Fişierul intrare/ieşire:meneaito.in, meneaito.outSursăFMI No Stress 3
AutorAlexandru CazacuAdăugată dekatakunaCazacu Alexandru katakuna
Timp execuţie pe test0.1 secLimită de memorie20480 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Meneaito

Pentru că a stat prea mult la festivitatea de premiere a concursului No Stress, Mihăiţă a întarziat şi a pierdut începutul balului. Darnic din fire, el vrea să-i facă cinste prietenei sale cu banii căştigaţi la concurs. Ajuns in club, Mihăiţa observă câteva lucruri ciudate.
Putem să ne imaginam Barletto ca fiind o matrice patratică de dimensiune NxN, având intrarea pe poziţia (1, 1). Pe fiecare coloană i, 2iN-1 se află câte un petrecăreţ care dansează meneaito. Mihăiţa cunoaşte pentru fiecare petrecăreţ de pe coloana i, poziţia iniţială în care se află (A[i], i), şi că acesta danseaza doar pe coloana sa, intre poziţiile (A[i], i) şi (B[i], i) în modul urmator : în fiecare secundă se mişcă câte o casuţă, în acelaşi sens până întălneşte unul din capătul spaţiului în care poate să danseze, moment în care îşi schimbă sensul. Deoarece în club e prea mult fum si Mihăiţă nu ştie ca prietena lui se distrează la masa artiştilor, care se află pe poziţia (N, N), el nu intră in club decat după ce reuşeşte să o vadă pe aceasta. Mihăiţă o poate vedea într-un moment de timp t, dacă nici un petrecăreţ nu se află în acel moment pe una din poziţiile (i, i), 2iN-1. Deoarece Mihăiţă nu este foarte răbdător, el o să plece acasa dacă nu reuşeste sa-şi vadă prietena in 200 000 de secunde.

Să se afişeze momentul de timp minim în care Mihăiţă îsi gaseste prietena, sau -1 in cazul în care Mihăiţă se plictiseşte şi pleacă acasă.

Date de intrare

Fişierul de intrare meneaito.in conţine pe prima linie un număr natural N, dimensiunea clubului Barletto. Pe următoarele două linii se află N-2 numere, reprezentând poziţiile descrise de A, respectiv B.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire meneaito.out va conţine un singur număr întreg, timpul minim cerut sau -1.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 200 000
  • 1 ≤ A[i] ≤ B[i] ≤ 200 000
  • Mihăiţă intră în club la momentul de timp 0

Exemplu

meneaito.inmeneaito.out
5
2 2 2
3 5 5
3
Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?