Diferente pentru problema/pirati intre reviziile #2 si #6

Nu exista diferente intre titluri.

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="pirati") ==
Piratii cei fiorosi au ajuns in Arhipelagul Mirunelor. Ei sunt in cautarea unei comori scufundate, si au la dispozitie o harta care sa-i ajute. Zona in care se afla piratii este codificata sub forma unei matrice cu $N$ linii si $M$ coloane, avand elementele din multimea ${0, 1}$. O zona de pamant va fi reprezentata de valoarea $1$, iar una de apa de valoarea $0$. Vom considera ca doua zone de pamant fac parte din aceeasi insula daca se poate ajunge de la o zona la cealalta mergand doar pe pamant, deplasarea facandu-se pe $8$ directii. Piratii se afla in zona corespunzatoare pozitiei $(x1, y1)$ de pe harta, iar comoara sa afla in zona $(x2, y2)$. Pentru a ajunge la comoara, piratii vor fi nevoiti sa traverseze anumite insule (posibil niciuna). Deoarece serviciile secrete isi desfasoara activitatea doar pe pamant, trebuie sa ii ajutati pe pirati sa ajunga la comoara traversand un numar minim de insule.
Piratii cei fiorosi au ajuns in Arhipelagul Mirunelor. Ei sunt in cautarea unei comori scufundate, si au la dispozitie o harta care sa-i ajute. Zona in care se afla piratii este codificata sub forma unei matrice cu $N$ linii si $M$ coloane, avand elementele din multimea ${0, 1}$. O zona de pamant va fi reprezentata de valoarea $1$, iar una de apa de valoarea $0$. Vom considera ca doua zone de pamant fac parte din aceeasi insula daca se poate ajunge de la o zona la cealalta mergand doar pe pamant, deplasarea facandu-se pe $8$ directii. Piratii se afla in zona corespunzatoare pozitiei $(x1, y1)$ de pe harta, iar comoara sa afla in zona $(x2, y2)$. Pentru a ajunge la comoara, piratii vor fi nevoiti sa traverseze anumite insule (posibil niciuna). Deoarece serviciile secrete isi desfasoara activitatea doar pe pamant, trebuie sa ii ajutati pe pirati sa ajunga la comoara traversand un numar minim de insule. Veti fi nevoiti sa raspundeti la $Q$ astfel de scenarii.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $pirati.in$ ...
Fisierul de intrare $pirati.in$ contine pe prima linie $3$ numere naturale $N$, $M$ si $Q$, avand semnificatia din enunt. Urmatoarele $N$ linii vor contine cate $M$ caractere *nedespartite* prin spatiu reprezentand codificarea hartii. Fiecare din urmatoarele $Q$ linii vor contine $4$ numere naturale $x1$, $y1$, $x2$ si $y2$ - coordonatele piratilor, respectiv ale comorii scufundate.
h2. Date de ieşire
h2. Date de iesire
În fişierul de ieşire $pirati.out$ ...
In fisierul de iesire $pirati.out$ veti afisa $Q$ numere naturale, cate unul pe linie, reprezentand raspunsurile pentru fiecare scenariu posibil.
h2. Restricţii
h2. Restrictii si precizari
* $... ≤ ... ≤ ...$
* $1 ≤ N, M ≤ 1000$
* $1 ≤ Q ≤ 2500$
* $1 ≤ x1, x2 ≤ N$
* $1 ≤ y1, y2 ≤ M$
* $Atat piratii, cat si comoara, se vor afla intr-o zona cu apa.$
h2. Exemplu
table(example). |_. pirati.in |_. pirati.out |
| This is some
  text written on
  multiple lines.
| This is another
  text written on
  multiple lines.
| 3 7 1
1110111
1010101
1110111
2 2 2 6
| 2
|
h3. Explicaţie
...
Piratii vor fi obligati sa traverseze ambele insule.
== include(page="template/taskfooter" task_id="pirati") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Diferente intre topic forum:

 
4685