* In dictionar pot exista cuvinte omografe. (cuvinte diferite dar care au aceiasi scriere)
h2. Exemplu
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.