Diferente pentru problema/pitici5 intre reviziile #6 si #7

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="pitici5") ==
Intr-o padure traiesc doua tipuri de pitici: $albi$ si $negri$. Ei doresc sa se aseze in sir indian. Din pacate pentru ei fiecare pitic are o pretentie si anume vrea sa vada in fata lui ori un pitic alb, ori un pitic negru. Cum ei sunt foarte incapatanati vor sa gaseasca o asezare care sa respecte aceasta conditie, dar cum ei nu stiu informatica va roaga pe voi sa ii ajutati cu mentiunea ca va vor oferi 100 de puncte daca veti reusi.
Intr-o padure traiesc doua tipuri de pitici: de culoare $alba$ si de culoare $neagra$. Ei doresc sa se aseze in sir indian, dar din pacate pentru fiecare pitic are o pretentie si anume vrea sa vada in fata lui un pitic de o anume culoare, ori alba, ori neagra. Cum ei sunt foarte incapatanati vor sa gaseasca o asezare care sa respecte pretentiile fiecaruia dintre ei, dar cum ei nu stiu algoritmica va roaga pe voi sa le scrieti un program prin care sa creati pentru ei o astfel de asezare. Ei am mentionat daca veti reusi sa ii ajutati va vor oferi 100 de puncte.
h1. Cerinta
Fiind dat numarul $N$ de pitici si pe rand cate un pitic, in ordinea in care se afla acum (ei au apucat sa se alinieze in sir indian si apoi si-au dat seama ca unii dintre ei au anumite pretentii), trebuie sa gasiti o asezare posibila care respecta toate restrictiile de mai sus si in plus, daca se dau tuturor piticilor numere de ordine crescatoare consecutive pornind de la $1$ in care se afla initial (cu alte cuvinte primul pitic primeste numarul de ordine $1$, al doilea pitic numarul de ordine $2$, al treilea numarul $3$ si asmd), aceasta asezare sa fie minima lexicografica dupa indicii acestia. Se mai stie ca primul pitic este de culoare $G$ si nu se afla printre piticii initiali si mai mult decat atat nu are nicio pretentie.
Fiind dat numarul $N$ de pitici si pe rand cate un pitic, in ordinea in care se afla acum (ei au apucat sa se alinieze in sir indian si apoi si-au dat seama ca unii dintre ei au anumite pretentii), trebuie sa gasiti o asezare posibila care respecta toate restrictiile de mai sus. Mai mult decat atat ei se afla deja in sir indian intr-o anumita ordine. Dupa aceasta ordine, putem sa-i atribuim fiecarui pitic un numar natural in functie de pozitia pe care se afla in sir, mai precis piticul de pe pozitia $1$ i se atribuie numarul $1$, piticului de pe pozitia $2$ i se atribuie numarul $2$ si asa mai departe... ). Se cere ca sirul de valori atribuite fiecarui pitic, dupa reasezarea celor $N$ pitici, sa fie minima lexicografica (vedeti exemplul pentru o intelegere mai buna). Se mai stie ca primul pitic este de culoare $G$ si nu se afla printre piticii initiali si mai mult decat atat nu are nicio pretentie.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $pitici5.in$ contine pe prima linie valoarea $N$, reprezentand numarul de pitici si un caracter $G$ ce reprezinta culoarea primului pitic care va ramane primul si dupa reordonare, ceilalti urmand sa se aseze in spatele lui. Aceast caracter va avea fie valoarea $'A'$, ce va insemna ca primul pitic are culoarea alba, fie valoarea $'B'$ ceea ce va inseamna ca acesta va avea culoarea neagra.
Pe urmatoarele $N$ linii se vor afla exact doua caractere separate prin cate un spatiu. Fiecare din aceste perechi vor fi informatiile corespunzatoare fiecarui pitic. Primul caracter va pastra culoarea pe care vrea sa o aiba piticul din fata sa, iar cel de-al doilea caracter va pastra culoarea proprie a piticului respectiv.
Pe urmatoarele $N$ linii se vor afla exact doua caractere separate prin cate un spatiu. Fiecare din aceste perechi de caractere vor fi informatiile corespunzatoare fiecarui pitic. Primul caracter va pastra culoarea pe care vrea sa o aiba piticul in fata sa, iar cel de-al doilea caracter va pastra culoarea proprie a piticului respectiv.
h2. Date de ieşire
În fişierul de ieşire $pitici5.out$ se va afisa pe prima si singura linie o permutare a primelor $N$ numere naturale ce va reprezentarea reordonarea primelilor $N$ pitici astfel incat sa se respecte restrictiile celor $N$ pitici, iar reasezarea sa fie minima lexicografica.
În fişierul de ieşire $pitici5.out$ se va afisa pe prima si singura linie o permutare a primelor $N$ numere naturale ce va reprezentarea reordonarea primililor $N$ pitici astfel incat sa se respecte restrictiile acestora, iar reasezarea sa fie minima lexicografica.
h2. Restricţii
h3. Explicaţie
Sunt posibile si alte reordonari care respecta restrictiile, dar nu sunt minime lexicografic. O alta posibila reordonare era $2 4 1 5 3 6$ .
Primul pitic din sir este deja fixat si are culoarea $alba$. Urmatorii $N$ pitici se vor reaseza in felul urmator: cel de-al doilea pitic va fi primul, cel de-al patrulea pitic va deveni al doilea, primul pitic va fi al treilea dupa reasezare si asa mai departe... Sirul pozitiilor initiale rezultat dupa o asezare care respecta toate restrictiile celor $N$ pitici este $2 4 1 3 6 5$. Mai sunt posibile si alte reasezari ale piticilor (de exemplu $2 4 1 5 3 6$), dar sirurile rezultate de acestea sunt mai mari lexicografic decat acesta.
== include(page="template/taskfooter" task_id="pitici5") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.