Fişierul intrare/ieşire:negot.in, negot.outSursăFMI No Stress 9 Warmup
AutorUsurelu Florian RobertAdăugată defminostress9FMI No Stress 9 fminostress9
Timp execuţie pe test0.4 secLimită de memorie65536 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Negot

Radusqrt, sultanul indepartatului tinut iGorj, a facut o analiza amanuntita a situatiei economice de pe taramul sau. In urma acestei analize, a observat ca unii dintre producatorii de matase au inceput sa aiba monopol, acaparand doar pentru ei intreaga piata. Drept urmare, Radusqrt a pus mare restrictie ca niciun producator sa nu mai poata face afaceri cu mai mult de K magazine. De altfel, niciun magazin nu va mai avea voie sa faca afaceri cu mai mult de un producator. In tinut exista N producatori si M magazine. Fiecare producator i are o relatie buna de afaceri cu un numar de Ti magazine.
Preavalorosul Radusqrt doreste ca economia tinutului sa fie cat mai prospera, asa ca va ordona el insusi pentru fiecare producator, cu ce magazine va mai face negot. Sultanul nostru va alege in mod optim, astfel incat suma numarului de magazine cu care face negot fiecare producator sa fie cat mai mare posibila, in acest mod cat mai multi supusi vor contribui la bunul mers al economiei.

Ajutati-l pe Radusqrt sa determine aceasta suma!

Date de intrare

Fişierul de intrare negot.in va contine pe prima linie 3 numere N, M si K (numarul de producatori, numarul de magazine si numarul maxim de magazine cu care poate face negot un producator); pe fiecare dintre urmatoarele N linii se vor afla un numar Ti (reprezentand numarul de magazine cu care este in relatii bune producatorul i) si Ti numere, fiecare reprezentand numarul de ordine al magazinului.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire negot.out se va afla pe prima linie un sigur numar S reprezentand suma ceruta in enunt.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1000 ; 1 ≤ M ≤ 40000 ; 1 ≤ K ≤ 30
  • Pentru 10 puncte 1 ≤ N, M ≤ 5 ; K=2
  • Pentru alte 10 puncte 1 ≤ N, M ≤ 10 ; K=3
  • Pentru alte 20 puncte 1 ≤ N, M ≤ 1000 ; K=1
  • Pentru alte 30 puncte 1 ≤ N, M ≤ 1000 ; 1 ≤ K ≤ 15
  • Se garanteaza ca un producator este in relatii bune cu maxim 200 de magazine!

Exemplu

negot.innegot.out
3 5 2
2 1 5
3 1 2 3
1 5
4

Explicaţie

Impartirea va fi astfel: producator1 va aproviziona magazinele 1 si 5, producator2 va aproviziona magazinele 2 si 3, iar producator3 #staincasa si nu aprovizioneaza nici macar un magazin.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?