Fişierul intrare/ieşire:margiki.in, margiki.outSursăFMI No Stress 10
AutorUsurelu Florian RobertAdăugată defminostress9FMI No Stress 9 fminostress9
Timp execuţie pe test0.3 secLimită de memorie4096 kbytes
Scorul tăuN/ADificultateN/A

Vezi solutiile trimise | Statistici

Margiki

Margiki, afectat de perioada actuala, s-a facut putin mai grasut. Stiind ca toate salile de forta sunt inchise, acesta ii cere cateva idei lui Norocel din tinutul iGorj. Norocel are un palat imens cu N trepte (e greu sa ai atatea etaje + mansarda). Acesta il invita pe Margiki sa urce toate cele N scari si ii garanteaza ca va da jos kilogramele nedorite. Margiki poate urca scarile in 3 moduri: sa sara cu piciorul stang cate o treapta, sa sara cu piciorul drept doua trepte sau sa sara direct 3 trepte, luandu-si avant cu ambele picioare. Norocel i-a promis lui Margiki ca il va rasplati cu o sticla de apa daca atunci cand va ajunge la treapta cu numarul N, ii va spune si in cate moduri distincte ar fi putut urca toate aceste trepte (suntem siguri ca Margiki va reusi sa urce trepele in orice situatie). Pentru ca raspunsul este unul foarte mare, Norocel vrea sa afle doar modulo 1 000 000 007 (restul impartirii la acest numar).

Date de intrare

Fişierul de intrare margiki.in contine pe prima linie un singur numar N, reprezentand numarul de trepte.

Date de ieşire

În fişierul de ieşire margiki.out se va afla pe prima linie un singur numar reprezentand numarul total de moduri distincte de a urca cele N trepte.

Restricţii

  • 1 ≤ N ≤ 1012
  • Pentru 20 de puncte, 1 ≤ N ≤ 15
  • Pentru alte 20 de puncte, 1 ≤ N ≤ 105
  • Pentru alte 20 de puncte, 1 ≤ N ≤ 107
  • Atenţie la limita de memorie!
  • Comisia va ureaza Sarbatori Fericite anticipat!

Exemplu

margiki.inmargiki.out
3
4
96400
129153773

Explicaţie

In primul exemplu, Margiki poate: sa sara o treapta cu piciorul stang, apoi 2 trepte cu piciorul drept SAU sa sara 2 trepte cu piciorul drept, apoi o treapta cu piciorul stang SAU sa sara direct toate cele 3 trepte luandu-si avant cu ambele picioare SAU sa sara de 3 ori cate o treapta cu piciorul stang

Trebuie sa te autentifici pentru a trimite solutii. Click aici

Cum se trimit solutii?