Pagini recente » Atasamentele paginii Algoritmiada 2011 - Runda Finală, Poze | Diferente pentru ia_in_ie7 intre reviziile 13 si 12 | Diferente pentru utilizator/alex_mircescu intre reviziile 13 si 155 | ydist | Diferente pentru problema/nogame intre reviziile 6 si 7
Nu exista diferente intre titluri.
Diferente intre continut:
== include(page="template/taskheader" task_id="nogame") ==
Inainte ca Sora si cu Shiro sa poata sa il provoace pe zeul Tet la duel, cei doi trebuie mai intai sa cucereasca cele 16 rase. Din fericire, Sora a reusit sa intre intr-un joc in care poate cucerii toate cele 16 rase simultan. Fiecare din cele 16 rase are la dispozitie cate o operatie binara diferita. Stim ca daca folosim operatii binare efectuam calcule doar intre valori de $0$ si $1$. O operatie binara este definita de multimea valorilor intre oricare 2 elemente. Mai exact. sa zicem ca notam operatia binara cu @ . Operatia binara poate sa fie apicata in 4 cazuri: intre 0 si 0; intre 0 si 1; intre 1 si 0; si intre 1 si 1. In functie de natura operatiei binare, fiecare calcul are ca rezultat 0 sau 1. In total avem 2 * 2 * 2 * 2 = fix 16 astfel de operatii (opeatiile xor, and si or sunt 3 operatii foarte cunoscute si sunt 3 din cele 16 astfel de operatii).
Inainte ca Sora si cu Shiro sa poata sa il provoace pe zeul Tet la duel, cei doi trebuie mai intai sa cucereasca cele $16$ rase. Din fericire, Sora a reusit sa intre intr-un joc in care poate cucerii toate cele $16$ rase simultan. Fiecare din cele $16$ rase are la dispozitie cate o operatie binara diferita. Stim ca daca folosim operatii binare efectuam calcule doar intre valori de $0$ si $1$. O operatie binara este definita de multimea valorilor intre oricare $2$ elemente. Mai exact. sa zicem ca notam operatia binara cu $@$ . Operatia binara poate sa fie apicata in $4$ cazuri: intre $0$ si $0$; intre $0$ si $1$; intre $1$ si $0$; si intre $1$ si $1$. In functie de natura operatiei binare, fiecare calcul are ca rezultat $0$ sau $1$. In total avem $2 * 2 * 2 * 2 =$ fix $16$ astfel de operatii (opeatiile $xor$, $and$ si $or$ sunt $3$ operatii foarte cunoscute si sunt $3$ din cele $16$ astfel de operatii).
Sora are la dispozitie 16 vectori de elemente de lungime N. Acestia au fost formati in felul urmator: Initial exista un vector de lungime N (sa il notam cu A). Fiecare din cele 16 rase si-a aplicat operatia pe vectorul A in felul urmator: daca notam pentru o rasa operatia sa binara cu @ , vectorul rezultat va fi urmatorul: A[ 1 ]; A[ 1 ] @ A[ 2 ]; A[ 1 ]@ A [ 2 ] @ A[ 3 ]; ..... A[ 1 ] @ A[ 2 ] @ A[ 3 ] @ ... @ A[ i ]; ..... A[ 1 ] @ A[ 2 ] @ A[ 3 ] @ .... @ A[ N ]. Dupa efectuarea calculelor fiecare rasa si-a printat vectorul rezultat.
Sora are la dispozitie $16$ vectori de elemente de lungime $N$. Acestia au fost formati in felul urmator: Initial exista un vector de lungime $N$ (sa il notam cu $A$). Fiecare din cele $16$ rase si-a aplicat operatia pe vectorul $A$ in felul urmator: daca notam pentru o rasa operatia sa binara cu $@$ , vectorul rezultat va fi urmatorul: $A[ 1 ]; A[ 1 ] @ A[ 2 ]; A[ 1 ]@ A [ 2 ] @ A[ 3 ]; ..... A[ 1 ] @ A[ 2 ] @ A[ 3 ] @ ... @ A[ i ]; ..... A[ 1 ] @ A[ 2 ] @ A[ 3 ] @ .... @ A[ N ]$. Dupa efectuarea calculelor fiecare rasa si-a printat vectorul rezultat.
h2. Date de intrare
Nu exista diferente intre securitate.
Topicul de forum nu a fost schimbat.