Fişierul intrare/ieşire:mosia.in, mosia.outSursăOJI 2004, clasele 11-12
AutorRodica PinteaAdăugată depauldbPaul-Dan Baltescu pauldb
Timp execuţie pe test0.05 secLimită de memorie4736 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Mosia

Pacala a primit, asa cum era invoiala, un petec de teren de pe mosia boierului. Terenul este imprejmuit complet cu segmente drepte de gard ce se sprijina la ambele capete de cate un par zdravan. La o noua prinsoare, Pacala iese iar in castig si primeste dreptul sa stramute niste pari, unul cate unul, cum i-o fi voia, astfel incat sa-si extinda suprafata de teren. Dar invoiala prevede ca fiecare par poate fi mutat in orice directie, dar nu pe o distanta mai mare decat o valoare data (scrisa pe fiecare par) si fiecare segment de gard, fiind cam subred, poate fi rotit si prelungit de la un singur capat, celalalt ramanand nemiscat.

Cerinta

Cunoscand pozitiile initiale ale parilor si valoarea inscrisa pe fiecare par, se cere suprafata maxima cu care poate sa-si extinda Pacala proprietatea. Se stie ca parii sunt dati intr-o ordine oarecare, pozitiile lor initiale sunt date prin numere intregi de cel mult 4 cifre, distantele pe care fiecare par poate fi deplasat sunt numere naturale strict pozitive si figura formata de terenul initial este un poligon neconcav.

Date de intrare

Fisierul de intrare mosia.in contine pe prima linie un numar intreg N, numarul de pari. Pe urmatoarele N linii, se afla cate 3 numere x, y, d, reprezentand coordonatele initiale si distanta cu care poate fi mutat fiecare par.

Date de iesire

In fisierul mosia.out se scrie un numar real cu cel putin 4 zecimale ce reprezinta suprafata maxima cu care se poate mari mosia.

Restrictii

  • 3 < N ≤ 1000
  • -10000 < x, y < 10000
  • 0 < d ≤ 20
  • N, x, y, d sunt numere intregi.
  • Poligonul neconcav se defineste ca un poligon convex cu unele varfuri coliniare.
  • Pozitiile parilor sunt date intr-o ordine oarecare.
  • Poligonul obtinut dupa mutarea parilor poate fi concav.
  • Pozitiile finale ale parilor nu sunt in mod obligatoriu numere intregi.

Exemplu

mosia.inmosia.out
4
-3 0 2
3 0 3
0 6 2
0 -6 6
30.0000

Explicatie

Prin mutarea parilor 1 si 2 cu cate 2 si respectiv 3 unitati, se obtine un teren avand suprafata cu 30 de unitati mai mare decat terenul initial.

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?

remote content