Diferente pentru problema/lautari intre reviziile #9 si #34

Diferente intre titluri:

lautari
Lautari

Diferente intre continut:

== include(page="template/taskheader" task_id="lautari") ==
 Bossanip şi Dicsi urmează să se ducă la una dintre cele mai tari petreceri din regat. Bossanip ţine foarte tare la prietenul său, Dicsi, aşa că plănuieşte să îi facă o surpriză în seara petrecerii. Acesta ştie că în faţa clubului unde urmează să se ţină petrecerea vor fi prezenţi lăutarii săi preferaţi şi se decide să le plătească acestora o sumă considerabilă (Bossanip nu se uită niciodată la bani) pentru a îi face o dedicaţie prietenului său.
Bossanip şi Dicsi urmează să se ducă la una dintre cele mai tari petreceri din regat. Bossanip ţine foarte tare la prietenul său, Dicsi, aşa că plănuieşte să îi facă o surpriză în seara petrecerii. Acesta ştie că în faţa clubului unde urmează să se ţină petrecerea vor fi prezenţi lăutarii săi preferaţi şi se decide să le plătească acestora o 'sumă':https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9b/50_lei._Romania%2C_2005_a.jpg considerabilă (Bossanip nu se uită niciodată la bani) pentru a îi face o dedicaţie prietenului său.
 Fiindcă vorbim despre o lume cu standarde culturale evoluate, fiecărei melodii dintre cele $N$ îi corespunde un *indice de valoare*. Astfel, melodiei cu indicele $k$ îi va corespunde valoarea $valoare[k]$.
Fiindcă vorbim despre o lume cu standarde culturale evoluate, fiecare lăutar va veni la petrecere cu propriul său instrument muzical (reprezentat printr-un număr natural pozitiv). De asemenea, este posibil ca doi sau mai mulţi lăutari să folosească acelaşi tip de instrument.
 Cunoscându-i pe lăutari de foarte mult timp, Bossanip ştie că aceştia au o listă de $N$ melodii pe care vor să le cânte, în ordinea dată, în seara petrecerii. De asemenea, acesta ştie exact şi ce dedicaţii îi plac lui Dicsi: să nu fie nici prea simple, dar nici prea complexe. Astfel, melodiile dintr-o dedicaţie trebuie să aibă însumat un număr de indici de valoare distincţi mai mare sau egal decât $P$ şi mai mic sau egal decât $Q$. Pe Dicsi nu îl interesează dacă unele melodii se repetă pe parcursul unei dedicaţîi.
Cunoscându-i pe lăutari de foarte mult timp, Bossanip ştie ordinea în care aceştia vor sosi în seara petrecerii. De asemenea, acesta ştie exact şi ce dedicaţii îi plac lui Dicsi: să nu fie nici prea simple, dar nici prea complexe. Astfel, o dedicaţie trebuie să folosească minim $P$ şi maxim $Q$ tipuri de instrumente muzicale diferite. Pe Dicsi nu îl interesează dacă unele instrumente vor fi folosite de mai multe ori pe parcursul unei dedicaţîi. În acelaşi timp, în cadrul unei dedicaţii, lăutarii din cadrul acesteia trebuie să formeze un *interval compact*.
 
Formal, dacă în cadrul unei dedicaţii vor fi aleşi lăutarii cu numărul de ordine $i$ şi $j$ cu $j > i$, atunci vor trebui să fie aleşi şi toţi lăutarii cu indice de ordine $k$, unde $i < k < j$.
 Luând în considerare toate aceste informaţii, Bossanip vrea să îi dedice prietenului său o subsecvenţă de melodii care să respecte cerinţele date (nu uitaţi, subsecvenţa trebuie să fie pe placul lui Dicsi!). Pentru asta el vine la voi şi vă întreabă: câte modalităţi are de a alege o dedicaţie validă?
Luând în considerare toate aceste informaţii, Bossanip vrea să îi aleagă prietenului său o subsecvenţă de lăutari care să respecte cerinţele date (nu uitaţi, subsecvenţa trebuie să fie pe placul lui Dicsi!). Pentru asta el vine la voi şi vă întreabă: câte modalităţi are de a alege trupa de lăutari?
 
Două modalităţi se consideră distincte dacă şi numai dacă mulţimea de lăutari care sunt aleşi (mulţimea de poziţii) este diferită.
h2. Date de intrare
Fişierul de intrare $lautari.in$ conţine pe prima linie 3 numere naturale $N$, $P$, $Q$. Următoarele $N$ linii conţin valorile melodiilor cântate de lăutari, pe linia $i+1$ a fişierului aflându-se valoarea melodiei cu indicele $i$.
Fişierul de intrare $lautari.in$ conţine pe prima linie 3 numere naturale $N$, $P$, $Q$. Cea de-a doua linie va conţine tipurile instrumentelor muzicale folosite de lăutari, în ordinea în care aceştia ajung la petrecere (fierui instrument muzical îi este atribuit un număr natural, iar două instrumente sunt de acelaşi tip dacă le sunt atribuite numere egale), separate prin câte un spaţiu.
h2. Date de ieşire
h2. Restricţii
* $1 &le; N &le; 100000$
* $1 &le; N &le; 100.000$
* $1 &le; P &le; Q &le; N$
* $1 &le; valoare[i] &le; 100000, oricare ar fi 1 &le; i &le; N$
* $Pentru teste in valoare de 30 de puncte N &le; 5000$
* $Pentru teste in valoare de 60 de puncte N &le; 30000$
* $Valorile instrumentelor muzicale au valori naturale nenule mai mici sau egale ca 100.000$
* $Pentru teste in valoare de 10 de puncte N &le; 200$
* $Pentru teste in valoare de 30 de puncte N &le; 5.000$
h2. Exemplu
  1 3 3 2 3
| 9
|
| 3 1 1
  1 1 1
| 6
|
 
h3. Explicaţie
...
Subsecvenţele valide pentru primul exemplu sunt:
 
$1 3$
$1 3 3$
$1 3 3 2$
$1 3 3 2 3$
$3 3 2$
$3 3 2 3$
$3 2$
$3 2 3$
$2 3$
== include(page="template/taskfooter" task_id="lautari") ==

Nu exista diferente intre securitate.

Topicul de forum nu a fost schimbat.